Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
8044
View
151
Reply

Hada Labo dari Jepun

[Copy link]

Author: sharlenetexas       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 26-8-2016 11:33 PM | Show all posts
Suka guna HL Hydrating Water Gel botol hijau. Tekstur ringan dan tak berminyak. Struktur gel melekat elok kt muka. Aku buat mcm night mask. Much better than L'oreal Antishine gel.
HL Light Cream botol pink aku tak minat sbb tekstur berkrim.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2016 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
rigorsamsa replied at 3-8-2016 04:12 PM
skrg u guna hada labo yg mana satu?

https://www.hadalabo.com.my/

Biasa guna rangkaian whitening (botol biru) dan hydrating. Guna cleanser dan hydrating lotion (toner). Tak minat guna hydrating milk/cream/essence (moisturiser) sbb formula pekat sgt dan lepas tu bertambah naik jerawat. Lagi pun rasa mcm lekat tak lekat je kt muka ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2016 12:09 AM | Show all posts
rigorsamsa replied at 3-8-2016 04:12 PM
skrg u guna hada labo yg mana satu?

https://www.hadalabo.com.my/

Biasa guna rangkaian whitening (botol biru) dan hydrating. Guna cleanser dan hydrating lotion (toner). Tak minat guna hydrating milk/cream/essence (moisturiser) sbb formula pekat sgt dan lepas tu bertambah naik jerawat. Lagi pun rasa mcm lekat tak lekat je kt muka ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2016 12:21 AM | Show all posts
Dulu suka tanggal mekap guna HL makeup remover. Mmg bersih. Maskara pun tanggal. Tapi skg ni bila lepas.guna rasa muka ni kering padahal minyak tu.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-8-2016 03:22 AM | Show all posts
Antara moisturizer kesukaan aku - HL Air Aqua UV SPF50 Moist. Sebabnya mmg light weight dan takde effect tepung gomak




Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2016 04:56 PM | Show all posts
sape2 yang baik hati bole x terangkan yang kaler biru tue untuk apa, biru cair utk apa, merah utk apa..aku teringin nak pakai tapi aku x paham n x taw yg mana satu sesuai,,,,kesian aku..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2016 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
momey replied at 4-8-2016 01:57 PM
momey pengguna hadalabo yg setia sejak thn lpas hihi.. Alhamdulillah serasi. dh mcm2 jenis dah jenam ...

Semua tu u guna range yg mana ye? Packaging kaler?  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-9-2016 05:22 PM | Show all posts
Hada Labo The Beauty Secret Workshop

https://mobile.facebook.com/MyHadaLabo/photos/a.119139431444534.15410.116868625004948/1352457941446004/?_e_pi_=7%2CPAGE_ID10%2C6269122027




Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2016 10:14 AM | Show all posts
Elok yer skincare nie.... Saya selalu pakai himalaya je.... Nak try tpi tak berani...aishhhh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2016 10:30 AM | Show all posts
Bonda_Aniey replied at 8-9-2016 10:14 AM
Elok yer skincare nie.... Saya selalu pakai himalaya je.... Nak try tpi tak berani...aishhhh

Kalau muka jenis kering/ kombinasi bolehlah cuba.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2016 10:48 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 8-9-2016 10:30 AM
Kalau muka jenis kering/ kombinasi bolehlah cuba.

Kira bolehlh kot.... Sbb sy jenis muk kering n berminyak....
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2016 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah start guna HL, Hydrating Lotion Light dengan Whitening Perfect Gel. So far kesan dia tak instant tapi aku dapat rasa perubahan tona kulit muka cam sekata. Tapi kena pakai constant at least pagi and malam sebelum tido. Price wise agak mahal juga lah HL ni, tapi kalau bagus why not kan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 09:32 AM | Show all posts
hari kedua guna HL...

trial set 123 + face wash deep clean &blemish control
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2016 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Iol dh guna hada labo mild peeling lotion tu. Iol mmg x brape pandai bab kosmetik ni. Tp kesan pada iol, kulit jadi lembut sangat lepas pakai. Utk pore x nampak kesan lagi la. Iol jugak pakai cc cream hada labo before pakai bedak ke ape. So far ok la.kulit nampak cantik je bila pakai cc cream tu. Pendek kte iol puas hatilah dgn produk ni dan akan terus guna
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2016 01:36 PM | Show all posts
misssakura replied at 7-12-2016 07:30 AM
Iol dh guna hada labo mild peeling lotion tu. Iol mmg x brape pandai bab kosmetik ni. Tp kesan pada  ...

HL mild peeling lotion boleh campur tak dengan skincare lain . I dah ade skincare yang sesuai just skincare i tak ada toner . Ingat nak try add on . Ok ke tak eh ?

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2016 09:12 AM | Show all posts
sara guna HL fash wash AHA+BHA & Mild Peeling Lotion. mlm sara HL lotion yg merah tu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2016 08:48 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 4-8-2016 03:05 PM
Baru dapat sampel semalam. Botol kecil 9ml. Hydrating Lotion for dry/ normal skin. Ada diskaun 20% u ...



Babe, beli online kat mana ek? tgk kat website hada labo.. xjumpa pula section untuk online purchase
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2016 03:59 PM | Show all posts
crunchez replied at 10-8-2016 02:02 AM
saya pakai sekarang. dah sebulan lebih. so far ok. bertindak seperti toner biasa dan juga exfoliat ...

i baru try HL Mild peeling lotion ni . kalau dah guna lotion ni perlu ke scrub muka ?

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2016 09:13 AM | Show all posts
MISSLIYA replied at 15-12-2016 03:59 PM
i baru try HL Mild peeling lotion ni . kalau dah guna lotion ni perlu ke scrub muka ?

sy scrub je muka sy sis..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-12-2016 01:06 AM | Show all posts
Peraduan Hada Labo

https://mobile.facebook.com/MyHadaLabo/photos/a.119139431444534.15410.116868625004948/1467454556613008/?_e_pi_=7%2CPAGE_ID10%2C4213067186




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2017 08:55 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2017 05:04 PM | Show all posts
i pengguna tegar HD hydrating lotion for almost 7 years since 2010,,time tu i beli kt Tokyo.....sbb masa tu bile banding yg bru kuar kt msia under Rohto Industr kt China tpi yg beli kt Tokyo made in Japan.... n masa i beli byk stok refill Hydrating Lotion tue....since last year i start pakai water gel ...n i rasa effect sama dgn laneige water bank sleeping mask..... muka jd sejuk ja...mcm pkai mask n kesan dia esok pagi feel muka x berminyak....i x tau la org lain...but my skin maintaining supple n fresh even i dah masuk 30an...but among friend diorg akan ckp my skin maintain smooth mcm awal 20an...i x pasti la sbb HD ke...sbb i mmg rajin research psl skin care ni...n i ada pkai jenama lain juga.....mmg maintaining cost quite high..tp nk buat camner....i want ageing gracefully...p/s- ada my friend yg try ckp kulit x sesuai jugak keluar jerawat kecik2  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-1-2017 05:12 PM | Show all posts
apraditha replied at 9-1-2017 05:04 PM
i pengguna tegar HD hydrating lotion for almost 7 years since 2010,,time tu i beli kt Tokyo.....sbb  ...

Harap @Elle_mujigae dapat bg kacang lebih. Tk dpt tekan butang report sbb guna opera mini aje ni. Thanks uols

Comments

Hehe okay.. :)  Post time 10-1-2017 01:14 AM
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2017 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Since ada thread Hada labo i nk share jugak la review dr i tersesat aritu g komen kt thread skincare korea HL ni my sister pakai dulu. Memang ok la muka dia. Muka jenis berminyak.   So dia suggest la utk i jugak sbb atm i x pakai any skincare pon. I pakai yg HL utk whitening tu. Beli yg trial set je dulu sbb nak try. Mula2 i pakai 2 3 hari xnampak kesan apa2 lgsg. But then lama2 i perasan kulit i jd cepat sunburn  and lg berminyak aje. Idk what went wrong, so i stop pakai HL. nasib i beli yg trial set aje. Xdala rasa rugi sgt. And my sister pon dah stop pakai HL, idk why too. Nk tukar skincare kot. Hihi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2017 03:10 PM | Show all posts
indenial replied at 11-1-2017 01:08 PM
Since ada thread Hada labo i nk share jugak la review dr i  tersesat aritu g komen kt thread skinc ...

Tahun 2013 dulu x sesuai guna HL sbb kulit berminyak teruk. Keluar jerawat kecik2 sbb guna pencuci muka. Masa tu glamer range warna biru. Lepas tu baru keluar pencuci muka utk kulit kombinasi.
Tahun 2015, kulit dh mula kering. Rasa ok pulak guna HL. Moisturising lotion (toner), aku guna mcm guna toner, sapu guna kapas muka sbb pekat jugak cecair tu. Lagi yg best guna sunblock dan gel cream jar warna hijau.
Itulah, tgk kesesuaian serasi ke tak dgn kulit tak kira produk apa2 jenama pun.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050548s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list