|
balik kg baru ni mkn pau...my mom buat..lembut gilerrrrrrrrr..then resepi dia pun lain dr yg lain..mg .lain la dr google..semua2..dah tu still tradisional lagi la..dia letak daun pisang bawahnya...then dlm air kukus letak daun pandan mmg bau pun harum jerk..tak dpt nk letak...tk sempat nk amik pic...habis jap jerk...satu trayyy |
|
|
|
|
|
|
|
Reply 561# dzaraa
share ler resepi kat sini.... |
|
|
|
|
|
|
|
Post Last Edit by NoorMasri. at 27-2-2011 14:40
Pau Daging yg dibuat semlm....putih dan gebu.
Resepi boleh klik sini Pau Daging |
Rate
-
1
View Rating Log
-
|
|
|
|
|
|
|
wahh.....terliur tgk pau noor
malangnya anak2 ni suma xreti mkn pau kukus.... pau goreng laju plak |
|
|
|
|
|
|
|
pau sambal ikut resepi dlm kotak mauripan tapi sesuka ati tambah baking powder sikit.. |
Rate
-
1
View Rating Log
-
|
|
|
|
|
|
|
Reply 563# NoorMasri.
wowww! gebu betul nampak pau tu...
saya perhatikan bila saya buat pau...gentel besar2 dia naik gebu elok cantik jer...bila saiz kecik mcm kempis...heran2... |
|
|
|
|
|
|
|
Post Last Edit by NoorMasri. at 24-3-2011 15:47
Cuti baru2 ni buat projek kuih pau frozen, sbg stok sarapan hari sekolah hehehe
Resepi boleh klik sini Pau Sejuk Beku |
Rate
-
1
View Rating Log
-
|
|
|
|
|
|
|
Cuti baru2 ni buat projek kuih pau frozen, sbg stok sarapan hari sekolah hehehe
Resepi bole ...
NoorMasri. Post at 24-3-2011 15:31
kak, kita klik kuar pic pau je..resipi tak ada huhu |
|
|
|
|
|
|
|
Reply 568# azzu_me1
hahaha silap bajet...ok akak dah edit...tq azzu |
|
|
|
|
|
|
|
Reply azzu_me1
hahaha silap bajet...ok akak dah edit...tq azzu
NoorMasri. Post at 24-3-2011 15:46
hihi..oo..resipi hak hari tu ya..lom cuba lg kak.sbb tak ada org utk tukang mkn' hahha |
|
|
|
|
|
|
|
salam, saya ni silent reader jer...
tp 2 ari lepas saya dh cuba buat pau nih,
alhamdulillah mjadi jgk, lembut tp ada satu masaalah..
masa saya buka pau tuh naik gebu jer, tp bila dh angkat skejap pau jatuh
saya nk tanya knp jd macm tuh...
nk snap gmbr tunjuk pun xsempat sbb letak je trus abis smua.. hehehehe.. |
|
|
|
|
|
|
|
Reply 571# merpati01
pau tu kecut selepas diangkat kan...maybe pau tu lama sgt dibiar kembang sebelum kukus...seeloknya selepas letak inti selepas 20 min terus kukus..btw guna resepi mana? |
|
|
|
|
|
|
|
Reply 572# NoorMasri.
oh ya ker, nnt saya buat lg pau xsah tggu lama2 trus kukus lak..
x ingt dh resipi sape, nk selak2 blkg mls pulak..
tp wlau kemek pun masih lembut jgk cuma nmpk x cntk ler..
terimakasih yer sbb bg tip nih... |
|
|
|
|
|
|
|
[ |
|
|
|
|
|
|
|
Reply 567# NoorMasri.
wah k.noor..mantop nyer pau..gebus putih... |
|
|
|
|
|
|
|
Kalau guna tepung gandum memang jadik kelabu2 sket ek? Sebab saye penah buat pau ayam..adakah pau nie kene gune tepung dia aje boleh jadik gebu? Nnt saye tepek gambarnya..dh agak lama dh...hihihi |
|
|
|
|
|
|
|
slm, nk tanye,kalo nk buat pau pakai tepung naek sendiri buley x ek? |
|
|
|
|
|
|
|
thanks for sharing |
|
|
|
|
|
|
| |
|