JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
31711
View
481
Reply

All about krabi , Selatan Thailand part 4

[Copy link]

Author: simbiosis    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-8-2016 12:07 PM | Show all posts
Assalamualaikum.
Saya nk ke krabi 31/8-3/9
tp wit the recent thai bombing, risau sgt ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2016 06:37 PM | Show all posts
mummydhani replied at 15-8-2016 12:07 PM
Assalamualaikum.
Saya nk ke krabi 31/8-3/9
tp wit the recent thai bombing, risau sgt ni

Jangan risaulah mummydhani. Pergi je. InsyaAllah semua selamat. Kita berdoa saja. Tak blh nak agak bila lg bom nak meletup kat Thailand tu.

Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2016 03:36 PM | Show all posts
bestnya cikcur di Krabi
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2016 04:14 PM | Show all posts
Dah tak sabar dah ni. 19/9 kami msk Hatyai dulu. Dr Hatyai baru berjimba ke Krabi. Dok hitung hari
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2016 01:42 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 13-8-2016 01:37 PM
Aonang Beach di Krabi dekat kedai jual souvenir kena bom aku baca paper td. Sapa2 yg nak gi siam d ...

mohon update sini nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2016 01:13 PM | Show all posts
miss_whoda replied at 12-7-2016 09:01 AM
saya bawak je anak turun..cume yang pulau kedua tu tak turun sbb anak tido..

naik longtail.. ta ...

Hello!! mem. Nak tanya sikit ni. Kita org laki bini nak gi Hatyai 2 mlm, pastu berjimba ke Krabi dr Hatyai lepas raya haji. Kami naik Air Asia ke Hatyai dr KL on 19/9. Smp Krabi town ingat nak sewa tuk tuk minta bawa jln2 gi temple tiger yg naik tangga  berpuluh puluh stairs tu kan. Pastu gi tempat2 menarik dlm pekan krabi. Nemo ke apa nama tempat tu. kiranya nak pakai 4 jam gitu. Ada ke tuk tuk yg blh sewa camtu?? Pasalnya, aku tanya half day Krabi tour derang caj smp THB1500 sorang. eh!! tak berbaloi. Then dlm itinerary tu ada tempat derang bawa aku tak nak gi. Buang masa bg aku. Kita org cuma nak gi Tiger Cave Temple, bergambar dekat giant crab di bandar krabi, pusing2 bandar Krabi jap tgk market apa baru blk hotel. Ingat hire tuk tuk lg senang dan murah.

Pernah tak korang sewa tuk tuk mcm ni?
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2016 01:56 PM | Show all posts
Assalamualaikum.

Ada sesiapa yang tahu harga terkini untuk pakej ke Phi Phi Island dengan 7 sunset island?

TQ
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2016 09:41 AM | Show all posts
Peterpan17 replied at 30-8-2016 01:13 PM
Hello!! mem. Nak tanya sikit ni. Kita org laki bini nak gi Hatyai 2 mlm, pastu berjimba ke Krabi d ...

hello bro!.. tak pasti pulak bab sewa tuk tuk tu tak pasti.. sowie...

Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2016 09:57 AM | Show all posts
miss_whoda replied at 1-9-2016 09:41 AM
hello bro!.. tak pasti pulak bab sewa tuk tuk tu tak pasti.. sowie...

OK, takpe. Nanti aku tanya kat tripadvisor forum.
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2016 01:30 PM | Show all posts
  Baru je balik Krabi minggu lepas (22-24/8)..utk urusan riki 10 family december nanti..ada tgk kedai kena bom tu..betul2 menghadap aonang beach..tapi apa yg dikata org tempatan situ kedai tu terbakar..wallahualam..yg mana satu betul kami pun xpasti..kami pulak kebetulan elok jer tido backpackers belakang kedai tu coz kami pg riki bujang tanpa family..tapi time kami pergi penuhlah dgn segala CSI,polis & majlis bandaran dia yg member elok jer pulak parking kereta dpn kedai..jadi kira naya CSI tu nak buat keje....So far nmpk tenang je kat sana..ramai gak nmpk tourist & org m'sia pun ada walaupun bukan hujung minggu..cari Pokemon punyalah ramai..mcm2 hal tgk terkejar2 xtentu pasal..
  Kalau sapa nak pergi hujung thn eloklah book hotel dr sekarang..harga start dr 15 Dec hingga march akan jd double dr hari biasa..kalau duduk area pantai lagilah menangis tgk harga..kami pg survey hampir 20 hotel utk memastikan sesuai dgn budget kami Dec nanti..last2 book The Tama Hotel Krabi dptlah 1700 bhat semlm utk satu bilik x 2mlm x12 bilik..kira berbaloi gak..hotel baru & cantik, ada pool & gym bagai & hotel islam serta ada sijil halal..dekat masjid serta pasar mlm tempatan dpn hotel jer..yg kurang sikit cuma nak pi pantai kena naik tut2 atau kereta dlm 5min jer..boleh tgk link hotel tama ni.. www.thetamahotel.com
Pakej pi pulau byk..kami ada riki2 3-4 company cuma kena tanya betul pakej yg ditawarkan bersepah kat aonang beach tu..nak jimat join jer group yg besar..mcm kami, kami deal utk sewa satu speedboat terus dlm 40pax dewasa termasuk budak2..dpt jimat byk gaklah..
  smpt gak rasa pancake nutella yaminlah & juice buah ishika yg dikatakan oleh ramai blogger..pancake mcm roti canai korang tambah jer pisang & nutella..tapi juice buah tu mmg win..sedap & fresh sungguh..lagi satu nak pesan naik tut2 kat krabi..sblm naik deal betul2 harga korang belum tentu keramahan siap slm bagai xpaw korang ha ha ha..coz kami ni kena gak dikencing dgn tut2..adeh ingat jujur dah mamat tu..siap bg salam byk kali x tinggal..last2 kena gak..jln xseberapa..paw yg lbh..xpelah rezeki dia..
  



              
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2016 08:20 PM | Show all posts
Edited by owen81 at 3-9-2016 09:39 PM

Advertisement.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2016 10:59 PM | Show all posts
Krabi memang best. pergi sana last disember. Konvoi naik kereta pergi hatyai n krabi.  Island hoping  pon best dengan snorklingnya. Pergi dengan budak2 pon ok je. kita org stay kat resort yg ownernya muslim.  Rasa nak repeat je.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2016 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Haloooooo. Sapa Yg baru balik Krabi tu? Meh sini mencemar duli..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2016 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
ciklipoo replied at 13-8-2016 10:32 AM
sama booked feb taun depan..hihi..

Ko pegi berapa hb ? Aku pergi duet..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
norsh05 replied at 14-6-2016 11:10 AM
baru balik krabi sebelum puasa hari tu...memandangkan cuaca hujan..laut bergelora x dpt nk gi island ...

Boleh PM saya no ustaz tu? Tq
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 09:53 AM | Show all posts
aku.semut.merah replied at 20-9-2016 12:38 AM
Boleh PM saya no ustaz tu? Tq

+66 0612526945  ust rusdi krabi..bg tau kak normala bg ye
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku kat Hatyai ni. Esok kita org nak ke Krabi dah. Tak sabar rasanya nak ke Krabi ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 11:43 AM | Show all posts
pakis_hutan replied at 13-9-2016 11:22 AM
Ko pegi berapa hb ? Aku pergi duet..

26 feb ...kau bila? aku berdua jugak...

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
ciklipoo replied at 20-9-2016 11:43 AM
26 feb ...kau bila? aku berdua jugak...

Aler.. 7-10
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 20-9-2016 11:15 AM
Aku kat Hatyai ni. Esok kita org nak ke Krabi dah. Tak sabar rasanya nak ke Krabi ni

Have fun n update sini ha.. Especially pakej2 island hopping tu  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047919s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list