CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 5244|Reply: 8

Rayuan Mohon Kuarters

[Copy link]

Rank: 3Rank: 3

Post on 2-9-2013 09:22 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

salam

ada tak sesiapa yang pernah membuat permohonan rayuan untuk menduduki  kuarters di Putrajaya? Bagaimana prosedurnya? Saya sangat-sangat memerlukan kuarters kerana menghadapi masalah ke tempat kerja.

antara masalah yang sy hadapi

1. suami bekerja swasta dan berkerja berdasarkan projek. Suami saya htr/ambil sy kerja stp  hari kerana sy tidak tahu memandu. Pernah cuba apply utk beli kete tapi slip gaji x lepas

2. Terpaksa bercuti / EL / MC sekiranya suami terpaksa out station

3. Tiada kemudahan bas dari semenyih ke cyberjaya (sekarang sewa di semenyih)

4. suami sekarang ke Johor uruskan projek sehingga tahun depan dan saya terpaksa menumpang di rumah kawan yang sudah berkahwin dalam tempoh 1 bulan.


ada tak sesiapa dr BPH dapat tolong saya? sangat2 memerlukan kuarters
kedai free? PM saya
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 2-9-2013 10:22 AM |All posts
dah tanya kerani kat tempat kerja ke?
Senyum Sokmo2
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 2-9-2013 10:39 AM |All posts
Cara penyelesaian

i. pergi sendiri kat bph n jumpa pegawai n bawa surat rayuan...kalu tunggu je mmg lambat (tapi ni pun nasib2 yer)

ii.cari ler umah sewa kat putrajaya sementara nak dpt kuarter coz skarang kuarter  mmg susah nak dpt
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 3-9-2013 03:07 PM |All posts
khaliesah posted on 2-9-2013 10:39 AM
Cara penyelesaian

i. pergi sendiri kat bph n jumpa pegawai n bawa surat rayuan...kalu tunggu je  ...

arini baru forward email rayuan mohon kuarters. harap2 ada la rezeki..aminnnn. pasal cari rumah sewa tu dah cari tapi xde kosong. kalo yg ade pon jenis2 condo..pengsan nak bayo .  kalo area cyberjaya lg la pengsan dgn rate umah sewa
kedai free? PM saya
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 3-9-2013 03:12 PM |All posts
xpdckelate posted on 2-9-2013 10:22 AM
dah tanya kerani kat tempat kerja ke?

pengarah jabatan kata akan arrange kan sbb ramai yg apply tapi smpai sekarang senyap je
kedai free? PM saya
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 4-9-2013 08:18 AM |All posts
nurr posted on 3-9-2013 03:12 PM
pengarah jabatan kata akan arrange kan sbb ramai yg apply tapi smpai sekarang senyap je

jabatan kerajaan biasa la..time cakap laju jer,tapi tindakan susulan tu kekadang ikut mood..ni kena sentiasa bertanya,nak kena push walaupun kita tak suka push2 orang ni kan,hu2
Senyum Sokmo2
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 4-9-2013 08:27 AM |All posts
nurr posted on 3-9-2013 03:07 PM
arini baru forward email rayuan mohon kuarters. harap2 ada la rezeki..aminnnn. pasal cari rumah se ...

ye la kawasan terhad,dah tu condo plop,meme rega tak hengat donia nan fana la,hu2...semoga berjaya mendapat kuarters
Senyum Sokmo2
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 4-9-2013 02:38 PM |All posts
I'Allah mudah2an..amin
kedai free? PM saya
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 12-9-2013 11:12 AM |All posts
sy pon ada apply kuartes..apply online...sy tpon BPH dia kate tggu jer klu reason sakit ker bru dia pertimbangkan..
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 31-10-2014 07:36 AM , Processed in 0.112856 second(s), 20 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top