Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
15896
View
2033
Reply

[GENG] Wisma Pelbagai V29 : Lazim and Friends . Edisi Puasa sampai tahun depan

[Copy link]

Author: lil_honey    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-6-2016 11:33 AM | Show all posts
lil_honey replied at 21-6-2016 11:12 AM
aduhaaaaiii tak sanggup ku kenangkaaannn
semuanya telah nyataaaa
cintamu gurauaaaaaannnnnn

Hi intan..hi nyawa...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-6-2016 11:33 AM | Show all posts

eh hai...
kite nak panggil ape nih..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2016 11:34 AM | Show all posts
panggil Yu jerr...comei takkk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-6-2016 11:37 AM | Show all posts
_yuzhu_ replied at 23-6-2016 11:34 AM
panggil Yu jerr...comei takkk

ai yuuuu

sebab zu dah takleh ambik eh
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2016 11:38 AM | Show all posts
lil_honey replied at 23-6-2016 11:37 AM
ai yuuuu

sebab zu dah takleh ambik eh

Zu is taken already..someone udah memiliki...hak milik orang tu..kang kene piat tinge lak amek..

Alamak..Yu ni nama bekas ex laaa pulak..duhhh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-6-2016 11:38 AM | Show all posts
no body said it was easy!
nobody!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-6-2016 11:46 AM | Show all posts
_yuzhu_ replied at 23-6-2016 11:38 AM
Zu is taken already..someone udah memiliki...hak milik orang tu..kang kene piat tinge lak amek..:l ...

taken ke..belum taken
sape nak ngorat masih leh laginih

no worries..

yu zu..
means..saye zu..
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2016 11:51 AM | Show all posts
lil_honey replied at 23-6-2016 11:46 AM
taken ke..belum taken
sape nak ngorat masih leh laginih

Owhhhh..single ebeilebel lagi ye..cun cun...bule ngurat nih...

Ni bahasa korea ke..ke japang? ke siam?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-6-2016 12:22 PM | Show all posts
_yuzhu_ replied at 23-6-2016 11:51 AM
Owhhhh..single ebeilebel lagi ye..cun cun...bule ngurat nih...

Ni bahasa korea ke..k ...

loorr..translet dari BI ke BM je
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2016 12:35 PM | Show all posts
lil_honey replied at 23-6-2016 12:22 PM
loorr..translet dari BI ke BM je

Yu tu..bukan ke awak ke..lil..haha..

Ishhh pose pose ni..abeh blur la akak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-6-2016 12:39 PM | Show all posts
_yuzhu_ replied at 23-6-2016 12:35 PM
Yu tu..bukan ke awak ke..lil..haha..

Ishhh pose pose ni..abeh blur la akak

haah la kak..lil pun abih bler dah nihh..ahaha

awak zu..
ye awak zu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2016 12:37 PM | Show all posts
lil_honey replied at 23-6-2016 12:39 PM
haah la kak..lil pun abih bler dah nihh..ahaha

awak zu..

Hi intan payung akak..he he he

Takleh blah la lil..akak kene regist nick sndiri gak..kang kene ban lagi takpela..at least guna baju sendiri khennn
Thanks anyway kasik pinjam jubah semalam...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2016 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Elloooooo.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2016 02:43 PM | Show all posts
semalam kan lazim gi buat repot polis, tp sendu sgt rasa. makcik polis   tu  menaip slow sgt. dia guna 1 jari tgn kanan je. 1 jari lagi tgn kiri utk tekan huruf A je.. huhu. jenuh tggu repot siap, last2 lazim main degan kucing. balai polis tu bela kucing kenapa la x letak polis2 muda amek repot
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2016 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 24-6-2016 02:43 PM
semalam kan lazim gi buat repot polis, tp sendu sgt rasa. makcik polis   tu  menaip slow sgt. dia gu ...

Lazim buat report polis kenapa?
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2016 04:46 PM | Show all posts
nurbaya replied at 24-6-2016 04:18 PM
Lazim buat report polis kenapa?

panjag citenya baya. tp rasa xnk cerita yg tu nk cerita bnda lain dlu. tapi dh nk balik plk..karangan lazim panajang selalunya
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2016 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 24-6-2016 04:46 PM
panjag citenya baya. tp rasa xnk cerita yg tu nk cerita bnda lain dlu. tapi dh nk balik plk..karan ...

Hahaa takp2 nanti senang2 cerita k..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2016 04:55 PM | Show all posts
nurbaya replied at 24-6-2016 04:47 PM
Hahaa takp2 nanti senang2 cerita k..

ok nnt mlm2
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2016 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 24-6-2016 04:55 PM
ok nnt mlm2

Ni dah siang ni..mana ceritanya lazim
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2016 01:54 PM | Show all posts
nurbaya replied at 25-6-2016 10:57 AM
Ni dah siang ni..mana ceritanya lazim

sebenarnya lazim nk cerita lain. tapi bru kejap td lazim dpt cerita la . story yg ni dulu la.

adik bos nama jenny. berkisar pasal kisah dia la ni. bos ialah abg jenny. big bos ialah bapak jenny.


mula dri hari isnin jenny xmasuk ofis. bos pon mcm kejap ada kejap x ada. so lazim dgn sv syak jenny pergi hospital mngkin bapaknya jatuh sakit balik. so ktrg diam la. sekali hari khamis, big bos melangkah masuk dengan gagahnya. aiseh bos sihat je pon. mana jenny?

last2 lazim tnya big bos kenapa jenny x dtg. big bos ckp
" eh dia xdak mari ka? "
"tak"
"sudah berapa hari"
" 3-4 hari dh"
big bos punya muka mcm berlakon skit. dia tros ckp dia xtau. tapi lazim tau ada something happen.

tiba2 jenny kol lazim. tnya u sibuk ke? lazim suh kol time lunch.

dia cerita dia dh dibuang family. so dia xblh kerja sini lagi. dia harus pulangkan rumah dan pulangkan kereta. dia mntak lazim bgtau bila bos xada. dia nk dtg ambil barang2 dia.

terkedu lazim dgr. kesian dia. sbb dia pinjam 60k dri kawan dia sbb nk guna operation jantung big bos. drg janji 2mnggu lepastu akan pulangkan. dh 3 bln bos xbayr2 lagi. kawan dia dh pressure dia. dia tension n malu kat kawan dia. sbb kawan dia baik sgt. sbb tension sgt dia g cerita pada makcik dia. fmily dia dpat tau n marah dia sebab dh memalukan drg.

lepastu mak dia marah sbb benarkan laki (seperate) dia kt arwak balik jenguk ank. drg xnk ank dia berhubung dgn si bapak. drg srh dia hntar ank dia 3 org tu balik srwak kalau dia masih nk keje sini. dia cakap kat lazim "saya ibu 3 anak, mcm mn sy nk berpisah dgn anak2 saya"

kejam drg bt kat dia. dah la dia ada masalah rumahtgga. dia pinjam wang 60k sbb nk tlg bos n big bos aleh2 kerana kesilapan crta kat makcik dia trs dia dibuang family.


Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2016 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 25-6-2016 01:54 PM
sebenarnya lazim nk cerita lain. tapi bru kejap td lazim dpt cerita la . story yg ni dulu la.

a ...

Macam ni pon boleh...teruk betul family dia nih.. kesian jenny tuh. So apa jd skang? Jenny duduk mana skang?
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2016 02:32 PM | Show all posts
nurbaya replied at 25-6-2016 02:01 PM
Macam ni pon boleh...teruk betul family dia nih.. kesian jenny tuh. So apa jd skang? Jenny duduk m ...

setakat ni j masih duduk rmh tu (rumah ni rmh big bos) bila j ada masalah dgn suami dia, drg suruh dia balik sini.. n bg dia tggl kt rmh tu. big bos n bos pi pindah dok kondo. dia ckp td dia harus keluar untuk mencari rumah n dia kena cari kerja. xdpt byang mcm mn drg tergamak bt anak mcm tu.

macam sudah jth ditimpa tgga. kawan yg pinjamkan duit rm60k tu sebenarnya adalah bos dia masa dia keje sarawak. bos tu sayang sgt kat dia sbb tu masa dia mintk 60k tu, laju je kawan tu bagi. skrg hubungan dia nngn kawan dia dh rosak. kalau x blh dia balik keje srwak smula. so td dia ckp dia xbalik srwk. dia cari keje sni.

j ni adalah anak perempuan ke2 yg dibuang fmili. dasyat chinese bab paksa anak2. pilih suami, ank atau mak bapak.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2016 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 25-6-2016 02:32 PM
setakat ni j masih duduk rmh tu (rumah ni rmh big bos) bila j ada masalah dgn suami dia, drg suruh ...

Tulah..tak sangka sampai macam tu skali. Dah la org tu tolong pinjamkan duit..pastu x nak bayar..pastu halau plak.. apa jenih mak bapak la depa ni..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2016 02:43 PM | Show all posts
nurbaya replied at 25-6-2016 02:34 PM
Tulah..tak sangka sampai macam tu skali. Dah la org tu tolong pinjamkan duit..pastu x nak bayar..p ...

td supervisor pesan kat lazim, bgitau j suh jaga anak dia baik2. suh bg motivasi skit sbb j ni penah je menangis2 masa drive keta dgn sv, kira sv mmg dh boleh agak bnda cmni yg berlaku. sv kata takut dia bunuh diri sbb tekanan. j ni baik n rapat dgn lazim walopon lazim sllu rasa nk naik darah dengan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2016 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 25-6-2016 02:43 PM
td supervisor pesan kat lazim, bgitau j suh jaga anak dia baik2. suh bg motivasi skit sbb j ni pen ...

Hahaha sabar jelah..j tu tgh down mesti nak support..lazim support ajelah dia..sian dia..family buat camtu kejam kot
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052114s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list