JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
29251
View
457
Reply

All about krabi , Selatan Thailand part 4

[Copy link]

Author: simbiosis       Show all posts   Read mode

Post time 16-6-2016 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Assalamualaikum kawan2
Kawan2 mana yg dtg dgn flight boleh sy gi jumput di Airport bawa ke hotel dgn van /forthuner car senang jalan senang makan dan bole meikut trip trip dgn saya [u.rushdie] hp/ws0612526945 boleh 25 jam
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2016 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Assalamualaikum semua. Saya suami isteri merancang ke Krabi pada 27-31 Oktober 2016. Pergi dengan mak mertua (76 thn), anak-anak (6 bln, 4 thn, 6 thn). Nak minta pendapat rakan2 yg pernah ke sana, hotel mana yg sesuai? Lepas tu aktiviti yg boleh dibuat utk kami sbb ada kawan nasihatkan kalau bawa anak kecik island hopping tak sesuai.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 09:14 AM | Show all posts
momotz replied at 3-7-2016 10:11 AM
Assalamualaikum semua. Saya suami isteri merancang ke Krabi pada 27-31 Oktober 2016. Pergi dengan ma ...

waalaikumsalam

saya ke krabi bulan 4 lepas bawak anak 8bln island hopping.. insha allah semua ok..
masa tu cuaca sgt ok..so tak de ombak bergelora ke apa..

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2016 11:04 AM | Show all posts
miss_whoda replied at 4-7-2016 09:14 AM
waalaikumsalam

saya ke krabi bulan 4 lepas bawak anak 8bln island hopping.. insha allah semua o ...

Pakaian baby camne ek? Bagi baju swimming tu ke atau baju biasa? Sbb ada cakap kena turun air etc. Takleh nak bayangkan

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2016 03:43 PM | Show all posts
momotz replied at 10-7-2016 11:04 AM
Pakaian baby camne ek? Bagi baju swimming tu ke atau baju biasa? Sbb ada cakap kena turun air etc. ...

haah dari mula sampai akhir pakaikan jer swimming suit tu - cuma bwk tuala sbb dlm speedboat tu kang sejuk so bleh la bungkus anak tu kasik panas - sure tido dia dlm bot tu nnt.

turun dlm air kalau nak ke tepi pantai la - tu pun xde lah jauh ke tengah sangat pun.. saya 1st trip bawak baby 6 bulan - lahir xcukup bulan lagi alhamdulilah okay jer..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2016 09:01 AM | Show all posts
momotz replied at 10-7-2016 11:04 AM
Pakaian baby camne ek? Bagi baju swimming tu ke atau baju biasa? Sbb ada cakap kena turun air etc. ...

saya bawak je anak turun..cume yang pulau kedua tu tak turun sbb anak tido..

naik longtail.. tak laju..so mmg syok la..

ikut la bj swimming suit ok tak pn bj biase je pn ok..

xyh baju tebal2 pn.. panas kot
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2016 08:48 PM | Show all posts
Insyallah.. saya turun Krabi 23-25 bulan ni utk riki2 hotel & pakej bulan Dec nanti..
Plan Dec nanti convoy family 10 biji kereta ke sana 4h3m..BKH-Danok-Hatyai-Krabi..
last year 13 kereta kami cuma smpi hatyai jer..thn ni naik ke atas sikit lagi..
TQ kak normala bg contact number tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2016 09:51 PM | Show all posts
ady200 replied at 9-8-2016 08:48 PM
Insyallah.. saya turun Krabi 23-25 bulan ni utk riki2 hotel & pakej bulan Dec nanti..
Plan Dec nant ...

wow meriah... pergi ramai ramai memang best
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2016 09:50 AM | Show all posts
ady200 replied at 9-8-2016 08:48 PM
Insyallah.. saya turun Krabi 23-25 bulan ni utk riki2 hotel & pakej bulan Dec nanti..
Plan Dec nant ...

jangan risau, the road there is very nice. cuma driver jela kat sana laju. ikut je laluan trang.. sampai la sana insyaAllah,

tambah sejam setengah ke 2 jam terus ke phuket

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2016 12:31 PM | Show all posts
Insyallah, selesai jer semua nanti saya share ttg convoy family 10 biji kereta 'Road to Krabi'..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2016 03:42 PM | Show all posts
simbiosis replied at 14-6-2016 12:08 PM
you dari mana? kami pergi haritu pun road trip jugak...
stop dekat hatyai semalam then baru terus ...

kalau nak gie krabi/kohlanta.. dekat sikitt kalau masuk ikut wang kelian sbb u potong jalan terus masuk patthalung..

Kaki Bukit Perlis - Aonang Krabi

Bukit Kayu Hitam - Aonang Krabi
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2016 03:43 PM | Show all posts
Edited by adnil at 12-8-2016 03:50 PM
ady200 replied at 10-8-2016 12:31 PM
Insyallah, selesai jer semua nanti saya share ttg convoy family 10 biji kereta 'Road to Krabi'..

jun 2013 kami pergi 14 kereta/mpv/4x4 semuanya... penuh aonang orchid tu kami jer ahhaha... tapi cuaca xberapa bersahabat.. alhamdulillah masih dapat island hopping sehari, unseen thailand sehari

kalau ramai cam kami (40+ termasuk kanak kanak) nego sewa whole speedboat terus - bukan campur dgn org lain lagi.   saya pun dulu arrange sendiri xguna pun agent - jimat dan mudah jer sebenarnya
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 10:32 AM | Show all posts
pakis_hutan replied at 13-6-2016 09:18 PM
Berjaya beli ticket ke Krabi..travel tahun depan jadiiii sempat sgt aku nak study thread Krabi {:1_1 ...

sama booked feb taun depan..hihi..

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 01:37 PM | Show all posts
ciklipoo replied at 13-8-2016 10:32 AM
sama booked feb taun depan..hihi..

Aonang Beach di Krabi dekat kedai jual souvenir kena bom aku baca paper td. Sapa2 yg nak gi siam dlm masa terdekat ni silalah berjaga2. Aku nak gi Krabi bulan Okt. Harap2 takde apa2.

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2016 10:16 AM | Show all posts
Peterpan17 replied at 13-8-2016 01:37 PM
Aonang Beach di Krabi dekat kedai jual souvenir kena bom aku baca paper td. Sapa2 yg nak gi siam d ...

tu lah target semuanya tourist spots - phang nga, krabi, phuket, hua hin ....

harap xde la sampai utara thailand pulak nanti... nak ke sana nov nnt.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2016 12:07 PM | Show all posts
Assalamualaikum.
Saya nk ke krabi 31/8-3/9
tp wit the recent thai bombing, risau sgt ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2016 06:37 PM | Show all posts
mummydhani replied at 15-8-2016 12:07 PM
Assalamualaikum.
Saya nk ke krabi 31/8-3/9
tp wit the recent thai bombing, risau sgt ni

Jangan risaulah mummydhani. Pergi je. InsyaAllah semua selamat. Kita berdoa saja. Tak blh nak agak bila lg bom nak meletup kat Thailand tu.

Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2016 03:36 PM | Show all posts
bestnya cikcur di Krabi
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2016 04:14 PM | Show all posts
Dah tak sabar dah ni. 19/9 kami msk Hatyai dulu. Dr Hatyai baru berjimba ke Krabi. Dok hitung hari
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2016 01:42 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 13-8-2016 01:37 PM
Aonang Beach di Krabi dekat kedai jual souvenir kena bom aku baca paper td. Sapa2 yg nak gi siam d ...

mohon update sini nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2016 01:13 PM | Show all posts
miss_whoda replied at 12-7-2016 09:01 AM
saya bawak je anak turun..cume yang pulau kedua tu tak turun sbb anak tido..

naik longtail.. ta ...

Hello!! mem. Nak tanya sikit ni. Kita org laki bini nak gi Hatyai 2 mlm, pastu berjimba ke Krabi dr Hatyai lepas raya haji. Kami naik Air Asia ke Hatyai dr KL on 19/9. Smp Krabi town ingat nak sewa tuk tuk minta bawa jln2 gi temple tiger yg naik tangga  berpuluh puluh stairs tu kan. Pastu gi tempat2 menarik dlm pekan krabi. Nemo ke apa nama tempat tu. kiranya nak pakai 4 jam gitu. Ada ke tuk tuk yg blh sewa camtu?? Pasalnya, aku tanya half day Krabi tour derang caj smp THB1500 sorang. eh!! tak berbaloi. Then dlm itinerary tu ada tempat derang bawa aku tak nak gi. Buang masa bg aku. Kita org cuma nak gi Tiger Cave Temple, bergambar dekat giant crab di bandar krabi, pusing2 bandar Krabi jap tgk market apa baru blk hotel. Ingat hire tuk tuk lg senang dan murah.

Pernah tak korang sewa tuk tuk mcm ni?
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2016 01:56 PM | Show all posts
Assalamualaikum.

Ada sesiapa yang tahu harga terkini untuk pakej ke Phi Phi Island dengan 7 sunset island?

TQ
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2016 09:41 AM | Show all posts
Peterpan17 replied at 30-8-2016 01:13 PM
Hello!! mem. Nak tanya sikit ni. Kita org laki bini nak gi Hatyai 2 mlm, pastu berjimba ke Krabi d ...

hello bro!.. tak pasti pulak bab sewa tuk tuk tu tak pasti.. sowie...

Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2016 09:57 AM | Show all posts
miss_whoda replied at 1-9-2016 09:41 AM
hello bro!.. tak pasti pulak bab sewa tuk tuk tu tak pasti.. sowie...

OK, takpe. Nanti aku tanya kat tripadvisor forum.
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2016 01:30 PM | Show all posts
  Baru je balik Krabi minggu lepas (22-24/8)..utk urusan riki 10 family december nanti..ada tgk kedai kena bom tu..betul2 menghadap aonang beach..tapi apa yg dikata org tempatan situ kedai tu terbakar..wallahualam..yg mana satu betul kami pun xpasti..kami pulak kebetulan elok jer tido backpackers belakang kedai tu coz kami pg riki bujang tanpa family..tapi time kami pergi penuhlah dgn segala CSI,polis & majlis bandaran dia yg member elok jer pulak parking kereta dpn kedai..jadi kira naya CSI tu nak buat keje....So far nmpk tenang je kat sana..ramai gak nmpk tourist & org m'sia pun ada walaupun bukan hujung minggu..cari Pokemon punyalah ramai..mcm2 hal tgk terkejar2 xtentu pasal..
  Kalau sapa nak pergi hujung thn eloklah book hotel dr sekarang..harga start dr 15 Dec hingga march akan jd double dr hari biasa..kalau duduk area pantai lagilah menangis tgk harga..kami pg survey hampir 20 hotel utk memastikan sesuai dgn budget kami Dec nanti..last2 book The Tama Hotel Krabi dptlah 1700 bhat semlm utk satu bilik x 2mlm x12 bilik..kira berbaloi gak..hotel baru & cantik, ada pool & gym bagai & hotel islam serta ada sijil halal..dekat masjid serta pasar mlm tempatan dpn hotel jer..yg kurang sikit cuma nak pi pantai kena naik tut2 atau kereta dlm 5min jer..boleh tgk link hotel tama ni.. www.thetamahotel.com
Pakej pi pulau byk..kami ada riki2 3-4 company cuma kena tanya betul pakej yg ditawarkan bersepah kat aonang beach tu..nak jimat join jer group yg besar..mcm kami, kami deal utk sewa satu speedboat terus dlm 40pax dewasa termasuk budak2..dpt jimat byk gaklah..
  smpt gak rasa pancake nutella yaminlah & juice buah ishika yg dikatakan oleh ramai blogger..pancake mcm roti canai korang tambah jer pisang & nutella..tapi juice buah tu mmg win..sedap & fresh sungguh..lagi satu nak pesan naik tut2 kat krabi..sblm naik deal betul2 harga korang belum tentu keramahan siap slm bagai xpaw korang ha ha ha..coz kami ni kena gak dikencing dgn tut2..adeh ingat jujur dah mamat tu..siap bg salam byk kali x tinggal..last2 kena gak..jln xseberapa..paw yg lbh..xpelah rezeki dia..
  



              
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048503s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list