Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12482
View
331
Reply

Masalah Lebihan Cecair Dalam Kepala Bayi

[Copy link]

Author: Hatida       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 3-8-2016 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
cantleyi replied at 2-8-2016 01:07 PM
aamiiinnn..insyAllah..

pokok  pangkalnya..redha...

insha Allah, amiin... tq cantleyi...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2016 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
cantleyi replied at 2-8-2016 01:10 PM
betul tu..berdoala..
merayu.merintah..dia sebenarnya rindu nak dengar rintihan malam kita


yup, betul tu cantleyi. Dia nak kami makin dekatkan diri pada Dia. selama ni bnyk alpa dan lalai...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2016 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
sally03tomato replied at 3-8-2016 11:22 AM
dah lahir ke

alhamdulillah, dah lahir 25/7 lepas...
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2016 01:07 PM | Show all posts
Hatida replied at 3-8-2016 07:14 PM
alhamdulillah, dah lahir 25/7 lepas...

semoga bertabah..

setiap apa yang Allah bagi samada baik atau buruk..ada hikmahnya.
percayalah....
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2016 01:17 PM | Show all posts
Hatida replied at 3-8-2016 07:11 PM
insha Allah, amiin... tq cantleyi...

welcome
dun worry la

my boy mcm normal ja..ensem...petah bercakap

999 qusetions per day
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2016 01:18 PM | Show all posts
Hatida replied at 3-8-2016 07:14 PM
alhamdulillah, dah lahir 25/7 lepas...

so cemana keadaan baby?

share la..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 04:09 AM | Show all posts
Hatida replied at 3-8-2016 06:25 PM
yg psl holoprosecephaly @ipes2 post tu, sy dh bc. sy pon dh search dan bac artikel kt google... jg ...

harap everything is OK dgn hatida n baby
eh, avatar ni saper ek?
hero dlm movie ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2016 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Hatida replied at 3-8-2016 07:14 PM
alhamdulillah, dah lahir 25/7 lepas...

Mcm mana baby sekarang??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2016 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
FeRRaLie replied at 4-8-2016 01:07 PM
semoga bertabah..

setiap apa yang Allah bagi samada baik atau buruk..ada hikmahnya.

insha Allah,amiin.. terima kasih...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2016 03:13 PM | Show all posts
cantleyi replied at 4-8-2016 01:18 PM
so cemana keadaan baby?

share la..

alhamdulillah... bby sihat. doc pakar sendiri tak sangka yg bby bleh survive lepas lahir. hari ni dh 21 hari.. bln depan follow up kt hospital.
1471245145878355166924.jpg

Comments

Alhamdulillah; sweet anak you :)  Post time 20-8-2016 05:30 PM
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2016 03:42 PM | Show all posts
@ipes2 @sally03tomato alhamdulillah bby sy sihat buat ms ni. gmbr terbaru ade sy post kt reply kt atas. bln depan g follow up kt hospital, pakar kanak2. td sy terbaca psl sydrome patau. tp doc xde plak ckp psl sindrom ni. cuma kt buku appointment dia doc tulis holoprosencephaly, isolated cleft palate, bilateral positional CTEV, TRO syndromic baby, resoiled TTN. sbb ms kt wad ari tu ada sorg bby ni.. doc bgtau syndrome patau. kepala kecik, mata agak terkeluar, lip n cleft palate.. umur bby tu xsilap sy 15 hari kot. bby sy ni ada appointment plastic surgery utk cleft palate tu. insha Allah kalau umur pjg. @ipes2 avvy tu pelakon tamil, nama vijay.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2016 03:48 PM | Show all posts
ipes2 replied at 5-8-2016 04:09 AM
harap everything is OK dgn hatida n baby
eh, avatar ni saper ek?
hero dlm movie ke?

knp xleh nk mention nama ipes ek? tgk kt reply bwh yer. 😁
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2016 01:09 PM | Show all posts
Hatida replied at 15-8-2016 03:13 PM
alhamdulillah... bby sihat. doc pakar sendiri tak sangka yg bby bleh survive lepas lahir. hari ni  ...

comelnya dia.. semoga sihat selalu
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2016 01:31 PM | Show all posts
Hatida replied at 15-8-2016 03:13 PM
alhamdulillah... bby sihat. doc pakar sendiri tak sangka yg bby bleh survive lepas lahir. hari ni  ...

dia takde hidrosifalus kan?
bf ai pula kena jadi model untuk seminar  therapist kat hospital

wakakaka..tak sabar nak tengok gelagat dia nanti






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-8-2016 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
sally03tomato replied at 16-8-2016 01:09 PM
comelnya dia.. semoga sihat selalu

tq aunty... insha Allah amiin...  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-8-2016 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
cantleyi replied at 16-8-2016 01:31 PM
dia takde hidrosifalus kan?
bf ai pula kena jadi model untuk seminar  therapist kat hospital


wallahu'alam... doc xde plak mention psl hidrosephalus tu. insha Allah next month temujanji dia ida nk tny psl ni. bimbang jugak laa kan.. ye ke? model ape tu? hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2016 05:37 PM | Show all posts
Hatida replied at 15-8-2016 03:48 PM
knp xleh nk mention nama ipes ek? tgk kt reply bwh yer. 😁

Tu lah, i jawab tadi tapi tak kuar pulak, mcm yang jadi 2-3 minggu lepas tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2016 05:37 PM | Show all posts
Hatida replied at 15-8-2016 03:42 PM
@ipes2 @sally03tomato alhamdulillah bby sy sihat buat ms ni. gmbr terbaru ade sy post kt reply kt at ...

Jap i dah contact a paediatrician friend who will tell me what this means in this context that we are in.
I will update you Hatida but please also could you remind me..i slalu lupa!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2016 01:07 PM | Show all posts
ipes2 replied at 20-8-2016 05:37 PM
Jap i dah contact a paediatrician friend who will tell me what this means in this context that we  ...

ok ipes...tq so much. takpe, take ur time. bila dh dpt nnt ipes reply je kt sini ek...
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2016 10:28 PM | Show all posts
Hatida replied at 21-8-2016 01:07 PM
ok ipes...tq so much. takpe, take ur time. bila dh dpt nnt ipes reply je kt sini ek... :loveliness ...

Hatida, dari apa yg tulis tu, mereka ingin ruel-out syndromes apa apa; nanti depa buat lah tu. A;so, baby ada talipes equinovarus dua dua belah kakinya; elok lah Hatida google tgk pix etc. Also yg holoprosencephaly tu kita sudah tahu dah kan. Paeds yg i kenal kat sini kata elok lah tengok tengok pituitary functions.. ini susah lah nak diexplain tetapi ini bidang yg i familiar la ie bab bab hormone hormone ni. Ikut kata depa, banya jgak nanti masaalah baby; tetapi yakinlah, Allah uji mereka yg Dia sudah pilih. Pilihan Allah sangat tepat. Semoga Hatida redha dengan apa yang Dia decide (alah, jika kita tak redha pon, bukannya kita boleh buat apa apa pon, Dia terlalu kuat dan terlalu tahu untuk makhluk macam kita mempersoalkan apa yang Dia takdirkan; jadi, lebih baik jika kita tak explore kenapa Dia beri kita suatu ujian. Senanglah bg org lain bercakap kan? berbeza dgn org yg melalui. tetapi itu aje yg i mampu ayatkan.).
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2016 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 21-8-2016 10:28 PM
Hatida, dari apa yg tulis tu, mereka ingin ruel-out syndromes apa apa; nanti depa buat lah tu. A;s ...

oohh.. patut la pakar fisio ada bg sepasang kasut utk betulkan pergelangan kaki bby sy ni. sy ingatkan sbb posisi ms dlm perut yg buat kaki dia jd bengkok sikit. takpelah ipes.. tq so much atas penerangan tu. sy dh lama redha... sejak pregnantkan dia lg. may time will be heal everything. bohonglah sy kalau sy kata tak risaukan & tak bimbangkan bby sy ni sehari hari. selagi amugerah Allah ni masih bernyawa, sy akan menyayanginya sepenuh hati sy. walaupun kdg2 rs 'down', stress, sedih.. moga diberikan kekuatan oleh Allah Taala utk mengharungi ujian dariNya.. terima kasih sekali lg ipes..  
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2016 07:43 AM | Show all posts
Hatida replied at 22-8-2016 02:53 PM
oohh.. patut la pakar fisio ada bg sepasang kasut utk betulkan pergelangan kaki bby sy ni. sy inga ...

hatida..nak update ngan uols....my anak syurga jadi model dia coming weekend..ada seminar parents dengan hospital..

fyi, my boy pun dapat kasut special juga..sebaiknya dari lahir u da stat pakaikan..rasanya start dari pakai splint kan
bf ai tu da setahun juga la dia stat pakai..so a bit rugi juga la..

banyakkan berdoa ye...hanya orang2 terpilih ja yang mampu..so kita2 ni yang kuat semangat la..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2016 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
cantleyi replied at 23-8-2016 07:43 AM
hatida..nak update ngan uols....my anak syurga jadi model dia coming weekend..ada seminar parents  ...

ohhh ye ke... a'ah.hari ke 10 hari tu dh bg pakai kasut tu. ni kt umah kalu mlm ida suka bedong/bedung. siang hari jeah ida pakaikan dia kasut tu. hehehe mcm mana la gelagat dia nnt jd model... tulah cantleyi, insha Allah semoga diberi kekuatan olehNya. kita ni mmg insan terpilih. alhamdulillah... t.kasih cantleyi sbb beri kata2 semangat kat sy..    
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2016 01:15 PM | Show all posts
Hatida replied at 23-8-2016 02:52 PM
ohhh ye ke... a'ah.hari ke 10 hari tu dh bg pakai kasut tu. ni kt umah kalu mlm ida suka bedong/be ...

kalu ai kan..ai pakaikan siang malam even time resting pun

time tidur tu la sebaiknya bagi dia pakai..heheheh..

cuma dalam keadaan skrg ni pantau ja la perkembangan dia..

kalu ada sumting wrong sumwhere lekas2 report kat peads atau neuro

fightingg!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-8-2016 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
cantleyi replied at 24-8-2016 01:15 PM
kalu ai kan..ai pakaikan siang malam even time resting pun

time tidur tu la sebaiknya bagi dia  ...

hehehe siang hari mmg ida pakaikan dia kasut tu. dia ni jenis xmo pakai.. xselesa kot sbb xleh nk gerak bebas kaki. asyik melekat je.    insha Allah cantleyi. semoga kita tabah mengharunginya..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.071896s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list