Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13391
View
143
Reply

L'OCCITANE

[Copy link]

Author: sharlenetexas       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 6-4-2017 05:24 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 4-4-2017 12:32 PM
thank you for the tips... kita baru beli castor oil....kita tanya orang yg jual tu, lepas buka bol ...

sori tersilap tgk. tu sampel Melvita. iols pun x sampai lg. selalu jugak tertukar L'occitane dan Melvita ni. Lagi pun company sama.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 29-7-2016 04:43 PM
L'occitane pun rajin jugak bagi sampel. Kena isi details online dan redeem kt outlet. Kalau SA tu na ...

u, kat mana nak isi detail tu  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2017 04:18 PM | Show all posts
hotmak replied at 10-4-2017 02:55 PM
u, kat mana nak isi detail tu

cuba tgk kt website l'occitane.
follow fb dia boleh dpt tau bila wat sample giveaway.

Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 11:10 AM | Show all posts
i tgk kt website loccitane, ada promotion jumbo...almond shower bottle 500ml + eco refill almond shower 500ml + market bag loccitane = 330 .. berbaloi x utk iols beli?kalau berbaloi nk singgah ioi jap lg..tp xsure ada kt butik ke x promotion ni?
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 01:02 PM | Show all posts
Edited by Elle_mujigae at 14-4-2017 01:04 PM
wanta replied at 14-4-2017 11:10 AM
i tgk kt website loccitane, ada promotion jumbo...almond shower bottle 500ml + eco refill almond sho ...

rasanya promo itu untuk belian secara online je..sebab ada tag "online exclusive"...  

yg jumbo set memang berbaloi beli compare dgn individual 250ml....tapi lagi berbaloi tunggu sale..harga jadi around RM310++ something..tak ingat exact price sale last year..pastu dapat byk free gift... tapi itulah..tak tahu bila member sale lagi tahun ni..selalu akan dapat sms..tahun lepas mereka buat sale akhir bulan 8..    tapi kalau dah nak habis stok then okay je nak beli sekarang..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 03:33 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 14-4-2017 01:02 PM
rasanya promo itu untuk belian secara online je..sebab ada tag "online exclusive"...  

yg jumbo ...

elle, td i pegi loccitane ioi city mall..kata sales girl dia nama abil, jumbo pack ni available all year..dl mmg time members sale je dorg bt...kali ni sepanjang tahun selagi stok masih ada...i xbeli pun lg..bgtau dh nk beli ms gaji nanti...tp promoter kt ioi city mall situ mmg terbaik..i xbeli apa2 pun dorg jemput minum air plus bg free sampel...dh xtau nk mintak sampel apa dah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 04:59 PM | Show all posts
wanta replied at 14-4-2017 03:33 PM
elle, td i pegi loccitane ioi city mall..kata sales girl dia nama abil, jumbo pack ni available al ...

thanks for the info wanta...   mcm best je sales girl sana...kita pun rasa nak tukar home boutique ke IOI City Mall la..lagi dekat..sebelum ni kat Gardens Midvalley..lepas pindah Kajang ni terasa jauh pula nak pergi Midvalley...
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 08:09 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 14-4-2017 04:59 PM
thanks for the info wanta...   mcm best je sales girl sana...kita pun rasa nak tukar  ...

Pegila kt ioi city mall tu Elle..jumpa promoter pakai tudung Nama abil..yg lain pun ok tp Sbb Dh biasa dgn abil ni so mmg xsegan minta mcm2 sampel kt dia..mana tau next time kita ble g sama2 kt situ..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 04:18 PM | Show all posts
l'occitane ni i start terjebak masa kat UK, dalam magazine dapat free full size sample rose petals hand cream ni



lepas tu memang tak cari hand cream lain. dah la wangi, mmg rasa beza kulit tangan. terus lah membeli lotion, etc etc.

yang tak best bila balik sini terasa sakit masa nak bayar bila dlm RM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 03:04 PM | Show all posts

2 bln lebih guna precious serum, eye balm & intense cleansing foam..

memang terasa sgt perbezaan kat muka...rasa bersih, lembut, kurang berminyak.

walaupun harga agak termahal..tp rasa berbaloi & yg penting produk selamat..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 04:04 PM | Show all posts
Edited by UsuFie at 28-4-2017 04:05 PM
wanta replied at 21-3-2017 06:52 PM
Td I pegi butik loccitane kt ioi city mall..igt nk redeem free sample je..tp Sbb promoter Tu baik sg ...


usu beli online pun bnyk dibaginya sample..sampai skrg tak habis2 lagi gunakan semua sample2 tu..

btw tq dek elle bagi kredit...



Comments

Sama-sama..:)  Post time 3-5-2017 03:54 PM
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2017 12:07 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 30-3-2017 02:37 AM
Edited by Elle_mujigae at 30-3-2017 02:45 AM
semalam pergi redeem bonus point, niat di hati nak re ...

ok ke product muka Locctane ni uoll? Ioll pakai dkt badan mmg berkesan sgt2, tp kn dkt muka ioll pakai SK2, and setakat ni result dia hampa, ioll spend more than 5k alone last year for SK2, rajin buat microderm, carbon peeling, tp muka ioll extremely sensitive, nk give up da rasa, kulit badan cantik, tp kulit muka hampeh, not all the time la, tp most of the time kulit muka ioll bermasalah esp kalo termakan benda2 gatal. kalo ok I think I nk try product muka dia sbb kulit badan i berkesan sgt
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2017 07:07 PM | Show all posts
I nk update, setelah i pakai almond oil for a year, I da x experience any problem with kulit kering, merekah, kulit pon makin cantik, cuma harga je x berapa cantik, harga dia mmg vast, and tak tahan lama pon, tp its really worth all the money, especially bila kulit da x kering, and x merekah, mmg puas dan berbaloi2. i da pakai macam2 jenis sabun but semua too dry for me, satu lagi product yg boleh compete is Lush, tp sbb Lush x jual dkt msia, i mmg surrender je la keep pakai Loccitaine, kalo Lush pulak dia body moisturizer, i lagi suka compare to Loccitaine almond oil, yg lush tu bukan sabun, its body moisturizer, pakai macam lotion, lepas tu bilas dgn air

anyone ada experience dgn product muka Loccitaine?
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 04:00 PM | Show all posts
lilpurplelady replied at 2-5-2017 12:07 PM
ok ke product muka Locctane ni uoll? Ioll pakai dkt badan mmg berkesan sgt2, tp kn dkt muka ioll p ...

So far paling sesuai utk kulit kita ialah the precious serum...tapi itulah,skincare ni mmg susah nak recommend sbb setiap kulit berbeza kan.. Kulit lil jenis sensitive is it? Dah pernah try Jurlique? Kita pernah buat facial kat sana utk sensitive skin..buat sekali je facial tapi kulit jadi super soft la..and glowing..sesuai sgt dgn kulit kita...takde irritation merah2 langsung.. Tak ulang pergi sbb facial dia mahal..hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 05:08 PM | Show all posts

usu suka bau2 rose ni...
teringat la dedulu zaman ada pokok rose tepi rumah..selalu petik & rendam rose buat mandian.

usu nmpk ada forumer tu ada bg tau beli hand cream rose..teringin plak nak sambar satu..tapi tgk tube mcm lain plak gambarnya dgn yg ada kat pasaran online ni...hmm...

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2017 03:10 PM | Show all posts
lilpurplelady replied at 2-5-2017 07:07 PM
I nk update, setelah i pakai almond oil for a year, I da x experience any problem with kulit kering, ...

i guna serum muka divine botol kuning tu .. so far so good.. now on the 2nd botol .. (tak la pakai 2 botol berturut sebab serum divine ni my 2nd layer serum after my staple serum).

ni nak pi ambik limited edition calendar tu ...


Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 07:05 PM | Show all posts
Edited by airisa at 9-11-2017 07:09 PM

dah dpt limited edition calendar ... wahh .. sgt2 seronok


yg ni rm238 ada :
1C Almond Shower Oil 1.18 fl. oz.
2C Almond Delicious Hand Cream 0.33 oz.
3C Almond Delicious Soap 1.7 oz.
4C Shea Light Comforting Cream 0.17 oz.
5C Almond Milk Concentrate 0.67 oz.
6C Arlsienne Eau de Toilette 0.25 fl.oz.
7C Arlsienne Perfumed Soap 1.76 oz.
8C Aromachologie Shampoo 1.18 fl.oz
9C Angelica Conditioner 1.18 fl.oz.
10C Aromachologie Relaxing Shower Gel 1.18 fl.oz.
11C Cherry Blossom Shower Gel 1.18 fl. oz.
12C Cherry Blossom Shimmering Lotion 1.18 fl. oz.
13C Citrus Verbena Shower Gel 1 fl.oz.
14C Aromachologie Revitalizing Sugar Cube 1.4 oz.
15C Peony Flora Hand Cream 0.33 oz.
16C Shea Butter Shower Cream 1 fl.oz.
17C Shea Butter Body Lotion 1 oz.
18C Shea Butter Hand Cream 0.33 oz.
19C Shea Butter Foot Cream 0.33 oz.
20C Shea Butter Lip Balm 0.1 oz.
21C Shea Butter Milk Soap 0.88 oz.
22C Verbena Leaf Soap 0.8 oz.
23C Verbena Body Lotion 1 oz.
24C Verbena Hand Cream 0.33 oz.


dan yg ni rm338


ada :
1C Almond Shower Oil 1.18 fl.oz.
2C Almond Supple Skin Oil 0.50 fl.oz.
3C Almond Milk Concentrate 0.67 oz.
4C Almond Delicious Hand Cream 0.33 oz.
5C Arlsienne Eau de Toilette 0.25 fl.oz.
6C Aromachologie Relaxing Shower Gel 1.18 fl.oz.
7C Angelica Conditioner 1.18 fl.oz.
8C Aromachologie Shampoo 1.18 fl.oz
9C Cherry Blossom Shimmering Body Lotion 1.18 fl.oz.
10C Cherry Blossom Hand Cream 0.33 oz.
11C Divine Cream 0.13 oz.
12C Divine Youth Oil 0.13 fl. oz.
13C Nroli & Orchide Eau de Toilette 025 fl.oz.
14C Immortelle Precious Cream 0.27 oz.
15C Immortelle Essential Water 1 fl.oz.
16C Immortelle Oil Make Up Remover 1 fl.oz.
17C Shea Butter Lip Balm  0.4 oz
18C Shea Butter Hand Cream  1 oz
19C Shea Light Comforting Cream 0.27 oz.
20C Shea Butter Cleansing Oil 1 fl.oz.
21C Shea Butter Shower Cream 1 fl.oz.
22C Roses et Reines Hand & Nail Cream 0.33 oz.
23C Terre de Lumire Eau de Parfum .16 fl.oz.
24C Verbena Eau de Toilette 0.33 fl.oz.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 07:13 PM | Show all posts
disebabkan nak beli calendar tu kena buy 1 item for 1 calendar ... so i beli barang2 yg i guna

1. hair serum spray




2. facial cleanser


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2017 11:02 PM | Show all posts
airisa replied at 9-11-2017 07:05 PM
dah dpt limited edition calendar ... wahh .. sgt2 seronok

hanya mampu melihat. huhuhu....

skg ni pun loccitane keluar perfume baru.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2017 11:05 PM | Show all posts
airisa replied at 9-11-2017 07:13 PM
disebabkan nak beli calendar tu kena buy 1 item for 1 calendar ... so i beli barang2 yg i guna

1. ...

dulu meols tak suka sgt dgn bau serum rambut. skg ni dh tukar formula kot. tapi syampu mmg best. rambut lembut je. pernah guna yg jenis 5 essential oils. satu lagi olive shampoo.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.244160s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list