CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
"Friday 22 Aug-National Mourning Day : Mourning For MH17 Victims......."
CARI Malay Forums Main Terkini View content

Kebanyakan masjid mula guna kipas gergasi

23-2-2013 11:20 AM|Author: R2D2|Views: 8518| Comments: 111

Summary: Kipas gergasi yang dipasang di Masjid Al-Ansar Taman Keramat Kuala Lumpur. Dua kipas gergasi yang sebesar 24 kaki (lapan meter) ini dipasang di masjid itu sejak September lepas dan berharga RM45,000 s ...

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login



Kipas gergasi yang dipasang di Masjid Al-Ansar Taman Keramat Kuala Lumpur. Dua kipas gergasi yang sebesar 24 kaki (lapan meter) ini dipasang di masjid itu sejak September lepas dan berharga RM45,000 seunit. Pihak masjid memilih untuk memasang kipas itu kerana mampu memberi penjimatan sebanyak 30 peratus berbanding penggunaan penghawa dingin



View Comment Views: 8518   Comments: 111 Click To Reply

Share to:

Previous : Pemandu maut terjun bas sebelum rempuh tebing hiway !

Next       : "Suka hati sayalah nak sewakan kepada siapa pun"

Comment

Latest Comments

Quote sekngucing 22-2-2013 10:20 PM
di sunway giza pun ada kipas besar
Quote kucingTomey 22-2-2013 10:27 PM
di masjid besi tidak perlu kan kipas mahupun ekon..sejuk sahaja...i .dan kejuteraan yang hebat untuk pengaliran haba ....

banyak pulak error saya taip malam ni
Last edited by kucingTomey on 22-2-2013 10:29 PM

Quote R2D2 22-2-2013 10:30 PM
kipas ni memang tak guna speed maksimum
di khuatiri terselak kain para jemaah
sebab tu speed 1 pun dah OK
Quote TuntungReturn 22-2-2013 10:48 PM
kipas cm tu rm45,000?biar betol?
Quote al-asil 22-2-2013 10:51 PM
kucingTomey posted on 22-2-2013 10:27 PM
di masjid besi tidak perlu kan kipas mahupun ekon..sejuk sahaja...i .dan kejuteraan yang hebat untuk ...

ko bior betoi tuceng masjid besi tu tak panas
Quote lasagnaklcc 22-2-2013 10:58 PM
kucingTomey posted on 22-2-2013 10:27 PM
di masjid besi tidak perlu kan kipas mahupun ekon..sejuk sahaja...i .dan kejuteraan yang hebat untuk ...

kalau time tak berangin...rasa gak panas...

tapi tatau la kot bang tomey2 iman penuh di dada sejuk je manjang
Quote cmf_BeachBoys 22-2-2013 11:00 PM
RM 45,000? mahal,x berbaloi.....nak kata jual dengan harga teknologi,mustahil. apa la sangat teknologi yang kipas boleh bagi...better guna air cond, atau ikut stail masjid shah alam....
Quote kucingTomey 22-2-2013 11:03 PM
al-asil posted on 22-2-2013 10:51 PM
ko bior betoi tuceng masjid besi tu tak panas

saya sejuk sentiasa
Quote kucingTomey 22-2-2013 11:05 PM
lasagnaklcc posted on 22-2-2013 10:58 PM
kalau time tak berangin...rasa gak panas...

tapi tatau la kot bang tomey2 iman penuh di dada se ...

alhamdulillah......tu tanda abam tomey selalu solat dhuha di mesjid besi.....

Quote TuntungReturn 22-2-2013 11:07 PM
kucingTomey posted on 22-2-2013 10:27 PM
di masjid besi tidak perlu kan kipas mahupun ekon..sejuk sahaja...i .dan kejuteraan yang hebat untuk ...

ye la sejuk,sejuk sebab angin tiup,kalo x de angin,bebahang mesjid tu!
Quote wafeenaulia 22-2-2013 11:08 PM
klau buh speed 3 dgn pak imam terbang kot
Quote airfilterkotor 22-2-2013 11:16 PM
Kalu speed 5, kompom dengan kubah mesejid sekali terangkat terbang dari keramat lalu landing kat sri Rampai.
Pehtu ada plak ummah pprt sempat rakam guna iphone5 komdian upload ke UTube dengan mengunakan tajuk berbunyi:

Keajaiban tuhan....kubah terbang di Keramat.
Quote R2D2 22-2-2013 11:20 PM
kucingTomey posted on 22-2-2013 10:27 PM
di masjid besi tidak perlu kan kipas mahupun ekon..sejuk sahaja...i .dan kejuteraan yang hebat untuk ...

kipas stand byk dipakai bila ada majlis melibatkan VVIP

Quote hzln 22-2-2013 11:29 PM
rega 45,000 itu melibatkan pemindahan teknologi juga training kpd kakitanagn mesjid cara2 utk switch on kipas tersebut mungkin
Quote kucingTomey 22-2-2013 11:37 PM
jika banyak ibadah,dan sentiasa dirahmati Allah...tak perlukan kipas lagi....masuk je mesjid terus sejuk..alhamdulillah......tapi kalau puasa pun malas,jgn katakan kipas 45k ni,,,duduk di everest pon belum tentu sejuk..renung2 dan selamat beramal...
Quote sekngucing 22-2-2013 11:38 PM
kipas ni lah ali rustam nak buat propeller utk space tourism di melaka pada 2015
-dilekatkan pada "space pod"
Quote hzln 22-2-2013 11:42 PM
kucingTomey posted on 22-2-2013 11:37 PM
jika banyak ibadah,dan sentiasa dirahmati Allah...tak perlukan kipas lagi....masuk je mesjid terus s ...

orang2 tua kata kalu asik sejuk saja maknanya banyak daki....
mungkin betul juga memandangkan kamu ini kucen, mmg malas mandi, justeru itu mmg banyak daki
wallahuaklam
Quote tobby 22-2-2013 11:48 PM
cmf_BeachBoys posted on 22-2-2013 11:00 PM
RM 45,000? mahal,x berbaloi.....nak kata jual dengan harga teknologi,mustahil. apa la sangat teknolo ...

bil letrik mesjid beribu ringgit sebulan. long term untung.
Quote tobby 22-2-2013 11:49 PM
R2D2 posted on 22-2-2013 10:30 PM
kipas ni memang tak guna speed maksimum
di khuatiri terselak kain para jemaah
sebab tu speed 1 pun ...

pernah tgk kipas giant ni. angin dia tak rasa mcm angin kipas, rasa mcm angin tepi laut. sepoi2 gitu.

All Comments(111)

For more features and services, register now to become a member of CARI!

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 22-8-2014 07:56 AM , Processed in 0.082778 second(s), 19 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top