CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
CARI Malay Forums Main Terkini View content

LHDN hentikan e-filing mulai 1 Januari 2013

19-12-2012 10:37 AM|Author: R2D2|Views: 11708| Comments: 117

Summary: sumber: Sinar Harian LHDN henti operasi e-filing untuk taksiran 2011 mulai 1 Januari 18 Disember 2012 $entry.content.caption.value KUALA LUMPUR - Sistem e-filing Lembaga Hasil Dalam Negeri ( ...

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

sumber: Sinar Harian

LHDN henti operasi e-filing untuk taksiran 2011 mulai 1 Januari

18 Disember 2012


$entry.content.caption.value

KUALA LUMPUR - Sistem e-filing Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) akan menghentikan operasi borang e-BE, e-B, e-M, e-P, e-E, e-C dan e-R bagi Tahun Taksiran 2011 mulai 1 Jan depan.
Menurut kenyataan LHDN hari ini, pembayar cukai yang belum mengemukakan borang nyata untuk tahun berkenaan boleh berbuat demikian secara manual dengan mendapatkan borang tersebut di semua cawangan LHDN seluruh negara.
Untuk pertanyaan, orang ramai boleh menghubungi LHDN menerusi e-mel ke e_filing@hasil.gov.my atau menghubungi talian 1-800-88-5436.- Bernama





View Comment Views: 11708   Comments: 117 Click To Reply

Share to:

Previous : Jangan 'makan angin' - TMJ

Next       : Penduduk Malaysia kini 28.3 juta

Comment

Latest Comments

Quote nreezt 19-12-2012 01:30 AM
apa kes nak stop E-filling? adesss!!! asal nak wat manual lak?
Quote xAthenax 19-12-2012 01:33 AM
mengarut
dah elok sistem ebilling ni
nak hentikan operasi pulak..
Quote andygila 19-12-2012 01:38 AM
Malaysia memang boleh.
Quote perang_saudara 19-12-2012 01:43 AM
korang salah baca lah!

dia nak stop yang akaun 2011 punya, bukan nak hapuskan terus e-filing
Quote perang_saudara 19-12-2012 01:43 AM
semua sayang preve
Quote spiderman80 19-12-2012 02:08 AM
perang_saudara posted on 19-12-2012 01:43 AM
korang salah baca lah!

dia nak stop yang akaun 2011 punya, bukan nak hapuskan terus e-fili ...

Tahap Bahasa Malaysia di kalangan orang Cina memang menghampakan, demikian kata-kata pencacai ketuanan.
Quote penyudisko 19-12-2012 02:19 AM
Nasib baik tahun 2011 punya....tajuk thread memang mengancam, kena baca betul2 dulu.

Quote faraway1 19-12-2012 02:24 AM
spiderman80 posted on 18-12-2012 12:08 PM
Tahap Bahasa Malaysia di kalangan orang Cina memang menghampakan, demikian kata-kata pencacai ketu ...


Quote Acong 19-12-2012 02:52 AM
unser laa best....! pakai leave springs & timing chain.....! aku sayang peyno....!
Quote parang_saudara 19-12-2012 02:58 AM
TT bongok..
Quote mehmet 19-12-2012 05:44 AM
reti baca ke tak TT nih?
Quote hunt_fear 19-12-2012 05:47 AM
adoiii...nasib TT yg penin..
jenuh kalau stop efilling...
Quote MissNigga 19-12-2012 06:05 AM
aku rasa TT cut n paste tajuk dari artikel online...
tak salah2 ... TT yang kena marah

Quote mirage_46 19-12-2012 07:27 AM
live laaaa liveeee
Quote sentenced 19-12-2012 07:34 AM
yg aku perasan mmg ramai kat CI ni yg jenis baca tajuk tapi x baca isi...termasuklah pembuka2 thread sendiri...last2  diri sendiri yg malu.. Last edited by sentenced on 19-12-2012 07:35 AM

Quote puterikhaleeda 19-12-2012 08:39 AM
alaaa tukar plak??? org dah selesa di tukar plak???
Quote Bi7Sari 19-12-2012 08:48 AM
TT dpat sijil  dan belajar kat india ke China
atau kat Bgldesh or Indon



Quote baby_pingu 19-12-2012 08:49 AM
hahaha..baca tajuk terkejut gak..
takkan nak buat manual pasneh???

bila baca isi..ooooo..2011 punya
Quote harimau76 19-12-2012 08:49 AM
kan ker dah ada dlm article tu e filling utk 2011... so, utk saper yg nak declare income 2011, kena la buat manual lepas Jan 2013 nanti.. that means, e filling utk 2012,2013 onwards berjalan macam biasa...

All Comments(117)

For more features and services, register now to become a member of CARI!

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 30-7-2014 01:00 PM , Processed in 0.078120 second(s), 19 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top