Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
15529
View
317
Reply

All about krabi , Selatan Thailand part 4

[Copy link]

Author: simbiosis       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-6-2016 12:26 AM | Show all posts |Read mode
Edited by simbiosis at 2-6-2016 12:32 AM

Assalamualaikum.. Opening new thread for Krabi... boleh refer thread lama dekat sini
part 3

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-6-2016 12:34 AM | Show all posts
baru balik krabi hari selasa.. hujan hujan & hujan tapi alhamdulillah tak lebat sangat.
sempat pi 4 island & emerald pool... yang lelain tak pergi.. insyallah akan pi skali lagi
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2016 02:27 AM From the mobile phone | Show all posts
simbiosis replied at 2-6-2016 12:34 AM
baru balik krabi hari selasa.. hujan hujan & hujan tapi alhamdulillah tak lebat sangat.
sempat pi 4 ...

Tpi hrini x hujan laikali nk dtg krabi boleh whatsapp sy +66612526945
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-6-2016 10:28 AM | Show all posts
Dulkarim replied at 2-6-2016 02:27 AM
Tpi hrini x hujan laikali nk dtg krabi boleh whatsapp sy +66612526945

o.k... encik ada buat tour guide ka?
sepatutnya kami plan stay sana sampai selasa tapi sebab hujan isnin dah balik...stay dekat hatyai one night. pergi shopping.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2016 10:40 AM | Show all posts
Dulkarim replied at 2-6-2016 02:27 AM
Tpi hrini x hujan laikali nk dtg krabi boleh whatsapp sy +66612526945

Pm pakej encik. Tengah merancang2 nak melawat krabi, tapi tunggu bukan musim hujanlah.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2016 11:16 AM | Show all posts
Dulkarim replied at 2-6-2016 02:27 AM
Tpi hrini x hujan laikali nk dtg krabi boleh whatsapp sy +66612526945

memang org Krabi ke
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2016 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Awal bulan 12 ok x kalau nk ke krabi? Monsoon dh start ke masa tu?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2016 06:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Siapa pernah berpuasa di krabi. Kedai-kedai makan buka mcm biasa ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-6-2016 09:52 AM | Show all posts
eurica replied at 5-6-2016 09:13 AM
Awal bulan 12 ok x kalau nk ke krabi? Monsoon dh start ke masa tu?

kalau ikut yang saya baca Dec should be o.k dah...

https://www.tripadvisor.com/Travel-g297927-s208/Krabi-Town:Thailand:Weather.And.When.To.Go.html
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2016 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
simbiosis replied at 10-6-2016 09:52 AM
kalau ikut yang saya baca Dec should be o.k dah...

https://www.tripadvisor.com/Travel-g297927- ...

Tq Tp rs nya nk ke koh samui nnt..thread koh samui sepi je
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2016 01:19 PM | Show all posts
Dulkarim replied at 2-6-2016 02:27 AM
Tpi hrini x hujan laikali nk dtg krabi boleh whatsapp sy +66612526945

ada pakej menarik ke ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2016 01:29 PM | Show all posts
caramellatte replied at 2-6-2016 10:40 AM
Pm pakej encik. Tengah merancang2 nak melawat krabi, tapi tunggu bukan musim hujanlah.

dh survey krabi ke...camne?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2016 09:18 PM | Show all posts
Berjaya beli ticket ke Krabi..travel tahun depan jadiiii sempat sgt aku nak study thread Krabi
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2016 11:09 AM | Show all posts
Krabi best hehe. Tapi dinasihatkan alert musim hujan. Hari tu gi Krabi 18-21 May syukur hujan malam je so siang leh island hopping macam biasa. My friend gi akhir bln May dah tak boleh buat island hopping dah cuaca tak mengizinkan. Makan kat Krabi murah kalo makan kat food stall biasa tepi jalan. Tshirt kalo malas nak ke Pasar malam Krabi town boleh beli kat depan masjid Aonang je. Kat Krabi dgn 100 baht dah boleh dapat tshirt kain elok. Suke2. Masa gi Hatyai beli Tshirt 100 baht tk best pakaii.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2016 11:10 AM | Show all posts
baru balik krabi sebelum puasa hari tu...memandangkan cuaca hujan..laut bergelora x dpt nk gi island hopping....tp kami sempat ke unseen thailand..tmpt2 yg hidden rare x ramai yg tau..hny local je yg tau...so memang x ramai pelancung...sangat2 best...air wrn biru jernih giler...bukan emerald pool atau blue pool ye..btw blue pool tutup sehingga november....

tour guide kami ustaz rusdee...dia bole bawa kemana shj yg uolls nk pergi..hrg berpatutan...infact hrg uolls bagi bbrp nk bagi....

siapa berminat nk pergi explore krabi sendiri..dengan cara murah..jimat...and secara private bole pm sy..sy bole bagi no wasap ustaz tu




Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2016 11:33 AM | Show all posts
Plan nak buat road trip krabi hujung tahun nak menimba ilmu kat sini pulak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-6-2016 12:08 PM | Show all posts
nize replied at 14-6-2016 11:33 AM
Plan nak buat road trip krabi hujung tahun nak menimba ilmu kat sini pulak..

you dari mana? kami pergi haritu pun road trip jugak...
stop dekat hatyai semalam then baru terus ke krabi...
kalau direct ke sana, jauh jugak sebenarnya ( kami dr penang )
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-6-2016 12:11 PM | Show all posts
oneni225 replied at 14-6-2016 11:09 AM
Krabi best hehe. Tapi dinasihatkan alert musim hujan. Hari tu gi Krabi 18-21 May syukur hujan malam  ...

haah kami pun beli t-shirt depan masjid.. key chain pun beli sini..kalau dekat area depan pantai tu lagi mahal..
you stay which hotel?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 02:55 AM From the mobile phone | Show all posts
sekel replied at 2-6-2016 11:16 AM
memang org Krabi ke

Memang lah
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 02:57 AM From the mobile phone | Show all posts
AppropriateNick replied at 13-6-2016 01:19 PM
ada pakej menarik ke ni

Cakap whatsaap lbh senag
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 03:02 AM From the mobile phone | Show all posts
simbiosis replied at 2-6-2016 10:28 AM
o.k... encik ada buat tour guide ka?
sepatutnya kami plan stay sana sampai selasa tapi sebab huja ...

Ya. kawan. Bolih sy tulung
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 03:02 AM From the mobile phone | Show all posts
simbiosis replied at 2-6-2016 10:28 AM
o.k... encik ada buat tour guide ka?
sepatutnya kami plan stay sana sampai selasa tapi sebab huja ...

Ya. kawan. Bolih sy tulung
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 06:16 AM | Show all posts
oneni225 replied at 14-6-2016 11:09 AM
Krabi best hehe. Tapi dinasihatkan alert musim hujan. Hari tu gi Krabi 18-21 May syukur hujan malam  ...

check pm pls
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 08:46 AM | Show all posts
simbiosis replied at 14-6-2016 12:08 PM
you dari mana? kami pergi haritu pun road trip jugak...
stop dekat hatyai semalam then baru terus ...

sy dari bangi selangor, plan nak g cuti skolah tu lah. kena rancang bebetul sebab cuti mesti hotel banyak penuh kena book awal kot.anyway baru plan aje.. dekat dekat nanti baru leh confirm.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 11:14 AM | Show all posts
simbiosis replied at 14-6-2016 12:11 PM
haah kami pun beli t-shirt depan masjid.. key chain pun beli sini..kalau dekat area depan pantai t ...

saya duk krabi la playa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.178722s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list