Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
7319
View
63
Reply

Bukti Lofa kesayangan korang fasih Cakap Kelate!!!

[Copy link]

Author: barfi       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-6-2016 11:57 PM | Show all posts |Read mode
Edited by barfi at 15-6-2016 08:45 AM

Salam Ramadhan semua.

Sape dah yg beriya cakap lofa tak pandai cakap kelantan la apa la..
Ni haaa buktinya.
Korang leh nilai sendiri.
*Video ni tahun 2013

Lofa ni tahun lepas bila ada event kat Tesco Kelate, kawan iols cerita. Boleh plak lofa bagitau semua yg kat situ.

" Saya cakap KL lah ya. Sbb dah biasa cakap KL."
What the?????
Makanya ramailaaa rakyat marhaen kelate menyampah tahap budu dengan lopak ni.
Lidah makan nasi dagang budu tapi kononnya dah tak biasa cakap kelate. Puihhh


Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 15-6-2016 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
bukan dlu iklan promo anugerah meletop sheols ad kecek kelate ke? siap nek beskal lg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-6-2016 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 15-6-2016 12:02 AM
bukan dlu iklan promo anugerah meletop sheols ad kecek kelate ke? siap nek beskal lg

Aku bagi bukti ni sbb ramai yg cakap lopa membesar di luar kelantan so tak fasih cakap kelantan..

Menyampah do dia ni.
Buat talkshow di kelate pun gigih dia cakap KL.
Malu ke nak cakap bahasa sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Motif upload vid zaman jahiliah di bln puasa yg moliaaa?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Motif thread lopa bertingkek tingkek?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Comel plk iol tgok sheol dlm video tu daa la tu tred minah ni brtingket2,, ckup2 la sheol dpt abpbh taun ni,, taun dpn bg org lain plk
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 12:59 AM | Show all posts
Motif nak menglamerkan lopak..kaum kerabat dia ker nie..strategik ekkkk wakakakakh
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Setau aku dia x pernah cakap pun dia tak tau kecek kelate.
Tengok kat IG yg dia jumpa Izzue Islam tu pun ada dia mention lebih kurang "jumpa geng boleh kecek kelate" camtu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Wey korang, pitam aku tgok tred lopa sderet kt luar nun. Lofa ngn hans, ilofa hauk ke, lofa berubat ngn harun din, ni lofa kecek kelate
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Klate mana yg tak mkn budu
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 01:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya syak video tahun 2008-2009 sis.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 01:37 AM | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 15-6-2016 01:46 AM

..............edited..............











Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 01:38 AM | Show all posts
tak percaya lofa tak reti kecek kelate. kalu cakap english setakat oh my god tu aku percaya
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 02:48 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 15-6-2016 01:38 AM
tak percaya lofa tak reti kecek kelate. kalu cakap english setakat oh my god tu aku percaya

hahaha ! setuju !!!

tak berapa suka tone suara dia , bila bcakap mcm dalam tekak terlekat something je
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 05:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Mohon kak tini bawal pim kepam @sepitsiput rasmikan thread ni pulok
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 05:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Over nau aku yg bkn kelate pon reti kecek kelate. KELATE
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 05:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Over nau aku yg bkn kelate pon reti kecek kelate. KELATE
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-6-2016 05:30 AM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 15-6-2016 01:35 AM
Saya syak video tahun 2008-2009 sis.

Video ni tahun 2013 sis.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-6-2016 05:31 AM From the mobile phone | Show all posts
setokinpurple replied at 15-6-2016 05:27 AM
Over nau aku yg bkn kelate pon reti kecek kelate. KELATE

Hello??

Ramai forummers duk bekap lopak sebelum ni.

Katanya lofa tak fasih sgt cakap kelate. Fasih cakap english je katanya.

So dah ada bukti ni iols terus bukak benang gtewwww
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 05:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Dalam minggu ni dah ada 4 thread ilofayou harun din hans cakap kelate ni. Tidak dapat disangkal lagi sheols layak menang ABP.  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list