Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8261
View
135
Reply

Ustaz Azahar Idrus apa hukum 'left group' WhatsApp?

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 31-5-2016 09:14 AM | Show all posts
kucen_miang replied at 31-5-2016 08:57 AM
aku mute semua grup kecuali keluarga.

Samo la. Mute setahun.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:17 AM | Show all posts
tah hape hape.....bende remeh gini pun nak tanya pasal hukum
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:26 AM | Show all posts
dino replied at 31-5-2016 08:55 AM
dgn bini muda...tp takde report dibuat....
dlm ceramah dok kutuk laki bini rekod nih..... nant ...

semenjak dia ada video tu i dah tak leh tgk muka dia...jgn kata ceramah ,tgk janggut pun geli..ceramah lg lah...asyik bodo bodo apa yg lawak pun tak paham
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:26 AM | Show all posts
uk aloh....petty issue mcm ni pun sampai nak kena ustaz2 bagi pendapat....
banyak lagi oiii issue besar2 yg lagi sesuai nak dibincangkan
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:27 AM | Show all posts
Dulu sekolah belajar agama tidur dalam kelas atau tak masuk kelas. Dah tua kertu pun nak bertanya soalan bodoh2 macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:30 AM | Show all posts

i pun mute setahun,klu ada 10 tahun i opt for that...pagi2 buta dok hantar selamat pagi...assalmualaikum..rasa puak ni yg jenih tak der kwn or terlampau xcited nak bersosial media...

left kang tak tau info sekolah anak..tp dah ringan2 jari dah ni.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
kentel replied at 31-5-2016 07:57 AM
motif bnda ni pun nak ditanya???!!!

Apa yg u expect drpd pemikiran org kita... :zz   
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:30 AM | Show all posts
Atheis replied at 30-5-2016 04:18 PM
meninggalkan jemaah...... hukumnya ke neraka

apakah hukumnyanya meninggalkan tuhan zeus anda yg sedang asyik bersedapan dgn gundek2 beliyau?

senyum sinis.....

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:33 AM | Show all posts
kalau otak dah terlalu finatik sangat gitu lah ....
walhal bukan apa pun left group tu .... serupa jugak unfriend kat FB
dah taksub sangat gitu lahhhh .....
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:36 AM | Show all posts
minahsenget replied at 31-5-2016 09:26 AM
semenjak dia ada video tu i dah tak leh tgk muka dia...jgn kata ceramah ,tgk janggut pun geli..cer ...

lega ingat minah nak lahar kite td
iols klau abg aku dok cite best dgr ceramah ustaz azhar ni aku diam je.. mls nak bertekak... taksub bebenor....
byk lg ustaz yg bleh kite dgr dr cite bab dlm kelambu.... bini hodoh tutop lampu... byk kelako dr ilmu yg dpt.... wpun approach baguih katanya....
dah lupa pd akhil hay..... yg dipentas ceramah agama dulu2.... byk pengkagum..... last2 ade gambo makan2 dgn waheeda... wpun ramai2....

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Kadang2 left group lah boleh menghalang putusnya silaturrahim.... Too much negativities boleh membuatkan kita menyampah... Baik kurangkan contact dulu sebelum perang saudara bermula
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh bebal dungu
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:38 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 31-5-2016 09:27 AM
Dulu sekolah belajar agama tidur dalam kelas atau tak masuk kelas. Dah tua kertu pun nak bertanya so ...

biasa dlm ceramah ustaz azhar mmg soklan gtu jah...
tp bile tanya soklan psl big bang gigih jugak nak menjwb..... wpun ulama kata teori big bang ade dlm Al Quran.... mai ustaz azhar bodoh caya gitu..... hok meletup jd menda molek.... ambik bom letak kat idung... meletop... jd menda molek ke idok..... gituh.... kaedah sains...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:41 AM | Show all posts
dino replied at 31-5-2016 09:38 AM
biasa dlm ceramah ustaz azhar mmg soklan gtu jah...
tp bile tanya soklan psl big bang gigih jugak ...

Gue kalau yang berceramah pun tak pandai berbahasa Kebangsaan, memang tak dengar pun tak apa. Apatah lagi dengan reputasi dia berbini 4 pilih anak dara sahaja, lagilah gue tak minat nak tahu.

Btw, khabarnya dia ni ceramah cakap ikut hukum dalam kitab, tak mampu nak keluarkan ayat2 Quran dan Hadis untuk menguatkan lagi hujahnya. Betul ke?
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:44 AM | Show all posts
ya rabbi, mcm ni pon kena tanya UAI ke???
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:45 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 31-5-2016 09:41 AM
Gue kalau yang berceramah pun tak pandai berbahasa Kebangsaan, memang tak dengar pun tak apa. Apat ...

die byk baca kitab apa ntah.... tp uai ni kelako....itu la tarikan cari makan..... wpun ade ilmu bleh ambik... bab hukum2 yg asas tu....
tp aku byk nak elak.... ade ke org tanya hukum curi letrik tnb die kata harus... psl gomen zalim.... hukum langgar lampu isyarat mlm2 die jwb bolih.... klau takdok kete..... dok ajar menda gituh.... failed....
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:53 AM | Show all posts
dino replied at 31-5-2016 09:45 AM
die byk baca kitab apa ntah.... tp uai ni kelako....itu la tarikan cari makan..... wpun ade ilmu b ...

Alahai.... Kiranya bukan taraf sesetengah orang la ya nak mendengar ceramah dia. Sorry to say la.. Langgar traffic light malam2, curi letrik TNB bagi gue itu common sense la.. Takkan baik buruk, kesannya tak boleh nak fikir? Anak gue umur 8 tahun pun patahkan ranting pokok tanpa sebab gue tanya, "apa faedah kamu dapat dengan mematahkan ranting itu?" Gue mahu dia fikir kesan setiap perbuatan dia, kalau sia2 tak perlu buat.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:53 AM | Show all posts
aku dah takde wasap grup.tuhan tahu kenapa aku blah.tak payahla ada makhluk lain nak kata aku berdosa ke ,pahala ke,silaturrahim ..rahman ke hapa
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:59 AM | Show all posts
Paling tak tahan, lepas kita blah dr grup....tetiba ada plak yg add balik. Aduyaiii.....
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Atheis replied at 31-5-2016 12:18 AM
meninggalkan jemaah...... hukumnya ke neraka

Atheis  pun  percaya  kpd  syurga  neraka  ke_?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084748s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list