JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
29249
View
457
Reply

All about krabi , Selatan Thailand part 4

[Copy link]

Author: simbiosis       Show all posts   Read mode

Post time 29-11-2016 12:38 PM | Show all posts
Baru balik Krabi, was there from 25 - 27. Cuaca pagi cerah, clear blue sky tapi petang mesti hujan. Duduk dekat I Check Inn, 5 minutes from the beach. Hotel okay cuma takde lift Duduk plak tingkat 4 memang mendapat... kalau nak urut kaki I nak rekemen Sukhothai, memang sedap dia urut sampai tertidur.. haha..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2016 02:54 PM | Show all posts
Aku nak pegi krabi bln feb nanti.. 7 to 10 feb. Dah beli tiket AA RM599 unt 2 adult 1 child.. not included travel insurance.. beli kt kurnia insurance  je br RM38 unt 3 org.. mcm2 cover. Stay kt Srisuksant Resort.. btl2 dpn laut.. tak sabar beb!
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 03:06 PM | Show all posts
salam semua...

baru je beli tiket flight ke Krabi pada 13-15 Jan 2017. Nak celebrate bday husband. Dulu gi Krabi tahun 2011 untuk honeymoon. Now nak kembali untuk bawa anak 4 tahun.

Minta tolong kawan2 suggest hotel bajet around RM100 semalam.. Ada ke??
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2017 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
2017 blum.ada review pasal krabi ker....bulan 3 bak g sana...br ada masa nak survey
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2017 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
hanglipolopo replied at 29-11-2016 02:54 PM
Aku nak pegi krabi bln feb nanti.. 7 to 10 feb. Dah beli tiket AA RM599 unt 2 adult 1 child.. not in ...

Hohohohi kita satu flight la kot
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2017 11:50 AM | Show all posts
pakis_hutan replied at 2-2-2017 11:03 AM
Hohohohi kita satu flight la kot

owh yeke.. hehee.. stay kat mane nanti?
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2017 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku skrg ni Boleh pilih 1 je island tour. Phi Phi Island, Hong Islands, 4 islands tour or James Bond tour.

As a newbie, which one Korang recommend?
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2017 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
hanglipolopo replied at 2-2-2017 11:50 AM
owh yeke.. hehee.. stay kat mane nanti?

Balcony Party Hostel
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2017 05:28 AM | Show all posts
wow nice tx for sharing
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2017 05:28 AM | Show all posts
wow nice tx for sharing
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2017 05:28 AM | Show all posts
wow nice tx for sharing
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2017 12:11 PM | Show all posts
nur82 replied at 21-1-2017 11:35 PM
2017 blum.ada review pasal krabi ker....bulan 3 bak g sana...br ada masa nak survey

bel pun nak pi bulan 3 ni
tgh cari resort yg sesuai ni


Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2017 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak pergi bln 3 ni... celebrate anniversary.. hotel mana yg senang nak cari mknn ni.. aonang beach ok tak..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2017 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru balik from Krabi. For me the beach itself takde la happening gilos. Ok je, very laid back.

Crowd dia pon ramai omputeh yg dah berumur so takde la chaotic sgt Mcm Bali.

Halal food senang nak carik. Merata-rata cuma kalau Boleh cari yg hygienic sikit la. Aku notice they all ni Mcm tak berapa concern sikit. Situlah nak batuk, time tu lah tgh mencanai pancake
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2017 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Pasal pakej2 tu semua price Boleh nego. Aku haritu buat 3 islands je. Sbb tak nak landing kat pulau2 yg dlm national park (kedek punya psl tak nak bayar fee ) THB 450 masuk lunch, snorkel rental and transfer.

Next day buat half day jungle tour which is emerald pool and hot spring. Hot spring dia kecik je so kalau tak kena timing,spoil the mood la. Emerald pool pulak 800 m walking. So time yourself correctly and pakai la Baju yg sesuai.

Area kat emerald pool tu licin. Again pakai la pakaian yg sesuai. Aritu ada minah ni berjeans tergolek udahnya Jalan la kau berat2 dgn jeans basah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2017 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh nak tegur sikit la, since pakej2 ni biasa kau akan campur dgn orang lain, please be aware of timing.

Aku haritu kena dgn a group of Malaysian yg aku rasa a bit mencalarkan nama baik negara la. Org lain semua dah kat van, janji jumpa balik at 1 pm. 1.40 pm Baru Timbul. Takde minta maaf or anything. Naik van like nothing happened. Choy!
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2017 07:03 PM | Show all posts
nak gi bulan 3 ni gak.. time cuti sekolah.. drive ke sana..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2017 10:25 PM | Show all posts
pakis_hutan replied at 12-2-2017 03:19 PM
Oh nak tegur sikit la, since pakej2 ni biasa kau akan campur dgn orang lain, please be aware of timi ...

Klu aku jd ko, aku sound direct baik punya. Ckp kat derang, korang pigi luar negara tolong jaga perangai jgn bg buruk nama Msia.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2017 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 12-2-2017 10:25 PM
Klu aku jd ko, aku sound direct baik punya. Ckp kat derang, korang pigi luar negara tolong jaga pe ...

Mungkin itu cara dia utk perkenalkan Malaysia kot.     hahahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2017 09:33 AM | Show all posts
I pun br balik dr krabi sabtu lepas.. flight sume ok.. naik AA pkl 5pm smp krabi pkl 5.20pm waktu thailand. touch down je terus g kaunter beli simcard tb200 unlimited internet unt 7 hari. amik pakej island hopping 4 pulau tb1500 untuk org (tb750/person). Dpr airport transfer tb1000 pegi balik..
smp hotel srisuksant resort pkl 6.30pm. Terus check in then sewa motor tb25/day. Kami amik 2 hari je.. semua urusan amat mudah.. day 1 tak buat ape2 pun cuma ronda2 cari makan malam..
day 2 lepas breakfast g island hopping.. best sgt! Kami amik speedboat.. dlm tu kami je yg muslim termasuk tour guide Ms Fatimah yg sungguh baik dan fasih ckp malay.. yg lain2 semua mat & minah saleh.. friendly & peramah.. tukar2 no fon lagi sbb ade nak tukar2 gamba..
Cuma yg x best adelah 2,3 org melayu kite.. wahhh sombong kalau selisih bahu pun.. senyum pun taknak..  makan meja sebelah2 pun muka ketat! Memang mcm tu kot..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2017 02:59 PM | Show all posts
pakis_hutan replied at 2-2-2017 11:58 AM
Aku skrg ni Boleh pilih 1 je island tour. Phi Phi Island, Hong Islands, 4 islands tour or James Bond ...

Phi2 Island....James Bond adalah tempat yg paling sampah skali sepanjang aku ke Siam.
x paham blogger duk kata tempat tu cantik, baik aku pergi batu caves or tasik kenyir.


Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2017 03:03 PM | Show all posts
sheetRock replied at 11-2-2017 12:27 PM
Nak pergi bln 3 ni... celebrate anniversary.. hotel mana yg senang nak cari mknn ni.. aonang beach o ...

Aonang senang je nak cari makanan...iols pernah stay dekat Vogue Resort, White Sand & Krabi Heritage.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2017 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
qiqi replied at 13-2-2017 02:59 PM
Phi2 Island....James Bond adalah tempat yg paling sampah skali sepanjang aku ke Siam.
x paham blo ...

LOL, aku dah balik dah pon. Cumanya setakat nak snorkelling apejadah tu Mcm not worth it je kat area2 tu. Tak nampak hape yg menarik pon.

Next time maybe aku nak try diving, kot la yg cantik2 tersembunyi di dasar laut
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2017 11:25 PM | Show all posts
qiqi replied at 13-2-2017 02:59 PM
Phi2 Island....James Bond adalah tempat yg paling sampah skali sepanjang aku ke Siam.
x paham blo ...

kenapa? i teringin nak kesana.. tgk gambar orang ambik macam cantik sgt..
laut jernih tak dekat phi phi island?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 12:21 PM | Show all posts
simbiosis replied at 13-2-2017 11:25 PM
kenapa? i teringin nak kesana.. tgk gambar orang ambik macam cantik sgt..
laut jernih tak dekat p ...

phi2 island cantik u..james bond tu tasek, lepas tu tengah2 tasek besar ada gua
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046653s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list