Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8100
View
135
Reply

Ustaz Azahar Idrus apa hukum 'left group' WhatsApp?

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Post time 31-5-2016 10:07 AM | Show all posts
kalau unfriend facebook cam mana pula?
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 10:07 AM | Show all posts
@spiderman80
@medangmr
@perang_sivil



mohon move ke BOD AGAMA atau BOD PENDAPAT...

terima kasih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Maideen. replied at 31-5-2016 09:04 AM
Hukom kulom kulom, hukom makan pisang berbaja taik babi, hukom lelaki pakai sutera tiruan, hukom h ...

Adoila..soklan bleh guna lojik pemikiran akal sebagai seorang manusia pun nk kena tanya ustat ke? Pikir guna kepala otak sendiri x bleh??
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 10:19 AM | Show all posts
ilya replied at 31-5-2016 08:41 AM
aku pasrah dgn grup whatsap yg ada lebih 50 ahli, tapi yg aktif dok berbual 4,5 org
bila org lain m ...

aku perasan gak group wasap camni...  pi add orang berlambak2...  tapi pakat borak2 ngan geng je...  bila yang lain masuk borak, tak dilayan...  pastu bila dah kerap jadi camni, ada la yang left group...  pastu kena sound/ sindir nape nak left...  nak putuskan silaturahim la, persahabatan la...  sangat annoying...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 10:28 AM | Show all posts
pelicano replied at 31-5-2016 09:36 AM
Kadang2 left group lah boleh menghalang putusnya silaturrahim.... Too much negativities boleh membua ...

kann... dah brape kali left grup family in law.. pastu dia roagn add balik..

bukan nak putuskan silaturahim.. tapi semua dok nok showoff better keluar kan...

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 10:36 AM | Show all posts
dino replied at 31-5-2016 08:55 AM
dgn bini muda...tp takde report dibuat....
dlm ceramah dok kutuk laki bini rekod nih..... nant ...

memang fitnah pun. jika betul musti dah de kes bicara. merangkak la

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 10:37 AM | Show all posts
tongkatwaran75 replied at 31-5-2016 07:29 AM
Part mana yg UAI ckp dlm artikel " meninggalkan jemaah...... hukumnya ke neraka? "
cer tunjuk s ...

Atheis tu tak percayakan tuhan kan? tak percaya pada hari akhirat..neraka syurga dia percaya tak? sibuk pulak dia dgn org yg ada tuhan ni...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 10:38 AM | Show all posts
cecite replied at 31-5-2016 10:36 AM
memang fitnah pun. jika betul musti dah de kes bicara. merangkak la

report tak dibuat pun....
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 10:40 AM | Show all posts
ai ada smartphonetp xde whatsappnk wat mcm ne
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 10:48 AM | Show all posts
red_cattleya replied at 31-5-2016 12:22 AM
tak suka group whatsapp even dah mute still rasa menyampah. nak left takut sentap pulak. pasrah je l ...

iols penah left lpas tu di masuk kan semula
thu ka iols da bosan nk join grp ituw
dimanakah hak iols sebagai penguna, EH!
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 10:49 AM | Show all posts
potsshine replied at 31-5-2016 10:40 AM
ai ada smartphonetp xde whatsappnk wat mcm ne

donlod la uols
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 10:51 AM | Show all posts
ore_kampong replied at 31-5-2016 10:07 AM
kalau unfriend facebook cam mana pula?

Unfriend okay lagi kot. Kalau blocked ex friend di facebook apa hukumnya?
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 10:52 AM | Show all posts
alinone78 replied at 31-5-2016 01:37 AM
Aku tak left..
Tapi kena remove tiba2...
Walhal aku x cakap apa pun..

aku lak kene remove sebab dipulaukan hingat aku hadap kot nak bergroup sangat gan geng deols yg NO LIFE ituw
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 10:54 AM | Show all posts
ilya replied at 31-5-2016 08:41 AM
aku pasrah dgn grup whatsap yg ada lebih 50 ahli, tapi yg aktif dok berbual 4,5 org
bila org lain m ...

aku pun pasrah jugak, mula2 je havoc grp tu lama2 menyepi masing2
yg aktep hanya admin2 saje
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
apaa hukum mkn mcd oztad?
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 11:01 AM | Show all posts

hukumnya yahudi....
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 11:16 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 31-5-2016 09:53 AM
Alahai.... Kiranya bukan taraf sesetengah orang la ya nak mendengar ceramah dia. Sorry to say la.. ...

bagus ajar anak fikir cegitu...
ai tengok budak2 kecik ni kadang nampak kucing pun di tendang2
yg makpak pakat tengok sengih jah..spesis ape ntah
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 11:18 AM | Show all posts
time nak add nomo takde lak nak mintak izin ke ape..main add je kat grup
tetiba nak left nak kena minta izin ape kejad...banyak chantekkk
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 11:33 AM | Show all posts
bottombikini replied at 31-5-2016 11:16 AM
bagus ajar anak fikir cegitu...
ai tengok budak2 kecik ni kadang nampak kucing pun di tendang2
y ...

Kadang2 annoying juga tengok perangai sesetengah budak... Umur dah sekolah i.e. 7 thn ke atas patutnya kalau buat benda tak berfaedah patutnya dah kena tegur, suruh budak tu fikir apa faedah atau kesan dari tindakan dia. Sesetengah parents sibuk nak anak score A semua subjek tapi benda2 basic suruh anak fikir & bertanggungjawab dengan tindakan dia gagal.
Pernah sekali di Tesco ada sorang budak perempuan dalam umur 8-9 tahun ambil lobak pindah ke tempat timun, ambil timun pindah ke tempat terung. Kat situ juga gue tegur, "Adik, adik tak comel okay nak buat perangai tak berfaedah macam itu". Mak dia pandang gue terus tarik anak dia.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 11:41 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 31-5-2016 11:33 AM
Kadang2 annoying juga tengok perangai sesetengah budak... Umur dah sekolah i.e. 7 thn ke atas patu ...

I LOIKE hokeyyy...

si mak tu sentap lettew...spesis menang kan anak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.221861s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list