Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7901
View
135
Reply

Ustaz Azahar Idrus apa hukum 'left group' WhatsApp?

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Post time 31-5-2016 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok this time this ustaz is right.

Except just one thing.

Kalo aku "left" group-I dont owe you you and you any explanations.
Leave sajok..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Hukum cukur bulu, hukum left group, hukum jilat kemaluan

Malay and their hukum
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 08:46 AM | Show all posts
x perlu ada group wsap lagi bagus
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 08:46 AM | Show all posts
ada aku kesah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-5-2016 08:50 AM | Show all posts
dino replied at 31-5-2016 12:34 AM
u... jgn la p dgr ceramah ustaz azhar ni.... kelompok yg bertanya pun bkn standard soalan utk usta ...

Biar betul ustaz ni ada bideo romem?
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 08:50 AM | Show all posts
ilya replied at 31-5-2016 08:41 AM
aku pasrah dgn grup whatsap yg ada lebih 50 ahli, tapi yg aktif dok berbual 4,5 org
bila org lain m ...

so true....

baik x de group kn

lagi bagus
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 08:52 AM | Show all posts
Dedulu i takut gak nk left group,pdhal i silent reader je...sbb tgk klu ada org left group,org tu kene kutuk...pastu,lama2 i terpikir,buat apa nk takut pd cakap2 org,diorg nk kutuk nk sentap ke,nk kecik ati ke, itu diorg punya pasal...i ada hak utk ketenangan diri sendiri..buat apa jd bacul...first time i nekad nk left group,i minta maaf,bg la reason hp asyik hang(walupun org mesti tau tu alasan common je)..tak tunggu dah org nk reply,terus i left...then,nk left group lenlain yg merapu2 tu rasa senang je..takde rasa bersalah ke apa...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 08:53 AM | Show all posts
ade di kalangan manusia ni terdapat sejenis penyakit...penyakit dier kena berckp...kalau tak berckp, jiwa dier tak tenteram...baik di alam sosial atau alam maya...

dlm watsapp, dier asyik dok berckp aje...mcm2 jenis topik...baik laki baik pompuan...

di kalangan kawan2 pun, mulut dier paling banyak...tak reti dok diam...org jenis camni ade sedikit penyakit la...

as human being, we need to learn on when to sepak, when to stop speaking...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
abangbikerz replied at 31-5-2016 12:46 AM
Hukum cukur bulu, hukum left group, hukum jilat kemaluan

Malay and their hukum

Soalan ntah hape2
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 08:55 AM | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 31-5-2016 08:50 AM
Biar betul ustaz ni ada bideo romem?

dgn bini muda...tp takde report dibuat....
dlm ceramah dok kutuk laki bini rekod nih..... nanti dituduh aku pitnah plak kan.... dah mmg rupa die....
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 08:57 AM | Show all posts
red_cattleya replied at 31-5-2016 12:22 AM
tak suka group whatsapp even dah mute still rasa menyampah. nak left takut sentap pulak. pasrah je l ...

aku mute semua grup kecuali keluarga.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nuyunnisa at 31-5-2016 09:04 AM
ilya replied at 31-5-2016 08:41 AM
aku pasrah dgn grup whatsap yg ada lebih 50 ahli, tapi yg aktif dok berbual 4,5 org
bila org lain m ...


Used to be in this kind of group.bila kita post sth krik krik krik sangat...tq pon takda.bila kalangan diorg post hatta benda dah repeat 3 juta kali  pun dok beria like..sudahnya aku left sajorkk setelah d analisa be or not to be..hidup aku samaaa jaaaahh..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:04 AM | Show all posts

Hukom kulom kulom, hukom makan pisang berbaja taik babi, hukom lelaki pakai sutera tiruan, hukom hisap tetek isteri, hukom hisap tetek isteri sampai terminum susu, hukom terminum susu bila hisap tetek isteri sehingga sendawa dsbnya....

Sib baik ada ulamak yang mampu menerangkan.....
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Maideen. replied at 31-5-2016 01:04 AM
Hukom kulom kulom, hukom makan pisang berbaja taik babi, hukom lelaki pakai sutera tiruan, hukom h ...

Ramai yang suka nak menerangkan sebab boleh bergelak ketawa sambil nampak hebat. I.e:AI nih salah sorang  
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:08 AM | Show all posts
"Leave group" bukan "left group". Left yg terdpt pada statement whatsaps adalah short statement utk "has left". "011-1234567 has left" the group. Perkataan "has" digugurkan.

has left - telah atau baru meninggalkan

lepas "has" kena guna past paticiple - left.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:09 AM | Show all posts
GhostWalking replied at 31-5-2016 09:06 AM
Ramai yang suka nak menerangkan sebab boleh bergelak ketawa sambil nampak hebat. I.e:AI nih salah  ...

Ulamak pewaris nabi..........
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
ilya replied at 31-5-2016 08:41 AM
aku pasrah dgn grup whatsap yg ada lebih 50 ahli, tapi yg aktif dok berbual 4,5 org
bila org lain m ...

xkn semua nk borak sekali.. gila kau nk baca laju2
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Bell replied at 31-5-2016 01:08 AM
"Leave group" bukan "left group". Left yg terdpt pada statement whatsaps adalah short statement utk  ...

Amboiii budak tesl ke ko ni dekkk.mekasih  
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:13 AM | Show all posts
Adoi.. Ini pun nak bincang pasal hukum hakam ke? Patutla orang islam ni banyak yang ketinggalan.. Asyik bincang isu remeh temeh ni je..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:13 AM | Show all posts
kekadang soalan yang tak tercapai dek akal ni bagus jugak.. sebab sentiasa ada pencerahan dari UAI.. sama ada kita nak terima atau tak je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.137679s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list