|
Reply AnisSuraya
cantik la kek ni...
akak pernah attend kelas kek ni ka?? yg ni guna acuan k ...
pinKy180 Post at 21-2-2011 09:59 PM
Terima kasih pinky...kak anis tak pernah attend kelas buat kek.Semuanya kak anis belajar sendiri dengan tengok2 kat internet jer. Kak anis tak guna acuan khas dia yg bentuk skirt/corong tu sebaliknya kak anis guna 3 jenis loyang yang berlainan saiz (kecil sederhana besar) kemudian kak anis layerkan setiap satu saiz tu dengan buttercream/coklat ganache dan last sekali kak anis trim jadikan bentuk gaun..lebih2an kek yang tertrim tu kak anis makan..hahahahahhahaha...buat kek ni mmg banyak guna buttercream...kak anis guna 2 1/2 ketul butter + krimwell dlm 150gm ngam2 jerr...tak ada lebih.. |
|
|
|
|
|
|
|
kemas betul hasil tgn kak anis ye....sy suka kek bentuk kak hanis buat sbb gaun dia nampak kembang...
baru2 ni tgk acuan khas dia, tp x besar pun...ke bila dah buh buttercream, dia akan jadi kembang? |
|
|
|
|
|
|
|
boleh jugak guna acuan gini..
dah siap bakar, susun le dapatkan bentuk skirt
kerawangcraft Post at 22-2-2011 02:02
tenkiu kak sbb sudi tempek....yg mana best, guna acuan khas atau guna acuan biasa2 tu? |
|
|
|
|
|
|
|
siapa nk order acuan kek barbie..PM sya. |
|
|
|
|
|
|
|
Reply 23# pinKy180
guna acuan skirt lagi senang kot sbb tak yah nak bentukkan skirt tu
cuma susah sket masa membakar nya |
|
|
|
|
|
|
| |
|