JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
31715
View
481
Reply

All about krabi , Selatan Thailand part 4

[Copy link]

Author: simbiosis       Show all posts   Read mode

Post time 15-6-2016 03:02 AM From the mobile phone | Show all posts
simbiosis replied at 2-6-2016 10:28 AM
o.k... encik ada buat tour guide ka?
sepatutnya kami plan stay sana sampai selasa tapi sebab huja ...

Ya. kawan. Bolih sy tulung
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 03:02 AM From the mobile phone | Show all posts
simbiosis replied at 2-6-2016 10:28 AM
o.k... encik ada buat tour guide ka?
sepatutnya kami plan stay sana sampai selasa tapi sebab huja ...

Ya. kawan. Bolih sy tulung
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 06:16 AM | Show all posts
oneni225 replied at 14-6-2016 11:09 AM
Krabi best hehe. Tapi dinasihatkan alert musim hujan. Hari tu gi Krabi 18-21 May syukur hujan malam  ...

check pm pls
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 08:46 AM | Show all posts
simbiosis replied at 14-6-2016 12:08 PM
you dari mana? kami pergi haritu pun road trip jugak...
stop dekat hatyai semalam then baru terus ...

sy dari bangi selangor, plan nak g cuti skolah tu lah. kena rancang bebetul sebab cuti mesti hotel banyak penuh kena book awal kot.anyway baru plan aje.. dekat dekat nanti baru leh confirm.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 11:14 AM | Show all posts
simbiosis replied at 14-6-2016 12:11 PM
haah kami pun beli t-shirt depan masjid.. key chain pun beli sini..kalau dekat area depan pantai t ...

saya duk krabi la playa
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2016 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Assalamualaikum kawan2
Kawan2 mana yg dtg dgn flight boleh sy gi jumput di Airport bawa ke hotel dgn van /forthuner car senang jalan senang makan dan bole meikut trip trip dgn saya [u.rushdie] hp/ws0612526945 boleh 25 jam
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2016 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Assalamualaikum semua. Saya suami isteri merancang ke Krabi pada 27-31 Oktober 2016. Pergi dengan mak mertua (76 thn), anak-anak (6 bln, 4 thn, 6 thn). Nak minta pendapat rakan2 yg pernah ke sana, hotel mana yg sesuai? Lepas tu aktiviti yg boleh dibuat utk kami sbb ada kawan nasihatkan kalau bawa anak kecik island hopping tak sesuai.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 09:14 AM | Show all posts
momotz replied at 3-7-2016 10:11 AM
Assalamualaikum semua. Saya suami isteri merancang ke Krabi pada 27-31 Oktober 2016. Pergi dengan ma ...

waalaikumsalam

saya ke krabi bulan 4 lepas bawak anak 8bln island hopping.. insha allah semua ok..
masa tu cuaca sgt ok..so tak de ombak bergelora ke apa..

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2016 11:04 AM | Show all posts
miss_whoda replied at 4-7-2016 09:14 AM
waalaikumsalam

saya ke krabi bulan 4 lepas bawak anak 8bln island hopping.. insha allah semua o ...

Pakaian baby camne ek? Bagi baju swimming tu ke atau baju biasa? Sbb ada cakap kena turun air etc. Takleh nak bayangkan

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2016 03:43 PM | Show all posts
momotz replied at 10-7-2016 11:04 AM
Pakaian baby camne ek? Bagi baju swimming tu ke atau baju biasa? Sbb ada cakap kena turun air etc. ...

haah dari mula sampai akhir pakaikan jer swimming suit tu - cuma bwk tuala sbb dlm speedboat tu kang sejuk so bleh la bungkus anak tu kasik panas - sure tido dia dlm bot tu nnt.

turun dlm air kalau nak ke tepi pantai la - tu pun xde lah jauh ke tengah sangat pun.. saya 1st trip bawak baby 6 bulan - lahir xcukup bulan lagi alhamdulilah okay jer..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2016 09:01 AM | Show all posts
momotz replied at 10-7-2016 11:04 AM
Pakaian baby camne ek? Bagi baju swimming tu ke atau baju biasa? Sbb ada cakap kena turun air etc. ...

saya bawak je anak turun..cume yang pulau kedua tu tak turun sbb anak tido..

naik longtail.. tak laju..so mmg syok la..

ikut la bj swimming suit ok tak pn bj biase je pn ok..

xyh baju tebal2 pn.. panas kot
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2016 08:48 PM | Show all posts
Insyallah.. saya turun Krabi 23-25 bulan ni utk riki2 hotel & pakej bulan Dec nanti..
Plan Dec nanti convoy family 10 biji kereta ke sana 4h3m..BKH-Danok-Hatyai-Krabi..
last year 13 kereta kami cuma smpi hatyai jer..thn ni naik ke atas sikit lagi..
TQ kak normala bg contact number tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2016 09:51 PM | Show all posts
ady200 replied at 9-8-2016 08:48 PM
Insyallah.. saya turun Krabi 23-25 bulan ni utk riki2 hotel & pakej bulan Dec nanti..
Plan Dec nant ...

wow meriah... pergi ramai ramai memang best
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2016 09:50 AM | Show all posts
ady200 replied at 9-8-2016 08:48 PM
Insyallah.. saya turun Krabi 23-25 bulan ni utk riki2 hotel & pakej bulan Dec nanti..
Plan Dec nant ...

jangan risau, the road there is very nice. cuma driver jela kat sana laju. ikut je laluan trang.. sampai la sana insyaAllah,

tambah sejam setengah ke 2 jam terus ke phuket

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2016 12:31 PM | Show all posts
Insyallah, selesai jer semua nanti saya share ttg convoy family 10 biji kereta 'Road to Krabi'..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2016 03:42 PM | Show all posts
simbiosis replied at 14-6-2016 12:08 PM
you dari mana? kami pergi haritu pun road trip jugak...
stop dekat hatyai semalam then baru terus ...

kalau nak gie krabi/kohlanta.. dekat sikitt kalau masuk ikut wang kelian sbb u potong jalan terus masuk patthalung..

Kaki Bukit Perlis - Aonang Krabi

Bukit Kayu Hitam - Aonang Krabi
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2016 03:43 PM | Show all posts
Edited by adnil at 12-8-2016 03:50 PM
ady200 replied at 10-8-2016 12:31 PM
Insyallah, selesai jer semua nanti saya share ttg convoy family 10 biji kereta 'Road to Krabi'..

jun 2013 kami pergi 14 kereta/mpv/4x4 semuanya... penuh aonang orchid tu kami jer ahhaha... tapi cuaca xberapa bersahabat.. alhamdulillah masih dapat island hopping sehari, unseen thailand sehari

kalau ramai cam kami (40+ termasuk kanak kanak) nego sewa whole speedboat terus - bukan campur dgn org lain lagi.   saya pun dulu arrange sendiri xguna pun agent - jimat dan mudah jer sebenarnya
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 10:32 AM | Show all posts
pakis_hutan replied at 13-6-2016 09:18 PM
Berjaya beli ticket ke Krabi..travel tahun depan jadiiii sempat sgt aku nak study thread Krabi {:1_1 ...

sama booked feb taun depan..hihi..

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 01:37 PM | Show all posts
ciklipoo replied at 13-8-2016 10:32 AM
sama booked feb taun depan..hihi..

Aonang Beach di Krabi dekat kedai jual souvenir kena bom aku baca paper td. Sapa2 yg nak gi siam dlm masa terdekat ni silalah berjaga2. Aku nak gi Krabi bulan Okt. Harap2 takde apa2.

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2016 10:16 AM | Show all posts
Peterpan17 replied at 13-8-2016 01:37 PM
Aonang Beach di Krabi dekat kedai jual souvenir kena bom aku baca paper td. Sapa2 yg nak gi siam d ...

tu lah target semuanya tourist spots - phang nga, krabi, phuket, hua hin ....

harap xde la sampai utara thailand pulak nanti... nak ke sana nov nnt.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044204s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list