Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
8639
View
151
Reply

Hada Labo dari Jepun

[Copy link]

Author: sharlenetexas       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-7-2016 05:09 PM | Show all posts |Read mode
Aku dulu2 pun tak minat sgt Hada Labo ni mengenangkan kulit jenis berminyak. Tapi bila dh byk kali menang stok HL dan kulit beransur berubah jadi kering   kombinasi, rasa minatlah pulak. Lagi pun sebelum ni pernah dpt sampel moisturizing essence aka toner dan aku pernah cuba, rasa seronoklah pulak sbb kulit rasa lembut dan tak kering.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2016 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Tagline HL:

Bebas Pewangi
Bebas Pewarna
Bebas Minyak Mineral
Bebas Alkohol

Rasanya pernah jumpa HL claim tiada unsur haiwan tapi bila aku check kt website, majalah dan botol produk tu sdri, hanya ada 4Bebas mcm kt atas. Mustahil nk bebas dari unsur haiwan sbb selalunya kolagen derive dari marine collagen.

Forumer @Kittie bagi feedback baik bagi produk HL dan mmg popular bg org Jepun. Kt sana mmg murah tapi bila sampai Malaysia blh tahan jugak harganya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2016 05:29 PM | Show all posts
Jom kita share pengalaman guna produk HL ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2016 05:31 PM | Show all posts
Masa mula2 tgk botol HL ni rasa skeptikal jugak sbb tgk semua tulisan Jepun. Mula la fikir mcm2 halal ke tak.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2016 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 30-7-2016 05:31 PM
Masa mula2 tgk botol HL ni rasa skeptikal jugak sbb tgk semua tulisan Jepun. Mula la fikir mcm2 hala ...


Dua hari lepas aku usha brand ni dekat Aeon tapi end up tak beli pun sebab aku tak paham laa range dia ni. Sebelum ni aku pakai Mary Kay, okay je cuma mahal sikit aku tak mampu nak maintain. That's why I downgrade. Aku baca juga dulu satu thread ada forummer ni recommend brand HL macam bagus. Kau pernah try skincare range dia? I mean from facial wash up to moisturizer
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2016 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Pki pencuci muka HL..HL ada sunblock kn..nti nk try jgk
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2016 01:12 AM | Show all posts
hai. saya dah try byk hada labo range. yg biru (utk whitening), yg putih (utk boost up kan hydration), yg biru muda ada tulisan aha+bha dan mild peeling lotion. sy boleh kata yg putih sesuai utk saya.
sy pun ada guna aha+bha dan mild peeling lotion.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2016 01:22 AM | Show all posts
saya tak pernah try yg merah sbb ada collagen. collagen mungkin dari marine. tapi takut jugak, ada dgr2 produk jepun kebanyakan yg murah2 kalau ada collagen/placenta mmg dari babi.

produk hada labo tak entirely free from alcohol.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2016 12:02 PM | Show all posts
kalo ada scrub nak jugak cuba. tk lagi pernah belek sungguh2 brand ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2016 01:46 PM | Show all posts
crunchez replied at 2-8-2016 01:22 AM
saya tak pernah try yg merah sbb ada collagen. collagen mungkin dari marine. tapi takut jugak, ada d ...

masa mula2 tgk tulisan jepun tu mmg la rasa semacam takut2 ada babi origin.
tapi sepanjang pemerhatian aku, dulu2 ada yg kecoh2 pasal sebamed dan downy ada babi, company diorang respon dan beri pengesahan produk diorang takde unsur babi. Cuma wyeth yg mengaku centrum multivitamin a to z mmg sah ada unsur babi.
baca kt fb ada jugak yg bising2 pasal avon, ada yg kata avon.produce belah amerika utara tu yg ada babi. belah region kita ni ok.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2016 02:39 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 2-8-2016 01:46 PM
masa mula2 tgk tulisan jepun tu mmg la rasa semacam takut2 ada babi origin.
tapi sepanjang pemer ...

rasanya hada labo takde unsur dari binatang langsung. sebab harga dia takde la murah mana. mana yg ada unsur babi xdpt dibawa masuk. yg dijual online adalah.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2016 02:40 PM | Show all posts
rigorsamsa replied at 2-8-2016 12:02 PM
kalo ada scrub nak jugak cuba. tk lagi pernah belek sungguh2 brand ni.

ada exfoliating wash. ala2 macam scrub
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2016 05:11 PM | Show all posts
akak pun pakai hada since hujung taun lepas... Foaming wash dia yang kaler biru AHA BHA tu... So far so good.  Dah nak abis dah pun... Beli pulak yang hydrating tu... hopefully sesuai dgn muka..  Rasanya ada produk baru Hada Labo Tokyo with Super Hyaluronic Acid.  Macam best je.  
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2016 09:19 PM | Show all posts
crunchez replied at 2-8-2016 02:40 PM
ada exfoliating wash. ala2 macam scrub

ini ke?


nnt nak cari kat Watson atau Guardian... trial pack.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2016 10:45 PM | Show all posts
rigorsamsa replied at 2-8-2016 12:02 PM
kalo ada scrub nak jugak cuba. tk lagi pernah belek sungguh2 brand ni.

tal perasan pulak HL ada skrub atau skin refiner.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2016 10:49 PM | Show all posts
rigorsamsa replied at 2-8-2016 12:02 PM
kalo ada scrub nak jugak cuba. tk lagi pernah belek sungguh2 brand ni.

tak perasan pulak HL ada skrub atau skin refiner.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2016 11:35 PM | Show all posts

mcm ginvera marvel gel ke? takde beads?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 11:02 AM | Show all posts
zafira replied at 2-8-2016 05:11 PM
akak pun pakai hada since hujung taun lepas... Foaming wash dia yang kaler biru AHA BHA tu... So far ...

hada labo tokyo tu hanya di usa
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 11:37 AM | Show all posts
itulah... akak ingat nak suh kawan akak beli kat tokyo... mungkin lagi murah kat sana...  toner & serum akak pun dah nak abis...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2016 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa pernah guna White Cooling Gel  Lotion? Ni toner atau moisturizer? Selalu keliru dgn istilah lotion dan essence sbb kadang2 bg makna berbeza. Nmpk mcm best tapi harga tak best.
NP lebih kurang RM64. Bila sale boleh dpt RM54.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2016 12:14 PM | Show all posts
zafira replied at 3-8-2016 11:37 AM
itulah... akak ingat nak suh kawan akak beli kat tokyo... mungkin lagi murah kat sana...  toner & se ...

Kt sini mark up berapa %?
Pencuci muka tu range harga RM20-30, kt sana boleh dpt belas2 ringgit aje  ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 01:40 PM | Show all posts
zafira replied at 3-8-2016 11:37 AM
itulah... akak ingat nak suh kawan akak beli kat tokyo... mungkin lagi murah kat sana...  toner & se ...

Art baru je balik dari Tokyo cuti raya aritu harga products ni kat sana dengan kat sini lebih kurang sama je tak le murah dari sini pun.  Btw Art memang tak pakai product ni hanya tolong check kan harga sebab ada kenalan Art mintak tolong check kan.  Product ni memang asal Jepun tapi kilangnya di China.

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 02:13 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 3-8-2016 01:40 PM
Art baru je balik dari Tokyo cuti raya aritu harga products ni kat sana dengan kat sini lebih kura ...

betul tu... hari tu akak pegi Seoul pun sama gak.. konon nak check harga.. sekali tengok lebih kurang M'sia.. akak kalo beli Hada Labo pun time sale... memang boleh kurang sampai rm10 - 15 sebotol.  Cuma Hada Labo Tokyo series aje blom ada kat M'sia ni dan memang hado labo ni buatan China sebab kilang dia orang kat sana...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 02:20 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 3-8-2016 12:14 PM
Kt sini mark up berapa %?
Pencuci muka tu range harga RM20-30, kt sana boleh dpt belas2 ringgit  ...

Tak tahu lah berapa mark up kat sini... tapi kalau time sale memang murah... akak perasan kalau sale menjunam selalunya kat Guardian... semua barang HL akak beli kat Guardian time sale... kena selalu jenguk & compare harga... akak selalu buat macam tu...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 02:54 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 3-8-2016 12:14 PM
Kt sini mark up berapa %?
Pencuci muka tu range harga RM20-30, kt sana boleh dpt belas2 ringgit  ...

Tak beza byk pun harganya tak de mark up byk pun less dari RM1 dari sini je lagi pun nilai wang kita kan lebih kecik dari yen jepun sebab tu tak byk beza pun.  Elok belik kat sini je time sale lebih murah.  Kat sana jenama Kose lebih murah dari kat sini dari jenama Hada Labo ni.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051340s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list