Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13439
View
143
Reply

L'OCCITANE

[Copy link]

Author: sharlenetexas       Show all posts   Read mode

Post time 16-2-2017 04:05 PM | Show all posts

Sedang berlangsung kat gemfive skrg ni...   

http://www.gemfive.com

Free L'Occitane Gift Set With Purchase
From skincare to fragrance, we've got the top Parisian picks here. Spend RM220 & above on any beauty items, get a free L'Occitane 6-piece gift set and pouch worth RM209.

USE CODE: LOVEBEAUTY12 to get 12% off (up to RM50 off) with a min. spend of RM150.

selamat menyopping...  


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2017 10:59 PM | Show all posts
L'occitane Reine Blanche Sample Giveaway

http://freebiesland.my/2017/02/loccitane-reine-blanche-sample-giveaway.html




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2017 10:59 PM | Show all posts
L'occitane Reine Blanche Sample Giveaway

http://freebiesland.my/2017/02/loccitane-reine-blanche-sample-giveaway.html




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 11:44 PM | Show all posts
nasib baik ternampak thread ni..baru teringat kena redeem voucher Loccitane sebelum 31st March... tah sempat ke tak nak pergi Gardens dlm 2 minggu ni..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 11:47 PM | Show all posts
wanta replied at 15-2-2017 04:47 PM
i tertarik dgn sampel precious serum u tu...nanti u bg review ye..sbb i tgh cari serum siang sbb s ...

kita dah pakai precious serum ni... yg ketara perubahan, dah tengah hari muka masih tak berminyak ..so dia mcm help regulate oil production kat kulit kita..effect lain tak boleh nak komen pula sbb pakai seminggu je..hehe...


Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 06:52 PM | Show all posts
Td I pegi butik loccitane kt ioi city mall..igt nk redeem free sample je..tp Sbb promoter Tu baik sgt, I terbeli shower gel dgn shampoo dia..ni pun rs mcm nk membeli supple oil almon Tu..adoila, tp I rs best gak brg2 loccitane ni..free sample pun byk sgt dia bg..baik la promoter loccitane kt ioi city mall tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 02:19 AM | Show all posts
wanta replied at 21-3-2017 06:52 PM
Td I pegi butik loccitane kt ioi city mall..igt nk redeem free sample je..tp Sbb promoter Tu baik sg ...
hehe...selalu camtu kan.. kita ni masuk kedai nak tengok2 je..nak ambil sample..tapi terbeli pula....>.<wanta beli shampoo apa ye?



their almond range mmg marvelous..puas hati guna...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 02:37 AM | Show all posts
Edited by Elle_mujigae at 30-3-2017 02:45 AM
semalam pergi redeem bonus point, niat di hati nak redeem Almond velvet serum.. tapi semua produk Almond Velvet takde stock...   quite rushing tadi so just quickly decide to try their cleansing oil and cleansing milk from the Shea Butter range...    nak buat double cleansing kekdahnya ..
#10-stepKoreanBeautyRoutine..hehe..







tapi bila balik rumah belek2 cleansing oil ni, kita baca ingredients..   tengok kat belakang ada icon  floating lid jar ni...tulis 3M... haaa...3 bulan je efektif utk digunakan..



-gambar google-



"Ever see the symbol for the floating lid jar with a number and an 'M' on it? It refers to how long the product is good after opening (six months, 12 months, etc)."




another point from elle.com website about oil products..

7. Know THIS about the oil craze:

"Oils are hot right now in skincare, but remember: Oils oxidize quickly (and at different rates, depending on the type of oil), meaning your expensive treat may actually have gone bad and is certainly no longer doing what it promised." (Opt for "cold-pressed" products when possible, which last longer.)"



reference: http://www.elle.com/beauty/makeu ... ingredients-labels/



terus rasa mcm tak berbaloi je ambil produk ni...  after 3 months it will be just "oil" .... all the benefit froms the natural ingredients used dah takde..obviously kita takkan habiskan dalam 3 bulan... banyak tu 200ml.. setahun baru habis agaknya...huhuhu.... so kita  straight away call L'occitane outlet tanya boleh tukar tak...and luckily she said can exchange...so esok nak pergi lagi nak tukar produk lain...   maybe akan tukar dgn hair care products..


erm..sayang la 3 bulan je elok guna sbb I like their Shea Range...and review pasal Shea cleansing oil ni pun mostly positive review..they should make smaller packaging ..like 100ml ke.. 50 ml pun dah okay...yg cleansing milk tu tulis 6M..so still okay for me..6 months...but not 3M..too short the duration...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 09:08 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 30-3-2017 02:19 AM
hehe...selalu camtu kan.. kita ni masuk kedai nak tengok2 je..nak ambil sample..tapi terbeli pula.. ...

Beli shampoo utk rambut gugur..bru pakai beberapa kali tp rs best la gak..cuma mslh rambut gugur Tu still Ada lagi..maybe kena tgu gak kot nk dpt kesan..yg pasti rambut mmg lembut..tp mgu lepas pergi lagi sekali Sbb teman member tp terbeli almond milk lotion plak..huhuhu..Abis duitttt..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 09:21 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 30-3-2017 02:37 AM
Edited by Elle_mujigae at 30-3-2017 02:45 AM
semalam pergi redeem bonus point, niat di hati nak re ...

Selama ni xpernah kisah no belakang Tu..rupanya Ada maksud ek..so kena tgk gak smua bottle lepas ni..Tq Elle..

Tp betterla dia bt small packaging Sbb lg senang nk angkut g mana2 plus kita bukan guna byk pun..so Bila expired pendek je xdela membazir sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2017 12:03 AM | Show all posts
dah selamat tukar..




kita ambil Revitalizing Fresh Shampoo, dan Roses Silky Shower Gel....harum semerbak my bathroom dibuatnya..wangiiii..   yg revitalizing shampoo tu sesuai utk sensitive scalp..

This daily silicone-free shampoo helps hair stay clean longer by revitalizing it for a long-lasting refreshing sensation. Its formula combines 5 essential oils (mint, thyme, grapefruit, cedar and lavender) with a purifying plant-based vinegar to free hair from everyday buildup. Its gentle foaming base is invigorating and leaves hair lightweight and full of energy.

kebetulan my Body Shop ginger shampoo pun dah habis so just nice utk try shampoo ni pula....


Nice thing about the Rose shower gel is..ia wangi tapi tak mengeringkan kulit.. lately asyik bau almond je my skin..sekali sekala tukar bau rose pula..hoho...>.<  kita suka kedua-dua fragrance..almond and rose..eh tiba2 dapat idea nak combine guna dua-dua sekali masa mandi...Almond shower oil+Rose shower gel...boleh ke eh..  wonder how nice almond rose fragrance will lingers on my skin...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2017 12:20 AM | Show all posts
wanta replied at 30-3-2017 09:08 AM
Beli shampoo utk rambut gugur..bru pakai beberapa kali tp rs best la gak..cuma mslh rambut gugur T ...
ohh yg dari Body & Strength range ye..one of the best seller kan...    ya, takes time benda mcm ni nak tengok kesan... kalau dah kurang sikit gugur tu dah kira bagus tu...pastu kena tambah tonic rambut pula....  tapi kita ada baca castor oil membantu juga utk kurangkan rambut gugur ni..


Almond milk lotion tu yg ni ke?




http://my.loccitane.com/almond-milk-concentrate-body-lotion,42,1,39794,565500.htm

kita beli yg ni sayang nak guna byk2 so pakai jimat2... selang seli guna dgn supple oil...such a therapy malam2 lepas mandi,dgn bau almond yg sedap tu..sapu krim almond ni slowly and gently.....sambil massage2..  lembut kulit lepas guna range almond ni..






Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2017 12:34 AM | Show all posts
wanta replied at 30-3-2017 09:21 AM
Selama ni xpernah kisah no belakang Tu..rupanya Ada maksud ek..so kena tgk gak smua bottle lepas n ...
masa kat butik Loccitane tadi ada terbaca info,  L'occitane prefer packaging yg besar2 sbb lebih environmental friendly katanya.untuk setiap litre yg sama,botol kecik2 guna lagi banyak resources utk dibuat daripada botol besar.... huhu...

most welcome wanta.... kita baca semalam, yg nombor kat belakang tu,  produk yg dibuat di negara EU yg kena papar..kalau produk kosmetik dari US mostly takde gambar open lid jar ni..

The period-after-opening symbol or PAO symbol is a graphic symbol that identifies the useful lifetime of a cosmetic product after its package has been opened for the first time. It depicts an open cosmetics pot and is used together with a written number of months or years.

In the European Union, cosmetics products with a shelf-life of at least 30 months are not required to carry a "best used before end of ..." date. Instead, there has to be "an indication of the period of time after opening for which the product can be used without any harm to the consumer".




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-3-2017 01:16 AM | Show all posts
@Elle_mujigae Bestnya dapat tukar
Baru tau maksud mangkuk tertutup terbuka tu. SA pun ada bagi tips letak dlm peti sejuk xnk bagi cepat rosak.

Hari tu ada isi online form utk krim apa tah. Masih x sampai lg. Tgk org lain ada dh smpai.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2017 09:18 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 31-3-2017 12:20 AM
ohh yg dari Body & Strength range ye..one of the best seller kan...    ya, takes time b ...

A'a yg ni..tp Tula mmg mahal..tp Sbb product dia bagus so tutup mata jela..kulit2 yg kasar pun rs makin lembut..I hope Sbb dia bekas besar ble tahan smpi 6 bulan..hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2017 09:19 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 31-3-2017 01:16 AM
@Elle_mujigae Bestnya dapat tukar
Baru tau maksud mangkuk tertutup terbuka tu. SA pun ada bagi ti ...

I aritu pun isi online and dpt sampel tp I collect kt butik..sampel u yg whitening series Tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 12:32 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 31-3-2017 01:16 AM
@Elle_mujigae Bestnya dapat tukar
Baru tau maksud mangkuk tertutup terbuka tu. SA pun ada bagi ti ...

thank you for the tips... kita baru beli castor oil....kita tanya orang yg jual tu, lepas buka boleh tahan berapa lama, he said letak dalam peti ais kalau nak tahan lama...kita ingatkan beliau buat lawak ke apa...haha...rupanya betul eh...

sharlene dah dapat sample tak?  kita saja2 nak daftar last week utk sample set tapi link pendaftaran tu dah takde.. >.<
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 12:36 PM | Show all posts
wanta replied at 31-3-2017 09:18 AM
A'a yg ni..tp Tula mmg mahal..tp Sbb product dia bagus so tutup mata jela..kulit2 yg kasar pun rs  ...

jom sama2 simpan duit tunggu L'occitane annual sale.... nak borong their almond range...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 12:49 PM | Show all posts
Edited by Elle_mujigae at 4-4-2017 12:50 PM
eh tiba2 dapat idea nak combine guna dua-dua sekali masa mandi...Almond shower oil+Rose shower gel...boleh ke eh.

kita dah try...  



omg..this combo is perfect combo for me...love the scent..so wangi + so moisturizing...perfect!  dah tak berminat nak try shower gel yg lain..cuz I just found my perfect concoction for daily shower theraphy..yeay..     
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 01:04 PM | Show all posts




my experience so far with this shampoo sangat la best.. my scalp feels so stimulating and invigorating.... personally, untuk shampoo kita akan guna shampoo yg utk scalp sbb rambut kita tebal dan pakai tudung seharian so rasa pengap...tak selesa.....that's why  I just neeeed a good shampoo for my scalp..dan puas hati sgt pakai shampoo ni...always looking forward to wash my hair with this but somehow have to limit to once a day sbb hari tu cuci  rambut pada waktu pagi dan malam rambut kita jadi kering....huhu...

dari segi fragrance, bila sniff kat botol bau minty minty like that, tapi kat rambut so far tak boleh detect lagi after- shampoo scent sbb kita pakai minyak zam zam last week, ni dah berapa kali shampoo rambut  pun masih  lekat lagi bau minyak zam zam ni.haha... sabar je la..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.101858s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list