|
kalau kat tganu, tapai pulut salah satu hidangan wajib umah mak aku.. xde tapai, mak kata x rasa cam raya... |
|
|
|
|
|
|
|
Reply #22 Hang's post
yup.. yang nilah
ntahlah.. kita panggil tapai jer.. tulis tapai pulut sebab ada 2 jenis kan.. 1 buat dr beras pulut, n 1 lagi buat dr ubi kayu.. yg tu kita panggil tapai ubi..
mak kita buat guna daun jambu (xtau jambu ape nama... daun yg besar tu) |
|
|
|
|
|
|
|
Reply #24 atiaz's post
a'ah.. baru ingat..daun jambu laut... |
|
|
|
|
|
|
|
kalau dodol tu dah diubah suai misalnya
dodol jagung
dodol gajus
masih dikira tradisional ke dah moden?? |
|
|
|
|
|
|
|
Originally posted by emy_eternity07 at 22-5-2009 11:52 AM
kalau dodol tu dah diubah suai misalnya
dodol jagung
dodol gajus
masih dikira tradisional ke dah moden??
kalau guna bahan2 tempatan kira tradisional lagi la...
lain la kalau campur strawberi, epal, apricot, pear, longan... |
|
|
|
|
|
|
| |
|