Kalender dan Tarikh Cuti Kelepasan Am 2014 Malaysia - Peristiwa Dunia - Peristiwa - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 10100|Reply: 12

[INFORMASI] Kalender dan Tarikh Cuti Kelepasan Am 2014 Malaysia

[Copy link]
Post time 6-9-2013 04:33 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Kalender dan Tarikh Cuti Kelepasan Am 2014 Malaysia. Kalendar dan Tarikh Cuti Umum 2014 Malaysia. Hari Kelepasan Am 2014. Kalendar Tahun 2014 dan Tarikh Cuti Umum. Takwim Cuti dan Senarai Cuti Umum 2014. Malaysia 2014 Public Holidays. Malaysia 2014 Calendar. Jadual Cuti Umum dan Hari Kelepasan Am 2014 Malaysia dan Singapura.



Kalendar dan Jadual Cuti Umum 2014 Malaysia



Hari Kelepasan Am 2014


Tarikh Cuti Umum dan Senarai Hari Kelepasan Am Malaysia 2014
Tarikh
Perkara
Negeri Terlibat
1 January
Wednesday
New YearAll states except Johor, Kedah, Kelantan, Perlis & Trengganu
TBAYang di-Pertuan Besar
Negeri Sembilans Birthday
Negeri Sembilan only
TBASultan of Kedahs BirthdayKedah only
TBAThaipusamKuala Lumpur, Putrajaya, Johor, Negeri Sembilan, Perak, Penang & Selangor only
14 January
Tuesday
Prophet Muhammads Birthday
(Maulidur Rasul)
Nationwide
31 January
Friday
Chinese New YearNationwide
1 February
Saturday
Chinese New Year (2nd Day)All states except Kelantan and Trengganu
1 February
Saturday
Federal Territory DayFederal Territory of Kuala Lumpur, Labuan & Putrajaya only
TBAAnniversary of Installation
of Sultan of Trengganu
Trengganu only
TBADeclaration of Malacca as
a Historical City
Malacca only
TBASultan of Peraks BirthdayPerak only
TBAGood FridaySabah & Sarawak only
1 May
Thursday
Labour DayNationwide
TBAHari Hol PahangPahang only
TBAWesak DayNationwide
TBARaja Perlis BirthdayPerlis only
30- 31 May
Fri & Sat
Harvest Festival
Pesta Kaamatan Sabah
Sabah & Labuan only
1 C 2 June
Sun & Mon
Sarawak Harvest Festival
Hari Gawai Sarawak
Sarawak only
7 June
Saturday
Malaysian Kings Birthday
Harijadi Agong
Nationwide
TBAIsrak & MikrajKedah, Negeri Sembilan & Perlis only
7 July
Monday
Georgetown Heritage DayPenang C but not a paid holiday for private sectors employees.
TBAPenang Governors BirthdayPenang only
TBASultan of Trengganus BirthdayTrengganu only
TBAAwal RamadanJohor, Kedah & Malacca only
TBANuzul Al-QuranKelantan, Pahang, Perak, Perlis, Penang, Selangor & Trengganu only
29 & 30 July
Tue & Wed
Hari Raya Puasa *Nationwide
31 August
Sunday
National Independence Day
Merdeka
Nationwide
TBASarawak Governors BirthdaySarawak Only
16 September
Tuesday
Malaysia Day &
Sabah Governors Birthday
Nationwide
Sabah
TBAMalacca Governors BirthdayMalacca only
TBASultan of Pahangs BirthdayPahang only
5 October
Sunday
Hari Raya Haji *
Hari Raya Qurban
Nationwide
6 October
Monday
Hari Raya Haji (2nd Day) *
Hari Raya Qurban
Kedah, Kelantan, Perlis & Trengganu Only
22 November
Saturday
Sultan of Johors BirthdayJohor only
23 October
Thursday
Deepavali or DiwaliNationwide
25 October
Saturday
Awal Muharram
(Maal Hijrah)
Nationwide
11 November
Friday
Sultan of Kelantans BirthdayKelantan only
TBASultan of Selangors BirthdaySelangor only
25 December
Thursday
ChristmasNationwide
Cuti Umum 2014 C Tertakluk kepada perubahan


Hari Kelepasan Am Malaysia 2014Kalendar Cuti Umum 2014 dan Tarikh Cuti-Cuti Malaysia 2014 diulang siar dari Entri Kalendar dan Jadual Cuti Umum 2014 Malaysia #Cuti2014 Cuti 2014 Malaysia, Kalendar Tahun 2014, Tarikh Cuti Malaysia 2014, Takwim Cuti 2014, Kelepasan Am 2014


Koleksi Maklumat: www.hootoh.my

Last edited by hootohtudia on 24-9-2013 07:15 PM

Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2013 08:05 AM | Show all posts | Share
u patut listkan cuti tu cuti apa jugak..


Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2013 09:13 AM | Show all posts | Share
tak complete ahhh... sbb tak tau tanda2 tu utk cuti apa
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2013 10:08 AM | Show all posts | Share
ye lah...cuti sekolah pun tak de
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2013 10:34 AM | Show all posts | Share
kalendar kuda sng skit tgk
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2013 03:21 PM | Show all posts | Share
motif??? baru bulan 9 kut... kasik lengkap skit cuti tuh sempena cuti apa
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2013 05:00 PM | Show all posts | Share
missdahlia posted on 6-9-2013 10:34 AM
kalendar kuda sng skit tgk

Hahahaha.. Betol! Ko bagi la aku kelendar canggih mane pun tp kelendar kuda tu jgk yg menjadi rujukan utk tgk tarikh & cuti2 penting. Huhuhu..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2013 05:44 PM | Show all posts | Share
hujung tahun byk calendar supplier bagi, kalender kuda terbagus
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2013 09:33 PM | Show all posts | Share
nak tgok tarikh raya tahun depan
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2013 09:57 AM | Show all posts | Share
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2013 02:56 PM | Show all posts | Share
Kalau lebih lengkap lebih baik boleh buat rujukan utuk plan cuti tahun depan
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2013 03:05 PM | Show all posts | Share
baru bln 9..dh ada calendar thn dpn..
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2013 10:44 AM | Show all posts | Share
si bodoh ni nak promote blog jer sebenarnya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

29-7-2015 03:45 AM GMT+8 , Processed in 0.068296 second(s), 14 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list