Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
10878
View
31
Reply

Kembar Bunian -From IIUM Confession

[Copy link]

Author: barfi       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-7-2016 02:09 PM | Show all posts |Read mode
Edited by barfi at 5-7-2016 02:10 PM

Kembar bunian 1.0.. Copy n paste from IIUM Confession..


.


sy x tau la benda ni org pernah dgr ke x..or pernah alami, tp sy nk ceritakan pengalaman hidup sy kt org mmandangkan ini anonymous kn? back to year 1995, mak sy disahkan mengandung bayi kembar lelaki, which one of them is me. mak sy citer perut dia memang besar time tu, yelah dua org kn dlm perut.. mak ayh ngn akak2 sy semua happy sbb ada sepasang kembar yg bkl join family kitorang. tapi semua angan2 tu hilang malam sbelum sy lahir. perut mak sy terasa ringan masa bangun untuk solat subuh, x berat mcm hari2 sebelumnya..masa tu mak ada kt hospital, ayh pula kt rumah sbb mak memang tinggal tunggu masa je nk melahirkan kami. mak telefon ayh guna public nangis2, sbb da berapa mlm dah mak sy sering bermimpi yg seorang prmpuan tua dtg nk ambil kami. ayh sy hnya dengar je, xtau nk ckp apa..mak sy lahirkan sy scara scissor, dlm dewan pembedahan doctor dikhabarkan utuk menyambut "kami", tapi hanya sy je yg ada. sorg lagi dah xde..

yup, even scan2 sblum ni da sahkan memang kembar, tpi satu je yg ada, nk wt cmne. doc pn bingung.. mak sy tergamam, sedih..yelah brg2 semua da beli dua..botol susu, baju,bantal. doctor cdg g berubat kg..and bila ditanya, kembar sy telah pn diambil org ghaib, sepasang org bunian beragama islam yg x mempunyai cahaya mata, dorg ni katanya duk kt gunung banang. asalnya dia nk amik kami berdua, tp ats budi bicara dia, dia hnya amik seorang. kehidupan sy semasa dlm buaian(sebelum umur setahun) amatlah mistik. mereka slalu mlawat sy masa sy dlm buaian..bila bau wangi je masa tgah2 hari kul 12 tu, means dia dah dtg dah tu...cpt2 mak bergegas dri dapur smata2 nk check sy ok ke x..everyday..everynight.. lps brapa tahun plak mak ngn ayh sy ada trjumpa ular mura kecik(warna hitam tu) kt dpn rumah..and masa sy umur 15tahun pula sy sndri terjumpa ular ni(lebih kurang besar btg mop la), bila dicari semula hilang ghaib entah kemana. bila berubat, bru sy tau ular tu adalah adik sy sndri, bentuk jelmaan dia bila ada kt dunia manusia. bila umur dia da 18 tahun, dia akan tinggalkan rumah dia, hidup merantau sebatang kara & most probably akan ikut sy, sbb hubungan kami kuat,kami adik beradik kembar..

tp sygnya smpai skrg sy x jumpa pn dia bahkan dlm mimpi pn x..sedih huhu~ bila sy kt cfs dlu, dia tidur kt masjid, apa sy mkn, itu la yg dia mkn, bila sy pergi kelas, dia pn pergi kelas, dia pergi belajar automotif, sy plak blaja engin..hari raya tahun lepas dia balik kampung dari alam dia, dia tumpang bot org nelayan dri laut tu smata2 nk beraya sama2 dgn kami dlm rumah, tp sy sedih x dpt nk salam dia,nk ckp selamat hari raya, but I know he was there.


Alam dia sama je mcm alam kita, ada mercedez benz, klcc, ada baik ada jahat, yg lainnya pakaian dorg satu warna je. Ramai org kata hbungan sy dgn alam ghaib tu sgt dekat sbb sy ada "kabel" kt sana, tpi blum masa lg kot nk blaja itu semua, ilmu fardu ain pn sy blum khatam lgi.


Teringat akak ckp dgn sy "bkn lps umur 18 tahun kau dpt interact dgn adik kau ke?nape smpai skrg x dpt2?" Hmm, maybe sy ni bnyk dosa kot..entahlah

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 5-7-2016 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam semua. Saya ambil cerita ni dari FB IIUM CONFESSION.

Cerita ni agak menarik. Kisah benar daripada pengadu. Dan saya terfikir utk share disini. Setakat ni ada sampai 4.0.

Nanti saya tepek lagi. Kalau mod rasa tak sesuai boleh katup thread ni. TQ.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-7-2016 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
kembar 2.0 [03/19/15 04:46PM]

by #bropelik

Fuh penat harini,minggu mid term exam kn..nk smbung citer dri mana eh?oh ya, nk jwb psoalan2 yg timbul..firstly, sy bkn la budak medic yg tau pcl delivery2 ni,plus sy ni lelaki, xtau pn scissor ke caesar ke, maaf huhu

Masa sy dlm bulan lg, ibu sy ada jumpa org yg alim tntg ni, and dia jangka kn umur 18 tahun nanti kami akn bersatu(brjumpa or interact with each other). Ingt x msa sy ckp sy jumpa ular mura masa umur 15 tahun tu, hampir2 nk telefon bomba sbb sy sorg je yg ada kt rumah time tu..selang bbrapa hari tu sy jumpa la org yg alim pcl benda ghaib ni..but this time org yg sy jumpa x sama dgn org yg mak sy jumpa 20 tahun dlu..org yg mak sy jumpa dulu da meninggal dah. So org yg sy jumpa ni pun ckp benda yg sama, yg sy ada kembar kt alam bunian even sy x buka mulut pun pcl ni. So sejak dri tu, dia da jdi mcm doktor panel ntok sy, means bila sy nk tau pkmbgn smasa dia, sbb dia ada je kt sekitar sy, org yg hijab da tbuka bleh la nampak rasanya.

So dri situ la sy tau dia amik apa(dia belajar pcl kereta), dia kt mana(mostly tinggal dgn org yg nampak kembar sy ni, or ikut sy) rupa dia mcm mana(sy pakai spec, tp dia x pakai)..bnyk org yg expert pcl ni ckp memang sy akn jumpa kembar sy,just masa yg menentukan..sy ada dgr kes yg mcm sy gak, tp kembar dia bukan menjelma sbgai ular, tp buaya..mcm2 benda alam bunian yg kita xtau, for example mcm kunyit hidup lg bernilai dri emas kt sana..nanti sy smbung blik, depends kalau ada persoalan yg nk sy jwb

Confess here --> https://iiumconfessions.typeform.com/to/zK8cUX

Chat Room --> http://tlk.io/iiumconfessions
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-7-2016 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Kembar bunian 3.0.. Copy n paste from IIUM confession..

.

Sblum nk smbung lg, sy nk minta maaf kalau 'pcl' sy boleh menjadi topic yg agak panas..sy type ni pkai handphone je, dgn kwn duk terjeling2 apa sy tulis ni, tpaksa lah guna 'pcl' sbb sy xguna keyboard QWERTY, tp keyboard jnis keypad (old school 3310 pnya cara)..so jgn la mrh sy huhu

Pengalaman mak sy, sy xtau, tp ada jugak yg sy tau..sy tau pn sbb dia tnya soalan mcm "kau baru balik dari skola?" sy ckp la ye,buka pintu rumah je terus ke dapur, and sy tnya la kenapa..mak sy pulak jwb tadi dia dgr pintu rumah trbukak n dgr suara sy bg salam..then mak sy pn pernah mimpi yg sy ketuk pintu bilik pkul 3pg, buka2 tgk sy tgah senyum..so esok pg mak tnya la sy, nape sy ketuk pintu mlm2 buta, pdhal sy tgah tidur..tu je lah yg sy tau, pgalaman lain mungkin dia xcerita kn kot..mengenai takut tu, maybe org yg dgr or x mengalami rasa takut, tp cuba bygkan awk semua jdi mak sy..bygkan 9bulan kandungkan anak, then sorg hilang time nk brsalin..tau2 je ada org ambil and ada kt alam yg xnampak. Adakah awk rasa takut dgn anak yg awk sendiri kandung? Ank yg cacat mcm mana pun mesti mak dia gigih nk jaga, ini lg kan ank yg tau kita kandung tp xprnh sentuh apatah lg nk lihat. Sy xtau apa perasaan mak sy, ini ujian dia yg allah beri kt dia.

Ada soalan yg tnya apa perasaan sy kalau one day sy jumpa kembar sy..first sy akan rasa sedih, bukan sbb sy tp sy slalu bygkan yg sy kt tmpt dia. Dia x minta pun benda ni trjadi, ada parents tp xdpt nk salam cium tangan, tinggal kt tmpt yg bukan spatutnya dia tinggal. Apa perasaan awk bila dpt tgk family awk, tp xdpt nk join..kalau sy,sy sedih,sbb sy xmampu nk lalui.

Mengenai cfs ada automotif ke x, dia x blaja kt cfs pun, mybe ada tp yg sy tau dia belajar pcl kereta & ikut2 org yg kerja kt bengkel..mana2 bengkel la yg brdekatan dgn area cfs..sy g kelas, dia pun g menuntut ilmu jugak,sy balik kg dia pun balik.

Bunian ni xsilap sy dlm alam jin jugak,boleh menyerupa kpd ciptaan allah yg lain, mereka pn cm manusia hdup brkelompok, beranak pinak dan beragama. and pcl manusia kena culik pergi alam bunian tu, most probably akan balik semula (kaki mastika msti slalu baca kn?), tp kembar sy belum lg diisyhtiharkan sbgai manusia lg sbb dia hilang masa dlm kandungan lg(tau ada anak dlm perut pn sbb scan pakai mesin & saiz perut dan bukan dgn mata kepala sndri), msih di antara alam roh nk ke alam manusia, means dia belum lg zahir yg kita boleh pegang n nampak. Kalau dia lahir so dia ke alam manusia, kalau dia mati dlm kandungan, tu trus ke alam barzakh. So dia x pergi ke alam manusia or alam barzakh. agaknya lah, wallahua'lam, ini telahan dari logik yg dpt sy fkirkan dan xde bukti serta dalil. sy belum khatam belajar ilmu2 ni lg.

Pasal nk jual kunyit tu, gst, and ada org terbang2 tu sy xbrani la nk komen, kalau da ada ilmu apa kata g tengok sndiri haha

So sy rasa lpas ni maybe xde kembar 4.0 atau 5.0..sbb there's nothing happened, melainkan perasaan yg berbuku di hati yg sy pendam. I just want to say that dpt jumpa dlm mimpi pn sy da bsyukur.

Sy xpnh ceritakan kt org sbb org msti akan anggp sy pelik, menakutkan..dulu sy dpt tawaran uia pn sy da risau if ada org yg ada 'gift' kt uia ni, and dpt tgk benda yg xnampak, yelah, nanti ada lah fitnah, manusia kn?huhu~seminggu sblum nk daftar cfs sy demam panas yg teruk smpai 41 degree celcius, g jumpa doc,mcm2 jarum kena suntik, suspect dnggi la, kencing tikus la,mcm2 pil bg pun demam kejap kebah kejap tak..sy sboleh2 xnk libatkan brubat kampung ni sbb sy ni bukan la sng pcaya cgt, then bila doktor bg pil antibiotik besar gajah, sy mengalah dan brubat kampung, so dpt la tau yg dmam tu cm signal dia yg dia xbg sy jauh dari dia. So sy bg la dia ikut sy pergi belajar, and esok nya sy sihat walafiat.

Rabbul 'alamin, Dia saja yg tau apa yg ada kt dunia ni. Sy xsalahkn org yg ambil kembar sy, sbb segalanya pasti ada hikmah. Tp jgn la jdikan alasan kita ntok sengaja brhubung or brgaul dgn mereka sbb sebaik2 jin adalah sejahat2 manusia. Semoga ada iktibar yg korg dpt melalui kisah hidup sy ni

(maaf kalau ada typo 'pcl' or apa2 yg menyukar kn awk semua)
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2016 04:23 PM | Show all posts
sebaik2 jin adalah sejahat manusia tu hadis melayu setahu akak bukan hadis nabi
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2016 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak dek sambungan lagi ker?
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2016 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Oo gtu ke cite nya..
Kt kg sebelah ni memang ada kejadian yg mcm ni..yg kembar nga buaya puteh.. tp x di amik bunian rasa nya.. dia bela..last2 bila dh besar d lepaskan kt sg kg tu.. org2 tua cite bila ada kejadian lemas jatuh sg mesti buaya puteh ni d panggil utk membantu...
Setakat mana kebenaran nya aku pun x pasti..

Oppss baru prasan..x sama pun nga topik ni..tp ttp gak la nk citer..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2016 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Adik.. amik penadol erkk..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2016 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Scarynyer..takkan berkembar dgn binatang..ular..weird
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2016 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
lahir secara scissor
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2016 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
hasniey replied at 8-7-2016 11:38 PM
lahir secara scissor

     taktau la budak ni.. aku copy jek. Haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2016 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kembar bunian 4.0 part 1

Assalamualaikum semua. Ok mmndgkan confession yg aku tulis pnjg berjela2 x di approve admin, so skrg ni aku nk straight to the point. Aku nk tanya

Aku nak tanya bro2 sis2 uia ni pasal jin aka bunian. Aku ada kembar, lahir ke dunia yg berbeza walaupun berkongsi rahim ibu yg sama. Aku lahir ke dunia, dan kembar aku disambut kelahirannya oleh bunian. Kiranya kes kembar aku ni masyarakat melayu lebih familiar dgn 'bayi hilang dalam kandungan'.
Eh yeke kembar? Entah2 satu je baby dlm perut tu. No. Perut mak aku besar, n bila kembar aku hilang, mak aku ckp perut dia rasa ringan dari yg sebelumnya. Lg 1, ingt ni zaman paleolitik ke doctor xde scan baby kt hospital? Ni kisah tahun 1995 yg dlu. Doc pn kata mmg twin babies ok. Skrg ni, aku lahir ke dunia, walhal dia x berjaya ke alam yg zahir ni. Aku mls nk citer pnjg2, cmne aku tau dia hidup lagi ke x, sape jaga dia ke apa etc sbb aku pernah confess kt sini dulu (that's why Kembar 4.0).

Aku ingt nk let bygone be bygone je. Tp baru2 ni ada org yg hampir sama spesies ngn aku (ada connection ngn alam bunian, dia la, aku belum lagi) ckp lagi 3-4 bulan aku akn dpt see him face to face, talk to each other.
Yes, ada bberapa peringkat umur dlm hidup aku yg aku akn face something mystic.

Umur 10 tahun, aku g berubat kampung sbb ada sakit something & org tu scan2 aku, ckp aku ada kembar kt alam bunian, n dia akn dtg balik masa umur aku 15tahun, dan bagi aku 'barang' yg mmbolehkan aku bole jadi cm tok dukun berubat kampung. Yess, mak ayh aku rahsiakan yg aku ni kembar, dan aku that time, mindblown. Seriously?

Umur 15 tahun, xde pape blaku, tp umur 16 tahun tu time aku duk umah sorg2, aku tjmpa ular hitam besar btg mop duk melingkar dlm bilik air umah aku. Dia jenguk aku dari tepi pintu bilik air. Tkejut beruk gak, tp yg peliknya ular tu x buat apa2, dia tgk aku, aku tgk dia. Kucing aku pn cm wt2 xnmpk je dia. Tgk cara ular tu melingkar kt tmpt yg agak x logik, aku mula rasa tu bkn ular betul, so aku baca lah ayt kursi smua, ckp sikit ngn ular tu (aku x kacau ko, ko jgn kacau aku), then tiba2 ular tu patah balik masuk toilet. Aku tutup pintu n tggu ayh aku balik, then bila buka balik pintu toilet, xde apa2. Org aku g brubat ckp tu adik aku n bla3, xpenting ntok korg pn.

Umur 18 aku nk masuk asasi, aku dmm panas, 39 degree celcius maintain seminggu, jap kebah jap x. G klinik ckp xde pn denggi kencing tikus bgai. Cucuk2 inject amik darah smua dia ckp aku dmm biasa je lol. Bagi aku antibiotik besar gajah mak ai mmg x mkn lah. So aku jmpa ustaz, minta air. Aku minum, ok tp demam tu berulang. So aku jmpa la org yg brubat guna bunian ni, dia ckp tu adik aku pnya keje, dia nk tnya aku tp kitorg xdpt nk communicate (adakah sbb aku bnyk dosa?),so dia bg 'tanda' gitu. Lps tu bla3, mls nk citer pnjg2.

Then skrg tahun ni, umur 21, org lain plak ckp lg 3 4 bulan kitorg bole talk and see each other, yg mana aku mmbuatkan aku xbole tido mlm. Bknnya takut, aku excited jugak, sbb pahit maung yg dia harungi buatkan aku nk peluk dia kuat2. Cer korg bygkan, ko hanya bole tgk family yg mlahirkan ko dari jauh, tgk dorg mkn dinner sama2, amik gmbr family raya sma2, jalan2 sama2, dan kalau dekat pn, ko hanya mampu melihat x mampu nk cium tgn mak ayh ko, sbb mak ayh ko x mampu lihat ko. Yes, dia ada di sekitar aku n aku x mampu nk tgk dia. Akhir2 ni aku ada mimpi ular, mimpi jln sma2 ngn sorg laki yg sbaya ngn aku (yg mana aku xdpt ingt sgt).

Ustaz pondok aku ckp, x salah brubat ngn org yg guna jin islam (ada khilaf sbnrnya, tp bole je as long caranya x menghina nabi, menyesatkan, mantera yg mensyirikkan allah etc.). Aku x tnya ustaz aku lagi pasal masalah aku, sbb aku x tau nk tnya mcm mana. Aku cm tskut jugak nk terima hakikat if jwpn ustaz aku cmni or cmtu. Aku cuma nk luah kt sini, aku nk luah kt kawan, tp takut dorg lari dari aku plak. Da mcm satu burden yg ko xbole nk luahkan. Skrg ni confession je lah tmpt aku nk luahkan

Mak aku dpt sense bila dia ada, sdgkan aku xbole. Smpaikan ada satu perasaan, betul ke ni? Nape aku xdpt communicate dgn dia? Ada cara ke? Aku sorg je ke kena mcm ni? Aku ni bnyk dosa ke smpai terhijab plak dgn darah daging sndiri?

C bropelik

Hantar confession anda di sini -> www.iiumc.com/submit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2016 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kembar bunian 4.0 part 2

Baik, ini smbungan dr kisah pglmn kluarga sy yg sblm ni, iaitu pd keesokan harinya bila temujanji dah dbuat. Btw, tenx admin sbb approved tulisan sy. Sy hrp pkongsian sy sdkit sbyk ada mnfaatnya utk tatapn semua. Dan utk yg msh lg keliru, sy ulang, ini bkn mmpi atau rekaan ya pglmn sbnr keluarga sy. Dan sy yakin msh ada lg kluarga diluar sana yg mngalami hal spt ini. Ckup sy katakan sy bkongsi krn ada pkara pntg yg sy dpt dr guru sy utk sy smpaikn..inshaAllah.

Back to our story, sebaik saja kakak sy balek dr btemu ustzh tsebut, kakak critakan pd emak yg 'Abang' dah balik. Abang nak jumpa emak. And mak menangis teruk sgt masa tu. Seperti kata bro confessor, ibu mana yg x sedih anak yg dkandung 9 bln dlm rahimnya hilang mcm tu saja. Emak sy kehilangn baby tu masa kandungan dh pun 9 bln. Mmg tggu masa nk lahirkan ja. Mak juga ada mmpi mlahirkan bahkan ayah sy juga sblm kehilangn baby tu, bmimpi dmana ayah mndukung 2 org budak. Seorg budak yg agak bsr dan seorg lg lbh kecil. Dlm mmpi tu, ada seorg lelaki bpkaian putih dtg ambil budk yg bsr tu n tggal bdk kecil tu pd ayah. So bbrp hr lps tu lah baby dlm kndungn mak hilang. Bila pergi berubat & sahkan baby yg sblm ni dh 9 bln mmg xda, tengok2 ada baby yg dh hmpir 4 bln. Emak fkr mgkn ini bdk kecil yg dlm mmpi ayah. (so, ni la abg sulung sy yg skrg) Sy pun xtahu nk pggil twin ka apa ni,hehe.. usia kndgn x sama.. Wallahulam. Dan slps hilang, mak kata mmg ada dy 'pulang' sekejap2 x lama slps tu. Antaranya mak rasa mcm ada org dtg menyusu dan mak rasa mcm ada baby ats ribaan mak walau x nmpk scara jelas. Mak yakin tu bkn hanya perasaan mak. Sbb ada org alim sndiri ckp pd emak lps baby hilang yg dy akn balik juga walau sekejap.
Jd, dgn pkhabaran ni mak mmg sebak n bsyukur sbb mak mmg x sgka akn dpt peluang ni.. Utk 'bcakap' dgn abang.. Untuk smbut abang 'pulang'.. Hari tu mak bdoa dan mnta ptunjuk Allah & mohon agar dmudahkn utk 'bertemu' abang setelah sekian lama. Kami adk brdk juga menangis teruk dan sprti kata bro, excited utk 'bertemu' abang walau tiada sorg pun dr kami yg pnah bjmpa abang. Tp smnjak kecil mmg kami maklum tentang hal 'abang' yg hilang. Apatah lg selama ini rupanya dy sntiasa ada di sekitar kami.

Sprti yg djanjikan, esoknya kakak bawa emak dan adik2 ke sana. Kalau x silap masa tu slps zohor atau lbh sikit. Tunggu hmpir stgh jam msh blm blh bckap dgn 'abang'. Rupanya kata ustzh, td abang ada urusan di 'sana' dan skrg abang sdg baca Surah Maryam sbb abang terharu sgt utk bjmpa dgn emak

Bila 'abang' dh slesai, ustzh terus maklumkn pd mak dan adk brdk sy yg ada dctu. Emak dh mula rasa lain even x nampak abang. Ustzh masa tu sbg perantaraan bcakap pd mak, "mak, abang dah ada kat cn. Skrg abang ada dekat dgn mak".
"Mak, abang skrg tgh peluk mak. Abang letak kepala abang di perut mak"
Masa tu mak mmg berasa kehadiran abang dsisi mak walau antara mereka terhijab. Suasana sayu sgt. Anak buah sy berumur 4 tahun yg selalunya ramah berbicara pun hanya memandang diam seolah2 dia nampak 'abang'. Begitu juga adk 'istimewa' sy. Dia sndiri memerhati seolah2 dy nmpk 'abang'. Dan mmg dy nmpk rupanya. Sbb lps balik, adik 'istimewa' sy asyik & kerap bcerita keadaan 'abang' kpd kami skeluarga. Antaranya 'abang' pegang alQuran dan dsisinya ada seorg prmpuan dan anak kecil prmpuan

Masa 'pertemuan' tu, byk yg dsmpaikn abang terutama perasaannya yg terpisah jauh dr keluarga khususnya dr emak tp katanya lg walau apa pun yg dh tjadi, dy redha dan emak lah ibunya dunia akhirat. 'Abang' menasihati emak dan kami skeluarga utk redha & terus bdoa smoga Allah temukan kami semua bsama abang di Syurga kelak krn msh terhijab dcn. Abang redha dia diambil krn katanya dy mmg dperlukan dsana. abang mndoakn agar kmi skeluarga terus kuat mnghadapi ujian krn ckup sy katakan dcn bhwa ujian keluarga sy teramatlah bsr. Ya. dan selama ini emak tetap tabah & sabar mnghadpi ujian ini.

Then, 'Abang' juga mklumkan yg dy sdh berkahwin d sana. Dan rupanya masa tu dy hadir bsama isteri dan anaknya! allahuakbar! kata abang lg, isterinya juga sprti abang, diambil dr kluarga manusia. Wallahutaala alam. Dan byk lg yg emak & abang bicarakan melalui ustzh sbg perantaraan.

Sblm selesai 'pertemuan' tersebut, abang ckp melalui ustzh bhwa abang mnta izin utk 'pulang' ke rmh bsama. Emak dan adk brdk sy izinkn & meredhai. Kata abang, jika slps ini sedar akan kehadiran dia lagi ( sprti dgr org baca alQuran.. bau wangi dlm rumah.. ) abang mnta bacakan alFatihah utk abang

Dan slps kepulangn emak & adk brdk sy ke rmh, bmulalah episod yg lbh 'real' walau tidak nmpk abang scara nyata

**dah byk rupanya sy tulis kat sini,hehe..nnt sy share lg ya ^^ inshaAllah

C Adik 'abang'

Hantar confession anda di sini -> www.iiumc.com/submit
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2016 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
best pulak oii
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2016 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnye ape mksud IIUM tu
Kt pale otak aku asik nk translate 'international islamic university malaysia' je ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2016 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora replied at 10-7-2016 04:23 PM
Sebenarnye ape mksud IIUM tu
Kt pale otak aku asik nk translate 'international islamic university m ...

Betul la tu.. UIA punya confession page
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2016 03:45 PM | Show all posts
alahai sedihnya cerita.. sebak pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2016 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Terasa kesedihan seorang ibu...terpisah dgn anak...dan perasaan adik yang merindui abang yang tidak dapat diketemui....
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2016 12:58 PM | Show all posts
Sedihnya catatan tu...kasih seorang ibu yg tak dapat dizahirkan....mohon disambung lagi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2016 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
sranua replied at 12-7-2016 12:58 PM
Sedihnya catatan tu...kasih seorang ibu yg tak dapat dizahirkan....mohon disambung lagi.

Kalau ada sambungan lagi mmg saya akan post kat sini nanti ok!
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list