Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4689
View
146
Reply

Islam untuk orang berakal

[Copy link]

Author: atira       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 15-7-2016 10:20 AM | Show all posts
shi_jewel replied at 15-7-2016 10:01 AM
takde satu agama yg beri kebenaran utk menala tawanan perang melainkan kumpulan fanatik yg gila is ...

ada ugama yg benarkan gini sis.. tapi dr maza sendiri menolak...sbb itu beliau di cerca wahabi?


Umpamanya, pendapat dalam Mazhab al-Syafii, yang membolehkan bapa berkahwin dengan anak zinanya sendiri, barangkali tidak wajar untuk dipertahankan terutama ketika menerangkan Islam kepada dunia hari ini. Apakah Islam yang mengharamkan mengahwini seseorang wanita hanya kerana susuan akan menghalalkan anak zina?! (lihat: Al-Fatawa al-Kubra, 3/200, Beirut: Dar al-Kutub al-Ilmiyyah).



Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2016 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
shi_jewel replied at 15-7-2016 10:13 AM
astaghfirullah al ajim....
iol tak kecam pengumpul hadith jaman nabi dulu2...


Sister..... Masakan pula pada zaman muhammad dahulu kala sudah ada pengumpul hadith.  
Akak sedang berbicara tentang geng2 bukhari dan pada zaman beliaulah. Bukannya pada zaman nabi facebook kini.  
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2016 10:26 AM | Show all posts
pooh~key replied at 15-7-2016 10:24 AM
Sister..... Masakan pula pada zaman muhammad dahulu kala sudah ada pengumpul hadith.   
Akak ...

ooppss, iol menyimpang plak sis..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2016 10:34 AM | Show all posts
atira replied at 15-7-2016 09:45 AM
bydeway....
aku nak bertazkirah ke @lkick2113

kang mod pindah kat board agama yang sendu kak tira

ummah lately cepat sentap dan sikit sikit terhina sikit sikit terhina.
elok ummah bukak syukur.com ke hukumcukurbulu.com ke ulamaksensitif.com ke atau website sewaktu dgnnya. Ummah tak terbuka jumud
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2016 10:39 AM | Show all posts
shi_jewel replied at 15-7-2016 10:01 AM
takde satu agama yg beri kebenaran utk menala tawanan perang melainkan kumpulan fanatik yg gila is ...

jangan haramkan apa yg tuhan halalkan...


@Maideen.

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2016 10:41 AM | Show all posts
dinopower replied at 15-7-2016 10:05 AM
salam habatus sauda sis.....

hahahahahahahahaha
menyempat kau
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2016 10:43 AM | Show all posts
anyway....

sex is best at 7.30am dan dahaga seorang lelaki
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2016 10:47 AM | Show all posts
lkick2113 replied at 15-7-2016 10:43 AM
anyway....

sex is best at 7.30am dan dahaga seorang lelaki

saje je ko kan..... dah pejuang isle kat porum ni ya ampun mcm IS.... I is takut tawwww
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2016 10:49 AM | Show all posts
dinopower replied at 15-7-2016 10:47 AM
saje je ko kan..... dah pejuang isle kat porum ni ya ampun mcm IS.... I is takut tawwww

kenapa dino gelak dengan thread lobai dan lobainita pejuang islam???
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2016 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Korang ni isele ko?




Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2016 10:54 AM | Show all posts
lkick2113 replied at 15-7-2016 10:49 AM
kenapa dino gelak dengan thread lobai dan lobainita pejuang islam???

iols tak sokong keganasan..... pejuang islam kat porum ni ganas2..... takleh jwb kalu hbis la mencarut..... sambil layan porntube
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2016 11:09 AM | Show all posts
lkick2113 replied at 15-7-2016 10:43 AM
anyway....

sex is best at 7.30am dan dahaga seorang lelaki

kene ngeseks kat opis klau gitu
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2016 11:13 AM | Show all posts
atira replied at 15-7-2016 11:09 AM
kene ngeseks kat opis klau gitu

buat hari cutilah.......tapi dahaga seorang lelaki tak boleh elak kak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2016 11:13 AM | Show all posts
Edited by atira at 15-7-2016 11:15 AM

Hadis Riwayat


Dalam sebuah hadits, Ummul Mukminin Aisyah radhiyallahu 'anha bertutur, Aku pernah mendengar Rasulullah sollallah hu 'alaihi wasallam bersabda,

( إن هذه الحبة السوداء شفاء من كل داء إلا من السام ) قلت : وما السام ؟ قال : ( الموت )

Sesungguhnya habbatus sauda` (jintan hitam) mengandung ubat bagi semua jenis penyakit kecuali as-saam. Aisyah bertanya, "Apa itu as-saam?" Dijawab oleh beliau, "as-Saam adalah kematian". (Hadits Riwayat Imam Bukhari dan Imam Muslim)



dino terang2 tolak hadis ini @dinopower



Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2016 11:16 AM | Show all posts
dinopower replied at 15-7-2016 10:54 AM
iols tak sokong keganasan..... pejuang islam kat porum ni ganas2..... takleh jwb kalu hbis la menc ...

Islam untuk orang berakal. Ramai terrorist dari negara-negara Arab dan Pakistan. Mungkinkah mereka jadi terrorist kerana mereka tidak berakal tapi nak juga menganut Islam?



Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2016 11:19 AM | Show all posts

ulama dah berbuih dok terang still dok ulang2 tak percaya hadis kekdahnya
mcm lobai laba bodoh tu sorg... paste hadis pastu tafsir nabi akan potong tgn anaknya klau mencuri.... gituh die tafsir.....
pdhl konteks hadis tu konsep adil.... tak pilih bulu.... tak kira sapa... pemimpin ka... sedara ka.... sama saja... tertakluk pd undang2....

mai lobai tak siap dok pitnah bagai..... ujung2 maki org... hahah
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2016 11:21 AM | Show all posts
ultra78 replied at 15-7-2016 11:16 AM
Islam untuk orang berakal. Ramai terrorist dari negara-negara Arab dan Pakistan. Mungkinkah mereka ...

klau tgk lobai kat porum ni mmg ikut ganas mcm pak arab.... asal arab je molek...
tu kena perli tu thread lain tunjuk lobai.... kat bod lain cite psl seks afdal kul 7.30 pg.... guling2 aku gelak
jenis takde menda lain nak pkir.... bg sumbangan kat agama pun takde...yg ade maki hamun....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2016 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Tp knp ramai yg x berakal.. org kena bunuh siap beralhamdulillah lg... pastu acah2 penganut x mencerminkan agama. Taik kucing sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2016 11:23 AM | Show all posts
kebenaran bukan ikut 'majoriti memilih' tapi ikut 'fakta'
cth;

even majoriti dok kata 1+1+1 = 1
kebenaran ikut fakta 1+1+1 = 3

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2016 11:30 AM | Show all posts
mbschf pula terang2 tolak hadis inibydeway..sheols tak keseorangan


قال البخاري : حدثنا محمد بن يوسف : حدثنا سفيان عن هشام، عن أبيه ،عن عائشة رضي الله عنها : أن النبي صلى الله عليه وسلم تزوجها وهي بنت ست سنين ، وأدخلت عليه وهي بنت تسع، ومكثت عنده تسعا

Artinya : Berkata Imam Bukhari : Menceritakan kepada kami Muhammad bin yusuf, berkata ia : Menceritakan kepad kami Sufyan dari riwayat Hisyam, dari riwayat ayahnya, dari riwayat Aisyah r.a : Bahwasanya Nabi s.a.w. menikahinya ketika umur beliau enam tahun, dan hidup serumah dangannya ketika umur beliau ( Aisyah ) sembilan tahun, dan beliau hidup beserta Rasul selama sembilan tahun.
( H.R Bukhari : 5133 ) .




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084920s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list