Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
42807
View
615
Reply

All about krabi , Selatan Thailand part 4

[Copy link]

Author: simbiosis       Show all posts   Read mode

Post time 14-11-2019 10:24 AM | Show all posts
zamnie replied at 13-11-2019 05:00 PM
apa lagi yg best eks kat situ selain pegi island?

boleh pegi emerald pool, hot spring, tiger cave, elephant trackingbyk lg la aktiviti
klu nak naik tuktuk pn blh, deols blh bwk pusing2 krabi town
byr je la
naik bus pn boleh uols
apadehal, sna xyah riso

i ni planning nk gi solo nati
g ramai2 semak otak.. feling2 nk travel solo la pulak
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 10:30 AM | Show all posts

x basi ke beger tu if bwk balik
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:24 PM | Show all posts
intan_smsb replied at 14-11-2019 10:30 AM
x basi ke beger tu if bwk balik

beli sebelum nak gerak ke airport
balik terus masuk peti ais

ok jer setakat ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 09:21 AM | Show all posts
genUmi replied at 14-11-2019 02:24 PM
beli sebelum nak gerak ke airport
balik terus masuk peti ais

oooo oklah klu masih elok
i next year nk g thailand lg, blhla merasa beger tu

nk bwk balik mcm x yakin je

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 02:32 PM | Show all posts
intan_smsb replied at 18-11-2019 09:21 AM
oooo oklah klu masih elok
i next year nk g thailand lg, blhla merasa beger tu

Sy baru balik dari Krabi. Pi solo. Borong burger kat 7e depan hostel. Orang 7e tu sampai tanya kat Malaysia tak jual ke, punye lah byk borong . Saya flight kol 10pagi, jadi kol 7pagi gigih pi 7e beli burger. Sampai rumah dalam kol4pm gitu. Naik public transport utk balik, tu yang lamaa tu. Elok je burger-burger tu. Ade lagi dalam peti ais, tak habis makan lagi.

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 02:45 PM | Show all posts
evey709 replied at 19-11-2019 02:32 PM
Sy baru balik dari Krabi. Pi solo. Borong burger kat 7e depan hostel. Orang 7e tu sampai tanya kat ...

u naik bus tu ke?
i pn teringin nk gi solo ni
sbb bus mcm lama la
klu amek minivan laju skt
u amek tour pakej tk ritu
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 02:55 PM | Show all posts
intan_smsb replied at 19-11-2019 02:45 PM
u naik bus tu ke?
i pn teringin nk gi solo ni
sbb bus mcm lama la

Dari airport ke Aonang nek shuttle bas sebab tak rushing kan. Tapi mmg lambat la. Saya seflight ngan dak2 baru habis uni, saya masih dlm shuttle bas dah nampak diorg tgh makan2 kat Bangboo masa bas lalu situ. Diorg nek transport lain dari airport la tu kot. Dari Aonang ke airport, sy book minivan sebab nak sampai cepat. Diorg pick up kol 8ish pagi camtu, pastu pickup2 org lain dr hotel lain, pastu terus pecut ke airport. Sampai kol9 pagi tepat.

Pakej lak saya book kat Klook je. Book simcard, Hong tour ngan 4island. Sebab malas nak pikir kena bawak duit byk2 jalan sorg2 ni. Best gile pi solo.. haaah.. Member cancel tak dapat pi, jadi tekad je la jalan sorg2. Dpt member2 baru.. hihi.


Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 03:01 PM | Show all posts
evey709 replied at 19-11-2019 02:55 PM
Dari airport ke Aonang nek shuttle bas sebab tak rushing kan. Tapi mmg lambat la. Saya seflight ng ...

oo samalah i balik pn naik minivan
u amek minivan tu dr hotel ke?

tour pakej amek kt klook murah ke?
actualy klu pandai bargain adn bodek boleh je dpt murah gn awek2 thai tu

u makan kt area mana?
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 03:18 PM | Show all posts
intan_smsb replied at 19-11-2019 03:01 PM
oo samalah i balik pn naik minivan
u amek minivan tu dr hotel ke?

Minivan amik ngan agen dekat ngan hostel. Orang hostel tu yg suggest. Awal2 tu dah bgtau dia, nak pi airport nek shuttle. Dia pun tak bagi, sebab dia ckp lambat, shuttle stop byk tempat. So book je la minivan. 150baht.


Tour plak tataulah murah ke tak, standard kot kalau book ngan klook. Saya apply promocode, jadi dpt lah diskaun rm50. All in (simcard,hong,4island) dpt rm250. Murah ke tu? Tapi mmg syok lah tour guidenye pun. Sampai jadi member ngan sorg guide ni, sbb dia dok tolong amikkan gambar

Breakfast kat hostel je, sbb diorg bagi free. Tgh hari makan semasa tour. Malam je la. Saya jalan ke arah masjid tu. Makan situ la. Malaysia Krabi stall & Firdaus. Ingt nak cari Sareefah, tapi tak jumpa. Rupanya selepas masjid. Hari terakhir, saya beli makanan kat 7e je. Beli nasi & sweet sour fish, burger ngan kek. Makan depan pantai sambil tgk sunset.. haaih.. rindu haaih..

Souvenir, saya beli kat gerai2 depan masjid tu. Diorg buka waktu malam je rasanya. Memang confirm lagi murah dari beli kat area pantai. Saya terlupa nak beli satu souvenir utk adik, sebab da malas nak menapak ke masjid, beli je la kat area pantai tuh. Mahal sket.


Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 04:38 PM | Show all posts
kosaifriks replied at 3-12-2018 08:31 AM
aku survey2...beli dekat klook lagi murah lepas convert to RM.
aku stay dekat ao nang goodwill. d ...

u dh sampai krabi blum..jadi ke beli dgn klook...ai pun ade tengok kt klook murah ingat nak try juga beli situ..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:16 AM | Show all posts
orkid_lestari replied at 19-11-2019 04:38 PM
u dh sampai krabi blum..jadi ke beli dgn klook...ai pun ade tengok kt klook murah ingat nak try ju ...

dah...dah p last year..mmg gune klook la beli.
die mmg akan pickup dekat hotel,so shud be ok la...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 10:45 AM | Show all posts
intan_smsb replied at 18-11-2019 09:21 AM
oooo oklah klu masih elok
i next year nk g thailand lg, blhla merasa beger tu

u, apa yg spesial beger tu?
i dah book tix next year
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 02:06 PM | Show all posts
Edited by intan_smsb at 20-11-2019 02:08 PM
evey709 replied at 19-11-2019 03:18 PM
Minivan amik ngan agen dekat ngan hostel. Orang hostel tu yg suggest. Awal2 tu dah bgtau dia, nak  ...

i beli seluar pantai borong smpi 6 gigih tak dpt 1000 bhat utk 6 tu, i beli pattern ikat depan belakang, pattern baru bkn yg bese2 tu
2 utk i, 3 utk adik2 satu utk mak angkt ank i (die ni yg selalu jga ank i my 2nd son if i travel)

souvenir yg kt gn masjid mmg murah, so i da set dlm mind brp sepatutnya rega souvenir, ms i jln2 kt kedai area dpn pantai
i dpt 1 kedai tu die blh bg murah, nk sng bargain kne pandai tgk penjual jgk, kite blh makan ke tdk

yg nasi, last day sebelum naik minivan i smpt mkn ns goreng kampung, sedap jgk uols


Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 02:07 PM | Show all posts
tari replied at 20-11-2019 10:45 AM
u, apa yg spesial beger tu?
i dah book tix next year

sedap
try la. u dpt tiket tu brp?
i mcm nyesal lak x grab tiket baru2 ni sale
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 09:05 AM | Show all posts
krabi kalau 3days 2nights ok tak ..cukup tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 07:46 PM | Show all posts
norzmr replied at 17-4-2019 11:01 AM
Hi...saya sedang survey hotel di Aonang through booking.com tapi I tak dapat la harga macam you da ...

maaf..baru dapat cari password..saya pergi bulan oct..tatau camana dpt murah..mungkin offpeak kot.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093572s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list