Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13528
View
144
Reply

L'OCCITANE

[Copy link]

Author: sharlenetexas       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-7-2016 04:41 PM | Show all posts |Read mode
Seingat aku dulu2 pernah khatam benang L'occitane dan The Body Shop. Tapi bila check balik dah takde. Sezaman jugak dgn Kiehl's. Kiehl's je yg ada benang skg ni. Oklah, kita buka benang baru untuk L'occitane
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2016 04:43 PM | Show all posts
L'occitane pun rajin jugak bagi sampel. Kena isi details online dan redeem kt outlet. Kalau SA tu nampak kerek, wat tak tau je. Dia pun makan gaji jugak

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2016 05:01 PM | Show all posts
One of my favourite. Baru je abis. Almond supple oil. Paling suka bau minyak badam yang segar dan sekali gus menaikkan semangat. Tak melekit. Cuba jugak nk cari yg lebih murah mcm minyak badam  Bajaj. Tak mampu nk maintain benda mahal2 ni




Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2016 02:34 AM | Show all posts
i hantu loccitane, purata i habiskn dkt loccitane ni dlm rm400 sebulan, tp jujur kalo kulit u xde msalah x pyh pkai loccitane ni, sbb mahal sgt, kalo bukan sbb nak kawin i mmg takkan beli, kulit i dulu jenis very dry, merekah2, despite i minum air banyak, sehari at least 3 litre, lepas pakai loccitaine ni dah x jdk mcmtu, dulu pakai bodyshop still kering merekah, kecewa sgt, sbb bodyshop mahal jugak, tp x jdk pa per
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2016 02:52 AM | Show all posts
lilpurplelady replied at 30-7-2016 02:34 AM
i hantu loccitane, purata i habiskn dkt loccitane ni dlm rm400 sebulan, tp jujur kalo kulit u xde ms ...

i masa ada duit bolehlah  beli. kalau tak pun dapat hadiah contest atau amik sample. Suka dgn shower gel lavander, lemon veberna dan bau citrus. Syampu+conditioner+ mask pun best tapi skg dah mahal giler rm90+ satu. almond oil best sgt tapi skg nk cari minyak bajaj kt kedai india.
bila u nk kahwin?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2016 02:58 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 30-7-2016 02:52 AM
i masa ada duit bolehlah  beli. kalau tak pun dapat hadiah contest atau amik sample. Suka dgn show ...

i ada jumpa dekat sephora lagi murah,tp x pernah try, i suka line almond dia je, yg lain tu so so
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2016 03:01 AM | Show all posts
tapi tak suka sgt hair serumnya sbb bau busuk. lebih suka yg mcm loreal atau bodyshop yg berminyak skit. rambut pun nampak bersinar.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2016 03:25 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 30-7-2016 03:01 AM
tapi tak suka sgt hair serumnya sbb bau busuk. lebih suka yg mcm loreal atau bodyshop yg berminyak s ...

i x pernah pakai hair serum dia, mahal, ni pon pakai untuk badan je dah habis dlm 2k, cry
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2016 03:42 AM | Show all posts
kalau kt malaysia l'occitane under one roof dgn Melvita dan Clarins. kdg2 tgk L'occitane dan Melvita ni mcm benda sama sbb fokus pada natural & organic product. pernah pergi sekali dulu kt Melvita klcc. Pastu pegi kali kedua (gap masa lama) dah katup. tak tahan kos overhead kot.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2016 03:45 AM | Show all posts
lilpurplelady replied at 30-7-2016 03:25 AM
i x pernah pakai hair serum dia, mahal, ni pon pakai untuk badan je dah habis dlm 2k, cry

dulu pun pakai set syampu dia tapi tak larat nk mantain. bila promo krismas, mmg berbaloi beli mini set introductry lebih kurang rm100  tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2016 03:58 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 30-7-2016 03:45 AM
dulu pun pakai set syampu dia tapi tak larat nk mantain. bila promo krismas, mmg berbaloi beli min ...

bila ye ada promo or sales?i baru je beli hari tu just dpt deluxe sample and 2 bag bila beli atas rm680
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2016 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Skang ni tengah sale loccitane!!! RM255 dpt satu set shampoo conditioner (500 ml + 500 ml) blom tolak member discount lg tuuu...

Almond oil shower tu pun ada sale 1000 ml RM330 -5%... Jom2 serbu sale
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2016 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
lilpurplelady replied at 30-7-2016 03:58 AM
bila ye ada promo or sales?i baru je beli hari tu just dpt deluxe sample and 2 bag bila beli atas  ...


Skng tengah member promo ending esok.. Dah ler murah the sale sets tu, dpt plak free gifts byk
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2016 10:53 PM | Show all posts
best tak shampoo dia? ada effect ala2 kerastase or redken wlupn dia loccitane ni setahu iols organic?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-9-2016 12:42 AM | Show all posts
Orix replied at 31-8-2016 10:53 PM
best tak shampoo dia? ada effect ala2 kerastase or redken wlupn dia loccitane ni setahu iols organic ...

Rambut rasa lembut. Tapi xde la kesan wangi mcm sunsilk. Pernah guna olive range dan 5 essential oil shampoo + conditioner utk rambut kering.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2017 02:48 PM | Show all posts
Semalam pergi outlet Gardens Midvalley utk top up stok almond range dari Loccitane..    tapi bila dah bungkus barang  seller tu tak letak pun any sample terus iols kata "I want sample please" .. haha.. gigih.... dapat la samples ni..




kita minta sample utk skincare pula sbb so far beli utk body care je kalau produk Loccitane ni.. sebelum ni try sample Pivoine Sublime tak sesuai dgn kulit kita....keluar rashes..huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2017 04:47 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 14-2-2017 02:48 PM
Semalam pergi outlet Gardens Midvalley utk top up stok almond range dari Loccitane..    tapi bila da ...

i tertarik dgn sampel precious serum u tu...nanti u bg review ye..sbb i tgh cari serum siang sbb serum Yves rocher i dah abis...Yves rocher plak dh tutup kt malaysia ni..huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2017 05:12 PM | Show all posts
l'occitane ni my favourite hand cream ... walaupun ada byk handcream crabtree&evelyn yg mcm2 bau, i still balik ke l'occitance bila travelling.

i suka juga skincare dia .. penah pakai divine extract serum .. best
tapi biasa la pompuan, bila habis tu pi pakai yg lain pulak .. serum ni i pakai on top my staple serum. kira dua2 boleh work & give best result .. nanti la, bila dah habis serum skrg ni mungkin i balik semula

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2017 11:37 PM | Show all posts
wanta replied at 15-2-2017 04:47 PM
i tertarik dgn sampel precious serum u tu...nanti u bg review ye..sbb i tgh cari serum siang sbb s ...
okay,Insyaallah nanti dah pakai kita try bagi review..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2017 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
my mum age 56 pakai facial wash and bb cream dari set immortelle tu.

jeragat dia dah pudar chuols..muka pun nampk glowing..after 2 weeks nampk perubahan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089177s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list