Kehidupan Harian Rakyat Korea Utara Sekarang. (100pics) - Peristiwa Dunia - Peristiwa - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
12Next
Return to list New
View: 4354|Reply: 39

[INFORMASI] Kehidupan Harian Rakyat Korea Utara Sekarang. (100pics)

[Copy link]
Post time 10-10-2013 11:36 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Ordinary life in North Korea. Stamp with the inscription lacks the "Photo approved by the Ministry of Culture and Propaganda North Korea"

Ordinary life in North Korea


North Korea is a closed country, often presented through the prism of grand monuments, the Grand Parade, cult leaders, or synchronous movements of the masses, where people are moving as one. But it's all a grand Korea, then they show the world, showing that decades of ways chuchhe were not in vain. Often, because of this, people living in North Korea seem like aliens, which to some extent a repetition of the old situation where the people of the West looked at living in the Soviet Union, as the inhabitants of another planet. Today, as we enter into the capitalism and talk in the same style as when a broadcast about the USSR various horror films of the DPRK (no month goes by without some ducks) would be appropriate to ask not to parade with photographs of memorials, parades and party congresses , and by quite ordinary frames, where old and young, joyful and reflective, relaxed and collected by the North Koreans live quite ordinary lives with their small joys and difficulties of the North Korean socialism.









































































































































































































































































































































Almost all of the photos were taken in 2013 and represent distillation of about 4.5 million photographs. Seeded as possible those shots, which shows primarily of ordinary Koreans, not the various monuments, parades or grand event. All pictures taken from the community , "group solidarity with the DPRK" (it generally collected tens of thousands of photos on various aspects of life in North Korea) HTTP: / / vk.com/albums-34486042 - zinc


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 11:49 AM | Show all posts | Share
best, best

ini baru realistik rupa sebenar orang korea. Yang kat Korea selatan tu, wajah masing2 dah kena
'mutation' especially k-pop tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 12:17 PM | Show all posts | Share
ppuan polis yg no 4 tu lagi cun dr kpop ori.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 12:18 PM | Show all posts | Share
Rupa paras mereka nampak lebih semulajadi.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 12:20 PM | Show all posts | Share
yupss..kalau yg lawa..lawa yg ori...

wondering mcm manalah boleh hidup tanpa communicate dgn negara lain.

baju semua old school.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 12:32 PM | Show all posts | Share
ok la..tenang2 aje
and nampak lagu cun gadis2nya even polis.. cumil jek
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 12:51 PM | Show all posts | Share
mcm 70's ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 01:13 PM | Show all posts | Share
cantik wanita2 dia. budak sekolah pon decent. kalau kat south korea, budak sekolah biasa punya skirt ampon! gugur pahala puasa time ramazannn.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 01:33 PM | Show all posts | Share
ade ke artis dr korea utara?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 02:03 PM | Show all posts | Share
ada juga kemodenan dalam hidup mereka
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 02:45 PM | Show all posts | Share
Polis2 wanita sangat cun2 Kat Korea Utara ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 08:05 PM | Show all posts | Share
nicuya posted on 10-10-2013 01:33 PM
ade ke artis dr korea utara?

ada...




Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 09:04 PM | Show all posts | Share
asal nampak mcm old school je??
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 09:33 PM | Show all posts | Share
takde la sengsara mana kehidupan mereka seperti yang digembar gemburkan...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 10:54 PM | Show all posts | Share
perempuan depa nampak lebih cantik daripada bintang KPOP
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 11:54 PM | Show all posts | Share
rakyat marhaen dah bole pakai hp ke skrg?
or golongan atasan je..

fesyen still old school. tp muke ade yg cun gak
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2013 06:53 AM | Show all posts | Share
Salaam.

Menarik juga.

Sebab biasanya kalau Barat yang laporkan apa2, lebih pada prejudis.

Tapi, masih negara Komunis...tunggu bala jer sebab tak percaya kewujudan Tuhan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2013 08:23 AM | Show all posts | Share
mcm org vietnam pn ada.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2013 08:57 AM | Show all posts | Share
HangPC2 posted on 10-10-2013 08:05 PM
ada...

x penah dgr pasal dorg...kpop dr selatan yg overshadow gamak eh..

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2013 09:02 AM | Show all posts | Share
baru nak cakap..ramai yg komen sama.. pompuan2 dia nmpk lbh cntk dr typical korea selatan.. natural n cute
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2013 09:30 AM | Show all posts | Share
fesyen cam era 80-90an. old school.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2013 10:02 AM | Show all posts | Share
bukan setakat baju je, rambut, make up pun sgt oldschool.
maknanya kat korea utara ni takde internet??
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2013 10:03 AM | Show all posts | Share
nampak macam era 80-an je..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2013 10:48 AM | Show all posts | Share
nampak kehidupan mereka tenang dan normal saje, takde yg pelik kecuali fesyen baju dan rambut old fashioned sikit...............
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2013 12:40 PM | Show all posts | Share
cammie1711 posted on 11-10-2013 10:02 AM
bukan setakat baju je, rambut, make up pun sgt oldschool.
maknanya kat korea utara ni takde interne ...

ada Intranet bukan Internet.....
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

3-7-2015 02:14 PM GMT+8 , Processed in 0.267751 second(s), 15 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list