Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
8677
View
151
Reply

Hada Labo dari Jepun

[Copy link]

Author: sharlenetexas       Show all posts   Read mode

Post time 3-8-2016 04:12 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 2-8-2016 11:35 PM
mcm ginvera marvel gel ke? takde beads?

skrg u guna hada labo yg mana satu?

https://www.hadalabo.com.my/

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 04:42 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 3-8-2016 01:40 PM
Art baru je balik dari Tokyo cuti raya aritu harga products ni kat sana dengan kat sini lebih kura ...

yup. mmg kilang di china, tapi hada labo lotion kat malaysia lain dari kat japan kan? utk asia tenggara dorg buat lain supaya sesuai dgn iklim sini. ada certain product mmg direct dari jepun mcm mekap remover yg jenis gel (botol biru) dan perfect uv gel.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 04:43 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 3-8-2016 12:11 PM
Siapa pernah guna White Cooling Gel  Lotion? Ni toner atau moisturizer? Selalu keliru dgn istilah lo ...

yg ini teringin gak nak beli tapi nampak alcohol terus tak jadi. selalunya yg ada cooling effect ada alcohol
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 04:46 PM | Show all posts
apa yg bestnya hada labo ni sebab lotionnya aka toner takde alcohol dan fragrance. pernah gak rasa nak try lotion lain macam senka. jauh lebih murah dari hada labo. rupa2nya dia letak alcohol. tgk mana2 lotion jepun lain pun, kbykan mmg ada alcohol dan frangrance. kalau takde alkohol, mmg mahal gila. kiranya hada labo ni affordable.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 04:54 PM | Show all posts
crunchez replied at 3-8-2016 04:42 PM
yup. mmg kilang di china, tapi hada labo lotion kat malaysia lain dari kat japan kan? utk asia ten ...

Tak semuanya dari kilang kat China even yang dipasarkan kat Malaysia ni, tak da separuh dari China separuh dari Japan. Cuba teliti betul2 packagingnya tu terang2 ada tertulis ia di manufactured di China.

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 04:55 PM | Show all posts
Skin care ni nak kene try and error kadang2 sesuai dengan orang lain mungkin tak sesuai dengan kita tak kira dari negara mana ia berasal atau dimana ia dimanufactured.  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2016 12:34 AM | Show all posts
crunchez replied at 3-8-2016 04:46 PM
apa yg bestnya hada labo ni sebab lotionnya aka toner takde alcohol dan fragrance. pernah gak rasa n ...

Senka ni Shiseido punya kan?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2016 02:51 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 4-8-2016 12:34 AM
Senka ni Shiseido punya kan?

ye. dari shiseido punya
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2016 02:57 AM | Show all posts
Edited by crunchez at 4-8-2016 05:09 PM
Artemesiaa replied at 3-8-2016 04:54 PM
Tak semuanya dari kilang kat China even yang dipasarkan kat Malaysia ni, tak da separuh dari China ...

owhh. sebab sy ada beli makeupremover gel, perfect uv gel, tulis kat situ made in japan, dan 100% tulisan jepun. lotion, foaming wash, milk dari manufactured china. sy dah tgk belakangnya. mmg dah lama perasan. sebelum beli mmg teliti betul2 packagingnya.

tak kisah mana2 pun. dah sesuai dgn saya, saya guna je. sebb muka sy mmg xboleh guna yg ada fragrance/alcohol. untung sapa2 boleh guna
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2016 11:30 AM | Show all posts
sy mmg pngguna hada labo...ok utk kulit sy,dia bkn memutihkn wajah tp mncerahkn wajah...selamat digunakn x mnipiskn kulit pun..
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2016 01:57 PM | Show all posts
momey pengguna hadalabo yg setia sejak thn lpas hihi.. Alhamdulillah serasi. dh mcm2 jenis dah jenama cuba dan akhirnya HL yg mnjadi pilihan. momey pkai pencuci muka, toner ngan lotion dia. best
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2016 03:05 PM | Show all posts
Baru dapat sampel semalam. Botol kecil 9ml. Hydrating Lotion for dry/ normal skin. Ada diskaun 20% untuk pembelian online, for normal price item. Kod diskaun dlm gambar.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2016 04:20 PM | Show all posts
Kalau tgk kt sini, hydrating lotion aka toner takde unsur haiwan.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2016 04:23 PM | Show all posts



Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2016 01:12 AM | Show all posts
jahcomel replied at 4-8-2016 11:30 AM
sy mmg pngguna hada labo...ok utk kulit sy,dia bkn memutihkn wajah tp mncerahkn wajah...selamat digu ...

Jah pki full set ke? Ce cite..ce cite
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2016 10:53 PM | Show all posts
Berminat pulak dgn HL Mild Peeling Lotion. Ada sesiapa pernah cuba? Boleh tanggal kulit mati tak? Takde saiz 100 ml atau 50ml ke? One thing that best pasal HL ni, toner hanya ada satu saiz 200ml je.




Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2016 02:02 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 9-8-2016 10:53 PM
Berminat pulak dgn HL Mild Peeling Lotion. Ada sesiapa pernah cuba? Boleh tanggal kulit mati tak? Ta ...

saya pakai sekarang. dah sebulan lebih. so far ok. bertindak seperti toner biasa dan juga exfoliate tapi sgt lembut. ada kandungan PHA (glutanic acid). saya guna mcm toner je. saya guna dua kali sehari. guna sekali sehari takde kesan. bagi sesiapa yg baru nak start guna exfoliating toner, yang ini mmg sesuai.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2016 03:46 PM | Show all posts
Korang pengguna Hada Labo, ada contest ni. Hadiah voucher RM20   hadiah misteri. Tapi kena amik gambar   keterangan skit. Kena guna IG.

Link https://hadalabo.com.my/skinbeauty-confidence/?_e_pi_=7%2CPAGE_ID10%2C2877872818
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2016 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
lil_sparky replied at 6-8-2016 01:12 AM
Jah pki full set ke? Ce cite..ce cite

Pkai pmbersih ngn arbutin whitening lotion (rich) y botol biru...best Sejuk je...pahtu pkai olay cc cream
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2016 12:48 PM | Show all posts
jahcomel replied at 12-8-2016 08:32 PM
Pkai pmbersih ngn arbutin whitening lotion (rich) y botol biru...best Sejuk je...pahtu pkai olay c ...

jah, arbutin whitening lotion tu kn kalo boh kat tgn n kaki..agk2 cerah x?
kaki n tgn gelap kit..sunburn
kt muka skrg pki krim doc, pencuci muka doc n kkdg sulam dgn pencuci hada labo(umh) & nutox(kt opis)

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2016 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 9-8-2016 10:53 PM
Berminat pulak dgn HL Mild Peeling Lotion. Ada sesiapa pernah cuba? Boleh tanggal kulit mati tak? Ta ...

I pakai this one... Sebelum ni i pakai paulas chice BHA lotion.. Mmg setaraf je rasa pakai ni... I malas beli paulas choice sbb kena order from US.. Leceh... Function dia sama.. Mmg utk chemical exfoliation & mmg mild.. Takde gelupas2 pun & jerawat pun segan nak naik.. No fragrance...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2016 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
crunchez replied at 10-8-2016 02:02 AM
saya pakai sekarang. dah sebulan lebih. so far ok. bertindak seperti toner biasa dan juga exfoliat ...

Yes, exfoliating lotion ni is better than normal toner.... Toner biasa takde function... This one mmg utk exfoliate & smaller pores..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2016 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
lil_sparky replied at 14-8-2016 12:48 PM
jah, arbutin whitening lotion tu kn kalo boh kat tgn n kaki..agk2 cerah x?
kaki n tgn gelap kit.. ...

Xpnh Buh kt tangan ngn kaki...pkai lotion nivea y whitening je
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2016 10:47 PM | Show all posts
HL okay ke untuk kulit yang sensitive? xberani nk cuba tkut xok



http://toppikmalaysia.com/category/news/
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2016 11:25 AM | Show all posts
Iolls pakai yg botol kaler biru tu..And pencuci muka pakai yg tamagohada tu
Lama dh pakai, dekat 4thn,so far,serasi dengan kulit

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050469s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list