CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234Next
Return to list New
View: 8634|Reply: 92

[Dunia] Israel tutup kedutaan seluruh dunia untuk pertama kali dalam sejarah

[Copy link]
Post time 24-3-2014 06:15 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Dengan alasan duta duta mogok berkaitan gaji


(Reuters) - Israeli diplomats launched an unprecedented strike on Sunday, forcing the complete closure of embassies around the world as they escalated a dispute over pay, officials said.


The industrial action has already threatened to postpone a visit by Pope Francis to Israel planned for May - one of 25 trips by foreign officials affected by a work slowdown the diplomats began on March 5 when wage talks broke down.


By escalating the action to a full strike - the first by the diplomatic corps since the country's establishment in 1948 - the diplomats will close all of Israel's 102 missions abroad, paralyzing most diplomatic work with other countries and the United Nations.
"We are completely shutting down the (foreign ministry) office and missions abroad. This is the first time ever," ministry spokesman Yigal Palmor said.


Another ministry official told Reuters: "As of now, the foreign ministry doesn't exist. It's not possible even to submit complaints".
Foreign Minister Avigdor Lieberman Called the strike "irresponsible" and "a wretched decision and a display of a loss of control on union's part."
"We shall do whatever possible to minimize the damage to the country and its citizens," Lieberman said.
Diplomats said the strike - involving some 1,200 foreign service employees - was open-ended and had been called after the Treasury had failed to present any acceptable proposals.


They are demanding an increase in monthly salaries, which they put at 6,000-9,000 shekels ($1,700-$2,600), and want compensation for spouses forced to quit jobs due to foreign postings. They say about a third of their number has quit in the past 15 years due to poor wages.
Yacov Livne, spokesman for the diplomats' union, said: "the Treasury is determined to destroy the foreign ministry and Israeli diplomacy."


ntah ntah akan ada serangan pengganas besar besaran kot


Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2014 06:17 PM | Show all posts | Share
takbir!

Isle telah mene!
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2014 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
Aik miskin sgt ke israel tu. Ko dah pelahap harta palestin pun x mampu nak bayar gaji duta ko
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-3-2014 06:22 PM | Show all posts | Share
berancuk posted on 24-3-2014 06:17 PM
takbir!

Isle telah mene!



kita burjaya akhirnya... berkat boikot McD
@pyropura musti keciwa



Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2014 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
Teringin nak tgk kedutaan israel kena jadi tebusan mcm dlm citer Argo org kat duta Us kena jadi tebusan dgn iran
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2014 06:28 PM | Show all posts | Share
yup.. mungkin ada pekara buruk nk berlaku..



Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2014 06:29 PM | Show all posts | Share
kedekut jugak puak-puak yehudi ni. duit juta-juta diaorang simpan buat apa ye?

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-3-2014 06:29 PM | Show all posts | Share
hanakikan posted on 24-3-2014 06:24 PM
Teringin nak tgk kedutaan israel kena jadi tebusan mcm dlm citer Argo org kat duta Us kena jadi tebu ...

tu tipu je.... mereka berlakon je utk menipu kita semua... semuanya dilakukan di dalam CGI..xpernah wujud pun -kata puak2 zamihan n co
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-3-2014 06:32 PM | Show all posts | Share
cepheid posted on 24-3-2014 06:29 PM
kedekut jugak puak-puak yehudi ni. duit juta-juta diaorang simpan buat apa ye?

nak buat dunia baru di Mars
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-3-2014 06:35 PM | Show all posts | Share
AdamBillionaire posted on 24-3-2014 06:28 PM
yup.. mungkin ada pekara buruk nk berlaku..

harap2 betul la sbb gaji xckup
klu hanya sbg topeng je..... risau juga dengan puak2 ilmu hitam yang suka bermain dengan nombor2 tertentu, symbolism, astronomi pagan  


@razhar siapkan kapal...aku nk tumpang
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2014 06:38 PM | Show all posts | Share
AbukRokok posted on 24-3-2014 06:35 PM
harap2 betul la sbb gaji xckup
klu hanya sbg topeng je..... risau juga dengan puak2  ...

hurm.. tipulah ekonomi malaysia lagi baik daripada yahudi..

sampai yahudi mogok tutup kedutaan..

adakah yahudi mogok sebab tak dapat BRIM?

ini semua konspirasi perkasa sabotaj kedutaan yahudi..

mereka wat senaman punggung sampai yahudi pun boring
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-3-2014 06:40 PM | Show all posts | Share
AdamBillionaire posted on 24-3-2014 06:38 PM
hurm.. tipulah ekonomi malaysia lagi baik daripada yahudi..

sampai yahudi mogok tutup ked ...

yahudi pun terasa infalsi.... nasibla yahudi....sana xde kangkung.... import je la broccoli dari greece
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2014 06:41 PM | Show all posts | Share
They are demanding an increase in monthly salaries, which they put at 6,000-9,000 shekels ($1,700-$2,600)

kalau itu gaji, serupa intake fresh graduate sahaja. memang patut pun mogok. kalau itu increment, sounds more reasonable.

tapi diplomat ni byk perks kan? ...

Last edited by Decaffeinated on 24-3-2014 06:42 PM

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2014 06:42 PM | Show all posts | Share
AbukRokok posted on 24-3-2014 06:40 PM
yahudi pun terasa infalsi.... nasibla yahudi....sana xde kangkung.... import je la broccoli dari g ...

yahudi tension kena GST..

syukur kita masih belum kena GST..

ada dengar yahudi nak datang malaysia

Nak beli ayam seringgit..





Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2014 06:44 PM | Show all posts | Share
Decaffeinated posted on 24-3-2014 06:41 PM
kalau itu gaji, serupa intake fresh graduate sahaja. memang patut pun mogok. kalau itu increment,  ...

yahudi bangsa bijak di sebut dalam alquran bangsa pembunuh nabi dan rasul.. bangsa yang mmg patut dimusuhi..

jadi takkan depa bangang sangat nak bagi gaji ciput..

mesti ada benda tak kena..

percaya ckp adam..
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2014 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
Semoga byk lagi benda2 lain brkaitan ngan Yahudi/Israel akan ditutup..lingkup..dan harta2 mreka smua ditelan bumi umpama harta si Qarun...penindasan mreka ke aras Palestin..dan umat Islam scara amnya...mmg tiada maaf bagimu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2014 06:46 PM | Show all posts | Share
hanakikan posted on 24-3-2014 06:20 PM
Aik miskin sgt ke israel tu. Ko dah pelahap harta palestin pun x mampu nak bayar gaji duta ko

israel tak miskin lah nyah tu pasal dorang demand sbb dorang tau government mereka mampu.


Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2014 06:48 PM | Show all posts | Share
AdamBillionaire posted on 24-3-2014 06:44 PM
yahudi bangsa bijak di sebut dalam alquran bangsa pembunuh nabi dan rasul.. bangsa yang  ...

dah kalau mereka bijak, macam mana mereka nak lingkup?...



Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2014 06:53 PM | Show all posts | Share
Decaffeinated posted on 24-3-2014 06:48 PM
dah kalau mereka bijak, macam mana mereka nak lingkup?...

mereka merancang. ALLAH pun merancang. sesungguhnya ALLAH perancang terbaik..
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2014 06:55 PM | Show all posts | Share
AbukRokok posted on 24-3-2014 06:22 PM
kita burjaya akhirnya... berkat boikot McD {:1_15 ...


ya awloh, ni agenda halus pihak mana plak nak jahanamkan ummah yahudi ahlul kitab nih...??
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2014 06:55 PM | Show all posts | Share
hanakikan posted on 24-3-2014 06:20 PM
Aik miskin sgt ke israel tu. Ko dah pelahap harta palestin pun x mampu nak bayar gaji duta ko

pelahap apa nya sis.
ummah suci yahudi yg kasi makan ummah pelestin ada lah.


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-3-2014 06:57 PM | Show all posts | Share
AdamBillionaire posted on 24-3-2014 06:44 PM
yahudi bangsa bijak di sebut dalam alquran bangsa pembunuh nabi dan rasul.. bangsa yang  ...

mana tau ntah ntah sesama sdri pun kudukut
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2014 06:57 PM | Show all posts | Share
MissMamamia75 posted on 24-3-2014 06:46 PM
Semoga byk lagi benda2 lain brkaitan ngan Yahudi/Israel akan ditutup..lingkup..dan harta2 mreka smua ...

elohim masih memberkati ummah suci yahudi karena....

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2014 06:58 PM | Show all posts | Share
AdamBillionaire posted on 24-3-2014 06:53 PM
mereka merancang. ALLAH pun merancang. sesungguhnya ALLAH perancang terbaik..

setakat ni yahudi dan nasrani yang dibenci islam itu aman makmur. (Jepun Shinto dan China kominis pun sedang meningkat makmur. Yang kurang makmur maybe India Hindu sahaja) Perancangan siapa tu?...


nota : yg dalam bracket tu sekadar illustrasi. abaikan kalau tak suka.



Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2014 06:58 PM | Show all posts | Share
Changa posted on 24-3-2014 06:57 PM
elohim masih memberkati ummah suci yahudi karena....

AKaK naK taNya EloHim tuE aPa?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

1-9-2015 07:47 AM GMT+8 , Processed in 0.063808 second(s), 10 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list