JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
31691
View
481
Reply

All about krabi , Selatan Thailand part 4

[Copy link]

Author: simbiosis       Show all posts   Read mode

Post time 20-9-2016 12:44 PM | Show all posts
Edited by mummydhani at 20-9-2016 12:47 PM
pakis_hutan replied at 13-9-2016 11:21 AM
Haloooooo. Sapa Yg baru balik Krabi tu? Meh sini mencemar duli..

Kite pegi 31/8-3/9 aritu. dh start musim ujan but alhamdulillah there was no rain wen we were there save for the last day hari sabtu tu.
we stayed at pakasai resort, booked via agoda. it's located about 7 min walk to ao nang beach.
day 1 - arrived at 4pm, secured halal travel packages - island hopping (1000 baht) & jungle exploration (1200 baht) at the airport. + airport transfer (1100 baht return). smpai hotel, checked in & settled down pastu we walked along the string of shops heading to ao nang, buat mani pedi, hair treatment, makan2
day 2 - island hopping - maya bay, viking cave, snorkeling, phi phi island (lunch), snorkeling, bamboo island. malam we had massage session & then dinner kt ao nang
day 3 - jungle exploration - hot spring, emerald pool, tiger cave temple & elephant ride. malam we took a tuktuk to krabi nite market (800 baht return)
day 4 - checked out, jalan2 kt souvenir shops ao nang as early as 9am to get early morning bargain ;)

we think we basically covered all the must-visit places except for james bond island, hong island & few more islands sbb that might take us 1 more day kot.
nak pegi illumanora show pon tak sempat + we wanted a laid back holiday, tak mau packed sangat itinerary tu

but we love krabi. relaxing sangat... syukur lah kite pegi masa it was considered low season, so agak aman jugak nk beractivities
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
mummydhani replied at 20-9-2016 12:44 PM
Kite pegi 31/8-3/9 aritu. dh start musim ujan but alhamdulillah there was no rain wen we were ther ...

Oh wow, so boleh la bawak below 1k ni Kan? Thank u mummy.. Tgh nak kira duit dlm tabung ayam hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 05:43 PM | Show all posts
pakis_hutan replied at 20-9-2016 01:09 PM
Oh wow, so boleh la bawak below 1k ni Kan? Thank u mummy.. Tgh nak kira duit dlm tabung ayam heheh ...

USD 1k ke RM1k? Kalau USD 1k boleh bawak balik 1 lorry kecik la souvenirs kot. Hehehe.RM 1k unt entertainment & makan2 & souvenirs mungkin cukup, excluding tour packages.

But that is based on my own experience, mb kawan2 kt sini boleh recommend / suggest ways to get better deals / bargains kt sana
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
mummydhani replied at 20-9-2016 05:43 PM
USD 1k ke RM1k? Kalau USD 1k boleh bawak balik 1 lorry kecik la souvenirs kot. Hehehe.RM 1k unt en ...

Hepp mummy ni!   RM lerrr
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 08:53 PM | Show all posts
Kalau g krabi end oct ni kiranya dah musim hujan ke?
Kalau hujan island hopping still berjalan seperti biasa x?
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
pakis_hutan replied at 20-9-2016 12:04 PM
Have fun n update sini ha.. Especially pakej2 island hopping tu

Beres!! Aku 2 mlm je kat sana. Tgk aktiviti apa yg mampu kami terjah. Org rmh aku gigih nak dok Hatyai 2 mlm psl nak supinh. Orang pompuan camtulah
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
norsh05 replied at 20-9-2016 09:53 AM
+66 0612526945  ust rusdi krabi..bg tau kak normala bg ye

Terima kasih  
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
pakis_hutan replied at 20-9-2016 12:04 PM
Have fun n update sini ha.. Especially pakej2 island hopping tu

Sueynya!!!! Ujan terus terusab kat Krabi ni. Aaark!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 05:33 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 21-9-2016 04:56 PM
Sueynya!!!! Ujan terus terusab kat Krabi ni. Aaark!!

Ujan bang... Memang low season skang ni...

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 05:34 PM | Show all posts
cendol123 replied at 20-9-2016 08:53 PM
Kalau g krabi end oct ni kiranya dah musim hujan ke?
Kalau hujan island hopping still berjalan sepe ...

Kalau ujan & big wave, terpaksa lah say goodbye to island hopping...
Derang pon wouldnt recommend
Bahaya...
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai.. Kesian uols Yg pegi time hujan
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai.. Kesian uols Yg pegi time hujan
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 06:03 PM | Show all posts
mummydhani replied at 21-9-2016 05:33 PM
Ujan bang... Memang low season skang ni...

Tension aku tau!! Baru blk dari jalan2 dlm ujan. Walau berpayung abis basah. Ada mat salleh berjalan blkg kami abis basah gak. kekekeek!! nampaknya say goodbye ler dgn aktiviti lawatan pulau. Esok nak gi pekan krabi dgn tiger cave temple.

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 06:13 PM | Show all posts
mummydhani replied at 21-9-2016 05:34 PM
Kalau ujan & big wave, terpaksa lah say goodbye to island hopping...
Derang pon wouldnt recommend ...

Flight tix belum beli lagi..Rugi la kalau g krabi tak ber island hopping
No wonder tiket g krabi murah rupanya low season musim hujan
Vogue resort tu mmg di ao nang kan? Serve halal food jugak ke
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 06:24 PM | Show all posts
pakis_hutan replied at 21-9-2016 05:38 PM
Alahai.. Kesian uols Yg pegi time hujan

Aku ingat musim ujan dah abis. Rupanya blm. Aaaark!!!!!

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 21-9-2016 06:24 PM
Aku ingat musim ujan dah abis. Rupanya blm. Aaaark!!!!!

Bertabahlah.. Tapi takpe, boleh la ko riki2 aktiviti selain aktiviti Kat pulau/laut
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 06:37 PM | Show all posts
pakis_hutan replied at 21-9-2016 06:30 PM
Bertabahlah.. Tapi takpe, boleh la ko riki2 aktiviti selain aktiviti Kat pulau/laut

Td aku jln ujung ke ujung, takde satu agent tourist pun buka. Kedai mkn halal pun suma tutup. Bosannya. Apa hal ni derang tak meniaga ke.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2016 07:35 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 21-9-2016 06:24 PM
Aku ingat musim ujan dah abis. Rupanya blm. Aaaark!!!!!

hmm kesian.. takpa lain kali boleh pergi lagi..
nak pergi pulau time macam ni pun bahaya jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 10:51 PM | Show all posts
simbiosis replied at 21-9-2016 07:35 PM
hmm kesian.. takpa lain kali boleh pergi lagi..
nak pergi pulau time macam ni pun bahaya jugak..
...

Td lepas magrhib kami jln jln ke Aonang Beach smp lepas masjid aonang. Tetiba ujan selebat lebat alam. Stuck kat sana. Kami tak blh jln lg. Dok minum teh 30 minit pun tak berenti lg ujan. Fikir punya fikir, kami tahan tuk tuk blk hotel psl ujan lebat sgt. Nak jln kaki mmg lencun lah jawabnya. Kami tanya tuk tuk tu, esok nak pakai jenjalan dlm pekan krabi, tiger temple & mana2 lg tempat menarik dlm Krabi ni selain pulau. Dia bg harga THB1200 utk 8 jam. Kami minta THB1100 dia setuju. Rasanya esok tak nak lah pergi pulau psl dok ujan saja. cuaca tak menentu. Tak berani aku nak gi main kat laut. Td ada borak dgn mat salleh derang bgtau, tour ke pulau mana ntah cancel. Derang patah blk coz ombak besar sgt.

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 11:48 PM | Show all posts
Edited by mummydhani at 21-9-2016 11:49 PM
Peterpan17 replied at 21-9-2016 10:51 PM
Td lepas magrhib kami jln jln ke Aonang Beach smp lepas masjid aonang. Tetiba ujan selebat lebat a ...

Kiteorg pegi early September aritu ujan br nk start. Tixs pon boleh tahan murah. Dh beli tixs br reti know tgk weather forecast. Bijak ek... Syukur lah xde ujan yg keterlaluan.
Bang, emerald pool ngan hot spring sila pegi kalau cuaca ok. Tp careful ya kt emerald pool, sgt licin. Kite nyaris tergolex
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042858s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list