Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3167
View
15
Reply

MARHABAN KOME OI [6:30 PTG, ISNIN-KHAMIS]

[Copy link]

Author: aku_best    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-7-2016 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by hijau88 at 18-7-2016 08:35 PM

Siapa ada layan drama Marhaban Kome oi di tv3 jam 6 petang..
Seronok jugak layan drama ni..lucu..
Pelakon fauziah nawi, delimawati, kartina aziz  ana dahlia, watie elite..dan lain2 pelakon yang iols tak kenal..
Kesahnya pasai kumpulan marhaban..mcm2 ragam deme nih..  

Setiap isnin-khamis jam 6.30 petang..
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 18-7-2016 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by aku_best at 18-7-2016 08:40 PM

WATAK PELAKON
Kartina Aziz sebagai Opah Kuntum  
Tash Yong sebagai Orked
Sabhi Saddi sebagai Ijam
Ana Dahlia sebagai Dara
Fauziah Nawi sebagai Ustazah

SINOPSIS MARHABAN KOME OI
Kampung Seri Selasih mempunyai kumpulan marhaban bernama Wardah yang dianggotai oleh lapan wanita yang komited terhadap aktiviti marhaban dan sering mendapat undangan marhaban di serata kampung. Pelbagai karakter dan karenah ahli-ahli marhaban ini yang sering menimbulkan pelbagai insiden lucu dan mencuit hati. Ada yang gedik, sering mencari wajah kacak ketika bermarhaban. Dan ada yang menjalani pembedahan mata dan terpaksa memakai cermin mata hitam sepanjang marhaban, dan ada yang merasakan dirinya seolah-olah seorang selebriti serta ada yang melatah sehingga terbongkar rahsia perniagaan bahulunya dan pelbagai karenah lain yang mencuit hati.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2016 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Credit to myinfotaip.com..
Marhaban+Kome+Oi(1).png
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2016 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kredit utk myinfotaip.com..
Drama+Marhaban+Kome+Oi.jpg
Marhaban+Kome+Oi+TV3.jpg
Pelakon+Marhaban+Kome+Oi.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy tgk cite ni...best blh layan ptg2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2016 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
q@2a replied at 18-7-2016 09:27 PM
Sy tgk cite ni...best  blh layan ptg2

Yer..sambil santai2 dipetang hari n relekskan minda..tak der lah crite ala2 novel tu kan..  
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
aku_best replied at 18-7-2016 09:41 PM
Yer..sambil santai2 dipetang hari n relekskan minda..tak der lah crite ala2 novel tu kan..

Betul 2      
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2016 08:35 AM | Show all posts
Bila makcik makcik senior bergabung memang best.  Kelakar pun yer.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2016 09:05 AM | Show all posts
nampak kelakar...
suka baju2 dan tudung dia sume lawo2
tapi tak berkesempatan nk tgk

nnt ku ulang tgk on9 la..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2016 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
enchante78 replied at 19-7-2016 08:35 AM
Bila makcik makcik senior bergabung memang best.  Kelakar pun yer.

Artis senior dan junior...gabungan yg tak buhsan...sedap la jugak suara deme ni bila marhaban..  
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2016 09:26 AM | Show all posts
suara sedap marhaban...
tapi nyaring2 masa berbual...
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2016 04:16 PM | Show all posts
yang iols perasan suara Ibu Fauziah Nawi best sangat masa marhaban
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2016 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
hanni_ruzz replied at 20-7-2016 04:16 PM
yang iols perasan suara Ibu Fauziah Nawi best sangat masa marhaban

Betui..betui...mmg mcm sora orang marhaban...  
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 09:10 AM | Show all posts
br dpt tgk petang semlm
jd kisah semlm sbb si delimawati x igt apa nama dlm citer tu monteng gie marhaban bg taw kat Opah yg laki dia kunci dia kat umah camtuelah, so next day tu Opah terserempak dgn laki si delimawati dan laki dia yg cam bendul igt si Opah dok gurau psl kunci bini, dan lps tu geng marhaban gie ke umah delimawati nk taw apa jd, mmg lawak ms si delimawati bukak pintu terjengul geng2 marhaban dia dan kantoi dia menipu

dan citer ni mmg nampak santai
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
hanni_ruzz replied at 20-7-2016 04:16 PM
yang iols perasan suara Ibu Fauziah Nawi best sangat masa marhaban

Rasanya dulu2 fauziah nawi pn menyanyi jgk...kalau teman xsalah le    
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2016 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
hanni_ruzz replied at 19-7-2016 09:05 AM
nampak kelakar...
suka baju2 dan tudung dia sume lawo2
tapi tak berkesempatan nk tgk

Betul, baju/tudung deme memang lawo-lawo.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list