View: 2465|Reply: 12
|
Begini Cara Keluarkan Getah Untuk Hilangkan Pahit, Rasa Timun Tambah Enak
[Copy link]
|
|
Ler..kami mmg buat mcmni pun sejak kecik lagi. |
|
|
|
|
|
|
|
Kecik2 dulu dah belajar laa buat mcm ni, tgk org2 tua merewang masa kenduri kendara.. buat jelatah biasanya... |
|
|
|
|
|
|
|
Baru tahu, takde sapa pernah ajar kat tempat meols. Tq for sharing. |
|
|
|
|
|
|
|
Rasanya mat rempit pun tau cara ni... |
|
|
|
|
|
|
|
Rsnya dh lama org amalkan cara buang getah timun ni. |
|
|
|
|
|
|
|
good info untuk bbnu |
|
|
|
|
|
|
|
Dah berzaman buat teknik camni..dulu kecik2 mmg org tua2 bt camni..tmbh2 time kenduri kendara. |
|
|
|
|
|
|
|
Anggap saja TT baru berjinak-jinak hendak ke dapur... baru mengenali yang mana tomato, yang mana timun |
|
|
|
|
|
|
|
dari dulu buat camni.
Tapi tk tahu keberkesanannya.
Tak pernah rasa timun dn buat ujian before and after. |
|
|
|
|
|
|
|
Laa lama dah tahu |
|
|
|
|
|
|
|
Tak tahu Napa kalau timun dekat nasi lemak ngan nasi ayam boleh makan tapi kalau takder dua dua takleh makan pulak. |
|
|
|
|
|
|
|
Oohh, lagi satu Dalam laksa pun boleh gak makan |
|
|
|
|
|
|
| |
|