Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8283
View
135
Reply

Ustaz Azahar Idrus apa hukum 'left group' WhatsApp?

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Post time 31-5-2016 01:12 PM | Show all posts
haih.. baru nak left group -- kerja nya group la .. hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 31-5-2016 12:19 PM
Onggile je mcm ni uolls,  mak mmg left grup,  hatta grup family pon.  Kosser.  Ni kat opis mak lbh ...

Samalah mak .... kami adik beradik ja bt grop wasep .... grop sedara mara pacik macik mmg jen xmasuk sama gak grop sekolah ke mende ke smpai dicop sombong lagi .... wasep tmpt keje pun jen xlyn sampai bos pun pelik jen je yg xbls wasep klu bos duk tnya kt staff .... btl2 penting je bru jen munculkn diri ....
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
JENABREJAM89 replied at 31-5-2016 01:16 PM
Samalah mak .... kami adik beradik ja bt grop wasep .... grop sedara mara pacik macik mmg jen xmas ...

Btl sgt uolls part grup wasap opis tu,  bila part mak je mak response.  Mak takde nak tokok tambah dlm grup wasap.  Mak inform and response apa yg berkaitan dgn keje je.  Btw mak kurang setuju dgn grup wasap yg dibuat oleh boses2 ni.  Mencabul hak asasi manusia.  Ko larat plak nak response tgh2 mlm kat wasap khen.. Baik tido jah
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 02:29 PM | Show all posts
Lilith. replied at 31-5-2016 12:04 PM
mmg xde la life la dek.
kalo x, xkan gigih bertenggek kat grup wasap semata nak tengok sape yg t ...

lagik takde life klu ade org yg hanya tahu cakap saja bikin tarak reti

mohon macik tua tu leave grp cakap tarak supa bikin
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 02:30 PM | Show all posts
intan_smsb replied at 31-5-2016 02:29 PM
lagik takde life klu ade org yg hanya tahu cakap saja bikin tarak reti

mohon ...

bukan macik la. da pangkat nenek pon.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 02:40 PM | Show all posts
Lilith. replied at 31-5-2016 02:30 PM
bukan macik la. da pangkat nenek pon.

ooo lupa sudah mahu cecah usia 50an
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
apa plak hukumnya kalau di add grup tanpa keizinan tuan badan
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Bangkem paling benci mamat poyo yang left group sebab kunun2 bizi sangat..

Padahal kerja peon je pon..

Dan bangkem pon benci group yang aktif sangat, serta penuh spam.. bangkem baik budi perketi, bangkem tak exit grup, tapi tutup noti je..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 03:37 PM | Show all posts
GincuPurple replied at 31-5-2016 01:03 PM
Gincu nak nyatakan siapa golongan yang dipanggil hubungan silatul rahim. Supaya faham apa yg di  ...

Ok terima kasih atas info gincu.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 31-5-2016 08:52 AM
Dedulu i takut gak nk left group,pdhal i silent reader je...sbb tgk klu ada org left group,org tu ke ...

Kann.. Kalau dah tak terkejar banyak sgt group left kan aje..kalau tak memang pening


Sorry ya semua, mintak undur diri sebab banyak sangat dah group.. berat sgt dah phone ni.. Apa2 korang Pm je ya, thanks

Contoh ayat yg I pernah guna utk left group..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Penuh cerita pasal wassap grup family je kat sini. Semua sesuci embun pagi.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 31-5-2016 01:39 PM
Btl sgt uolls part grup wasap opis tu,  bila part mak je mak response.  Mak takde nak tokok tambah ...

Ya Allah ... betul sangat2 mak .... bos jen tu xkira masa nk wasep nyee , xblh nk nunggu masa keje agak nyee .... yang peliknye waktu dia off pun gigih berwasep jugak pd staff gtau itu ini ...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
maciam maciam putar belit kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
rimas group wasup ni..xperlu pun.yg xannoying group fmly sndr je.ada satu group fmly(big fmly) dua pupu i hutang duit dgn i.rm5k...one day dia upload tiket pergi jerman holiday..rs membara je hati.i komen huntungla...pstu terus left group

tp my sis plk ckp i bodoh xsound je..dkt 3thn dh..jnji tgal jnji nk byr......
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa hukum lelaki perempuan dalam satu grup whatsapp? Lepas dapat nombor berana ente private pulak. Ente dah solat?

Mintak keluarkan sekali haram perempuan dari ada akaun sosial media. Duk post selfie gambar peribadi yang takda faedah lepas tu orang lain like 10000 orang tak berkaitan nampak. Wanita islam perlu dilindungi.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 05:26 PM | Show all posts
Bencohen replied at 31-5-2016 05:23 PM
Apa hukum lelaki perempuan dalam satu grup whatsapp? Lepas dapat nombor berana ente private pulak. E ...

klu gitu,
tkyah bhukum.
dh mmg xleh, lainla klu psl keje ke apa.

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
kentel replied at 31-5-2016 07:57 AM
motif bnda ni pun nak ditanya???!!!

Huhu..soklan yg sama dlm pkrn aku
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
JENABREJAM89 replied at 31-5-2016 04:58 PM
Ya Allah ... betul sangat2 mak .... bos jen tu xkira masa nk wasep nyee , xblh nk nunggu masa keje ...

Sama la boss mak pon,  x pastilah workaholic or takde life,  pi cuti ovbersi pon gigih wasapdog kitaorg kat opis..masa dia buat umrah pun sama.. Sedeh la org camne
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Wasap grup bisnes, keje sudah la.. Family pon kalau boleh x payah. Kalau gaduh naya woo semua org perasan
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 08:45 PM | Show all posts
nolya replied at 31-5-2016 02:04 AM
Atheis  pun  percaya  kpd  syurga  neraka  ke_?

susah nak faham sarcasm kaa? patut laa TMJ kata bodoh   
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094162s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list