CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 7585|Reply: 8

Rayuan Mohon Kuarters

[Copy link]
Post time 2-9-2013 09:22 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

salam

ada tak sesiapa yang pernah membuat permohonan rayuan untuk menduduki  kuarters di Putrajaya? Bagaimana prosedurnya? Saya sangat-sangat memerlukan kuarters kerana menghadapi masalah ke tempat kerja.

antara masalah yang sy hadapi

1. suami bekerja swasta dan berkerja berdasarkan projek. Suami saya htr/ambil sy kerja stp  hari kerana sy tidak tahu memandu. Pernah cuba apply utk beli kete tapi slip gaji x lepas

2. Terpaksa bercuti / EL / MC sekiranya suami terpaksa out station

3. Tiada kemudahan bas dari semenyih ke cyberjaya (sekarang sewa di semenyih)

4. suami sekarang ke Johor uruskan projek sehingga tahun depan dan saya terpaksa menumpang di rumah kawan yang sudah berkahwin dalam tempoh 1 bulan.


ada tak sesiapa dr BPH dapat tolong saya? sangat2 memerlukan kuarters
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2013 10:22 AM | Show all posts | Share
dah tanya kerani kat tempat kerja ke?
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2013 10:39 AM | Show all posts | Share
Cara penyelesaian

i. pergi sendiri kat bph n jumpa pegawai n bawa surat rayuan...kalu tunggu je mmg lambat (tapi ni pun nasib2 yer)

ii.cari ler umah sewa kat putrajaya sementara nak dpt kuarter coz skarang kuarter  mmg susah nak dpt
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2013 03:07 PM | Show all posts | Share
khaliesah posted on 2-9-2013 10:39 AM
Cara penyelesaian

i. pergi sendiri kat bph n jumpa pegawai n bawa surat rayuan...kalu tunggu je  ...

arini baru forward email rayuan mohon kuarters. harap2 ada la rezeki..aminnnn. pasal cari rumah sewa tu dah cari tapi xde kosong. kalo yg ade pon jenis2 condo..pengsan nak bayo .  kalo area cyberjaya lg la pengsan dgn rate umah sewa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2013 03:12 PM | Show all posts | Share
xpdckelate posted on 2-9-2013 10:22 AM
dah tanya kerani kat tempat kerja ke?

pengarah jabatan kata akan arrange kan sbb ramai yg apply tapi smpai sekarang senyap je
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2013 08:18 AM | Show all posts | Share
nurr posted on 3-9-2013 03:12 PM
pengarah jabatan kata akan arrange kan sbb ramai yg apply tapi smpai sekarang senyap je

jabatan kerajaan biasa la..time cakap laju jer,tapi tindakan susulan tu kekadang ikut mood..ni kena sentiasa bertanya,nak kena push walaupun kita tak suka push2 orang ni kan,hu2
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2013 08:27 AM | Show all posts | Share
nurr posted on 3-9-2013 03:07 PM
arini baru forward email rayuan mohon kuarters. harap2 ada la rezeki..aminnnn. pasal cari rumah se ...

ye la kawasan terhad,dah tu condo plop,meme rega tak hengat donia nan fana la,hu2...semoga berjaya mendapat kuarters
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-9-2013 02:38 PM | Show all posts | Share
I'Allah mudah2an..amin
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2013 11:12 AM | Show all posts | Share
sy pon ada apply kuartes..apply online...sy tpon BPH dia kate tggu jer klu reason sakit ker bru dia pertimbangkan..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

6-5-2015 09:27 PM GMT+8 , Processed in 0.134241 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list