Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4848
View
99
Reply

Amaran untuk anti hadis

[Copy link]

Author: kemaruk    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 27-5-2016 01:02 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 27-5-2016 12:55 AM
dah agak dah bukannya soal pokok seperti akidah , ibadah tapi surely pasal kes aisyah  yg berkahwi ...

bukan la.. bangkem sama macam ko gak, tak percaya hadis sahih bukhari itu 100% sahih
sebab tu la bangkem suka bila dengar ko pun tak percaya kesahihan hadis dari bukhari

ko tau kan, hadis sahih bukhari tu la yang jadi asas kepada agama Islam sekarang

kalau kesahihannya diragui, maka kebenaran Islam pon diragui gak hahaha

we are in the same boat.. hahaha you pon sesat macam bangkem

Comments

i cuma katakan khilaf dalam umur aisyah - bukan i tak percaya hadis.  Post time 27-5-2016 01:14 AM
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2016 01:06 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 27-5-2016 12:58 AM
then anda menerima jugalah apa apa hadis yg dalam sahih ni ye  termasuk dalam bab akidah, ibadah e ...

eh kalau seorang yang berstatus lobainita macam you pon tolak sahih bukhari, you ingat manusia hina macam bangkem nak terima ke sahih bukhari tu?

bagus la you dah sedar penipuan dalam agama Islam

dari dulu lagi kita tertipu..

bayangkan, dari 600,000 hadis yang bukhari hafal, 100,000 daripadanya adalah hadis sahih

tapi yang ditulis dalam buku cuma 7275 buah hadis sahaja, dan 3275 daripadanya adalah ulangan

yang unik cuma 4000 buah je

mana pergi 96,000 buah lagi hadis sahih?

sains hadis kunun hahahaha


Comments

baca kome komen ibn hajar asqalani , ibn taimiyyah, imam nawawi  Post time 27-5-2016 01:15 AM
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2016 01:16 AM | Show all posts
and bangkem setuju kata2 awak iaitu ada orang sengaja nak fitnah nai muhammad

bukhari ni syiah parsi, dia sengaja memalukan nabi muhammad

99.9% dari benda yang pelik2 dan mengarut dalam Islam datang dari hadis

pernah tak dengar orang kaper perlekehkan AQ dan ayat AQ? jarang kan?

yang selalu jadi bahan ialah hadis

tapi bangkem suka bila @mbhcsf sekepala dengan bangkem

hadis perlu dinilai semula
geng kassim ahmad



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2016 01:18 AM | Show all posts
bila ditanya hadis apa yang direview oleh imam nawawi agai, tak bagi pulak

come on @mbhcsf bagi la apa hadis sahih bukhari yang diperbaiki tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2016 07:46 AM | Show all posts

ni maksud jatuh jadi kafir ke?  ni dah dakwaan berat ni. sebab yang mana satu sebenarnya?
memperlekehkan imam bukhari
memperlekehkan satu atau beberapa hadith sahih bukhari?
memperlekahkan semua atau hampir-hampir semua hadith sahih bukhari?

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2016 10:18 AM | Show all posts
kalau nak tambah pembacaan, boleh cuba ke blog2 ni

http://ashwed1973.blogspot.my/
https://tolokminda.wordpress.com/

buat buka minda bagi boleh terima perbezaan
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2016 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Makcik tak berani nak kaji lebih lebih bersendirian~ takut nanti salah pemahaman terpesong akidah~ sila cari guru agama yang bertauliah yerr chuolls, jangan baca kat tenet dan ikut pemahaman sundirik jahh~
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2016 10:34 AM | Show all posts
blackwidowbae replied at 27-5-2016 10:30 AM
Makcik tak berani nak kaji lebih lebih bersendirian~ takut nanti salah pemahaman terpesong akidah~ s ...
salam

yap benar ..
bermula ilmu yang tidak maufakat dengan quran dan hadith ..
ilmu itu tertolak ..
tiada boleh d'pegangi ..

wassalam

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2016 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
NorAddin replied at 27-5-2016 10:34 AM
salam

yap benar ..

Waalaikumussalam chuolls~
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2016 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kemaruk at 27-5-2016 11:06 AM
ibnur replied at 27-5-2016 07:46 AM
ni maksud jatuh jadi kafir ke?  ni dah dakwaan berat ni. sebab yang mana satu sebenarnya?
memperl ...


Bukan setakat tak terima hadis, malah mbfcimb juga menghina method dan perawi hadis sahih tersebut..

Dia mempersoalkan cara bukhari memilih hadis sahih.. ada ke patut dia cakap bukhari terlepas pandang seorang perawi yang nyanyuk..

Kalau ada satu kesilapan dalam sahih bukhari, ini bermaksud kesahihan seluruh buku sahih bukhari boleh dipersoalkan.. nampak tak impaknya camne?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2016 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
blackwidowbae replied at 27-5-2016 10:51 AM
Waalaikumussalam chuolls~

Anak tucen bangkem
20160520_154357.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2016 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by blackwidowbae at 27-5-2016 11:44 AM
kemaruk replied at 27-5-2016 11:05 AM
Anak tucen bangkem


Erkkk

kasihannyerr kucing tuu makcik tengok~ tapi tak tahu kenapa kasihan pula itu tangan bangkem Kerr?   tak nampak tua pun,nampak muda jahh~
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2016 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
blackwidowbae replied at 27-5-2016 11:43 AM
Erkkk

kasihannyerr kucing tuu makcik tengok~ tapi tak tahu kenapa kasihan pula  itu tangan  ...

Muka kucen tu macam minta kesian kot..

Bila masa pulak bangkem tua kertu? Bangkem sebaya dengan awak la..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2016 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 27-5-2016 11:48 AM
Muka kucen tu macam minta kesian kot..

Bila masa pulak bangkem tua kertu? Bangkem sebaya dengan ...

Yerrlerr tengok isi isi post macam orang tua yang banyak ilmu jahh~ makcik kertu pun shallow takder ilmu gitu~
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2016 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
blackwidowbae replied at 27-5-2016 11:50 AM
Yerrlerr tengok isi isi post macam orang tua yang banyak ilmu jahh~ makcik kertu pun shallow takde ...

Bangkem muda lagi la.. tak caye, pm bangkem ID whatsapp atau wechat  
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2016 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 27-5-2016 12:28 PM
Bangkem muda lagi la.. tak caye, pm bangkem ID whatsapp atau wechat

Horkeh pm pm~~   
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2016 09:23 PM | Show all posts
kemaruk replied at 27-5-2016 11:04 AM
Bukan setakat tak terima hadis, malah mbfcimb juga menghina method dan perawi hadis sahih terseb ...

minta maaf, saya cuba memahami masaalah melalui posting dalam thread ini.  

yang saya faham, mbhcsf kata dia mempertikaikan hadith berkenaan umur aisha.  dan dari posting tuan katakan yang mbhcsf menolak disiplin bukhari.  nampak macam 2 perkara yang sangat jauh.

berkenaan umur aisha tu tidak lah sampai jatuh kafir sebab hafizfirdaus pun pertikai tak ada pun orang kata dia jatuh kafir.

memandangkan masaalah yang sebenarnya saya tak faham apa yang nak dibincangkan pun saya tangguhkan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2016 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
ibnur replied at 27-5-2016 09:23 PM
minta maaf, saya cuba memahami masaalah melalui posting dalam thread ini.  

yang saya faham, mb ...

Bangkem tau la awak nak backup teman selobaian dalam ni..

Tapi cer tanya mana2 ulama/ustaz yang berkaliber.. tanya depa apa hukum kalau pertikaikan hadis sahih? Tanya la..

Dan satu lagi, ya mbfhajs pertikaikan method bukhari.. kalau tak, takkan la bukhari boleh terlepas pandang perawi yang nyanyuk kan? Sains hadis la katakan..
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2016 05:05 AM | Show all posts

woi!!!!!!!apahal kau jinjing anak buah aku..........ni yang menyebabkan marah ni.......samdol,badigol,bahlol........tak berperikemanusiaan langsung....patah tengkok budak tu kang.....memang nak kena santet ORANG ni......
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2016 05:35 AM | Show all posts
humm.. nilai semula hadis? pastu pakat pening ramai2. go to hell semua.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088690s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list