Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
8043
View
151
Reply

Hada Labo dari Jepun

[Copy link]

Author: sharlenetexas       Show all posts   Read mode

Post time 11-1-2017 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 11-1-2017 03:10 PM
Tahun 2013 dulu x sesuai guna HL sbb kulit berminyak teruk. Keluar jerawat kecik2 sbb guna pencuci ...

Bagusla sesuai ngn ur skin. Huhu i tobat dak xmo try. Hahaha. Skrg i pening nak pakai skincare apa pulak.  
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2017 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq mod elle bg tacang
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2017 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq mod elle bg tacang

Comments

most welcome indenial.. =)  Post time 20-2-2017 10:51 PM
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2017 02:50 PM | Show all posts
siape nk try hadalabo mild peeling lotion boleh pm . I nak letgo i punye , banyak lagi lebih kurang 90% . saiz besar . Dah guna sebulan and tak sesuai dgan my skin .
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2017 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalu muka berminyak try yg mane uols? Ce rekomen sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2017 01:06 PM | Show all posts
ni my  experience guna Hada Labo  Super Hyaluronic Acid Hydrating Lotion 170ml yang Mickey Mouse edition...



my original skin type is OILY.
tapi masa early 2016 my skin was so dry sebab masa tu i malas gila nak apply toner and moisturiser and i kurang minum air.. so terpaksalah hadap akibatnya..kulit jadi dull and dehydrate ...

so i pun beli lah this lotion..mind you this lotion works as a toner bukan moisturiser ya walaupun namanya bit tricky sebab tulis Lotion.
question is adakah it lives up to its claims? for example firm kan kulit muka..buat muka hydrate.. rasa smooth and etc
Answer=Yes
for sebulan dua tu... i was happy la sebab now kulit i dah tak dry dah..

but as i mentioned earlier..kulit i OILY ... masuk bulan ketiga-keempat tu since muka dah no longer dry and  the  lotion texture is rich/heavy....
muka i start macam berminyak/berpeluh ..rasa tak selesa sangat..
and i stop using this Lotion ever since..sekarang pun tak tau entah pergi mana menghilang  

so kepada orang kulit jenis berminyak..dinasihatkan beli at your own risk ya..

and i rasa bersalah pernah suggest dekat kawan i yang oily..muka dia naik jerawat kecil2 tu...

untuk kulit kering, highly recommended!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2017 01:17 PM | Show all posts
miss_curious replied at 7-2-2017 01:06 PM
ni my  experience guna Hada Labo  Super Hyaluronic Acid Hydrating Lotion 170ml yang Mickey Mouse edi ...
nice review miss_curious..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2017 01:27 PM | Show all posts
kulit sara jenis oily, sebelum ke HL sara pakai loreal white perfect laser.. sblm lunch mmg muka berkilat2 (berminyak)

dari loreal terjatuh cinta ke HL, sara guna pencuci muka AHA, Mild Peeling Lotion & Whitening Lotion (rich) lepas lunch pun muka ok lg x berminyak mcm mana meriahnya masa pakai loreal dulu..

mula2 nak beli whitening lotion rich tu takut jugak sbb rich dia pekat sikit takut nnt muka berminyak tp skrg tak menyesal..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2017 01:34 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 3-8-2016 12:11 PM
Siapa pernah guna White Cooling Gel  Lotion? Ni toner atau moisturizer? Selalu keliru dgn istilah lo ...

mek pernah pakai ni..katanya untuk hilangkan sunblock..tp mek pakai sekejap je..suku pun tak habis..mungkin mek cepat bosan atau tak sabar nak kesan cepat tp takde perubahan so mek stop..huhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2017 01:37 PM | Show all posts
pengalaman mek pakai HL ni best ..tapi cleanser je bg mek yang best..sebab yang lain2 buat kulit muka mek berminyak..kalau pakai sebelum tido, bangun esoknya tu kulit berminyak..so mek stop pakai, mungkin tak sesuai dgn kulit kombinasi mek ni..now pakai eucerin..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2017 02:18 PM | Show all posts

thank you!
and thank you for the credits

Comments

most welcome.. =)  Post time 7-2-2017 05:43 PM
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2017 08:45 AM | Show all posts
meklalala replied at 7-2-2017 01:37 PM
pengalaman mek pakai HL ni best ..tapi cleanser je bg mek yang best..sebab yang lain2 buat kulit muk ...

mod tq for the credit! mmuahhh
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2017 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 30-7-2016 05:09 PM
Aku dulu2 pun tak minat sgt Hada Labo ni mengenangkan kulit jenis berminyak. Tapi bila dh byk kali m ...

Uols...ce bg penjelasan details uols gune set mane utk kulit berminyak...

Iols cm berminat nk cuba plus nk hilangkan parut jerawat ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2017 01:58 AM | Show all posts
sheqim replied at 8-2-2017 11:23 PM
Uols...ce bg penjelasan details uols gune set mane utk kulit berminyak...

Iols cm berminat nk c ...

sori iols lupa range mana. nnt iols snap gambar botol toner.

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2017 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 9-2-2017 01:58 AM
sori iols lupa range mana. nnt iols snap gambar botol toner.

Tq reply uols
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2017 10:58 AM | Show all posts
miss_curious replied at 7-2-2017 01:06 PM
ni my  experience guna Hada Labo  Super Hyaluronic Acid Hydrating Lotion 170ml yang Mickey Mouse edi ...

i dah stop using HL  Super Hyaluronic Acid Hydrating Lotion & HL Retinol Lifting & Firming Cream sebab my problem sama mcm u..  Geram jugak sebab almost 1 year pakai baru dia buat hal..  Sekarang guna SK II yang trial pack.  Dah 2 bulan pakai.. So far so good. But for cleanser I still use HL AHA + BHA Foaming Cleanser.. For me its the best...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2017 12:00 PM | Show all posts
My experience pakai Hada Labo mula2 dari starter pack dulu. I amik Hydrating range beli dekat Watsons. Bila pakai so far rasa lotion (toner) I rasa okay so I proceed beli toner dia. Cleanser dengan moisturizer I tak beli sebab I pakai brand lain.

Tapi salesgirl yang jual tu I rasa salah jual kot sebab dia cakap I have dry skin so dia suruh I amik botol warna biru (dia cakap more hydrating). Bila balik tu baru I belek2 rupanya tu untuk whitening. I proceed jela pakai sampai habis tapi I don't feel I became any fairer pon hahaha. Tapi part hydrating okay la.

I  dah tukar dah toner lain sebab takde function sangat except for hydration. Haritu try jugak tester Ultra Hydrating Perfect Gel. Best sebab sesuai untuk my combination skin tapi ampun tengok harga tak jadi la hehehe


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2017 02:13 PM | Show all posts

Iols pernah guna range hijau yg macam ni








Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2017 08:27 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 10-2-2017 02:13 PM
Iols pernah guna range hijau yg macam ni

Iollss pakai range nih jugak. Memang sgt berkesan untuk kulit kering. Dah 5 tahun stick dengaan lotion brand Hada labo

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2017 01:37 AM | Show all posts
tgh cuba gokujyun milk. guna siang je. pernah guna shirojyun milk, tak sesuai. shirojyun lotion ok tapi takde efek.
mostly skincare saya consist hada labo. mls nak cari lain. korean brand pun selalu love-hate.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 05:39 PM | Show all posts
i pakai HL hydrating lotion gokujyun tu skrg as toner..beli 2botol siap. 1 simpan kt ofis 1 kt rumah. b4 this i pakai toner clinelle match dgn clinelle deep cleansing gel.
tp since i gatal2 pegi try simple foaming cleanser utk cuci muka b4 solat zohor kt ofis, kulit i jadi kering sgt2. smpi naik jerawat 2-3 biji pdhal biasanya kulit muka i xde jerawat kalu xperiod. nk stop guna cleanser simple tu sayang sbb ada byk lagi..lgpun i suka foaming cleanser ni sbb senang guna, sekejap je cuci muka guna ni. try toner simple, xjadi. kering juga kulit. naseb baik murah so i dh stop pakai toner tu.
i malas nk apply moisturizer lg lps solat zohor, so kena cari toner yg hydrating. tu sebab i guna HL hydrating lotion ni. kulit xkering n masalah jerawat pun settle. aman2 aje boleh ber-bare face dlm ofis lps solat zohor

kesimpulannya cleanser, toner, moisturizer ni kena pandai2 mix n match ikut keadaan kulit kita. x semestinya brand sama it works.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 10:10 PM | Show all posts
thanks mod rajin bagi kredit

Comments

thanks juga sebab selalu sharing info... =)  Post time 20-2-2017 10:52 PM
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-6-2017 06:54 PM | Show all posts
Tetingin nak Cuba yg ni. Tak pasti sama ada online sahaja atau ada kat stor. Dah cari kat Guardian tp x jumpa. Tu kt stor yg kecil. Kalau guardian besar ada kot.



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-6-2017 06:55 PM | Show all posts
*teringin


Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 09:12 AM | Show all posts
HL Hydrating.jpg
this is my very first time using HL hydrating range. kulit me adalah combination skin. but since aku pakai product kohrea yg hampa boleh beli kat watson kulit aku jdi tersangat la kering but not the whole face.(lepaih dua bulan aku pkai product tu sb aku pakai yg acne range punya product) kering kat celah idung n sebelah mulut.. seriusly ada dry spot smpai flacky kulit aku n kat tepi mulut tu mmg teruk kalau nk compare ngn kt hidung.. seriusly aku ilang kenyakinan n menderita sb bila nk makan nganga mulut luaih sikit kt dry spot tu akan luka.. sobbb.. lepaih aku notice ada dry spot tu aku try pakai minyak gamat la, cetaphil moisturizer tapi still tak recover.. punya teruk tahap kering.. tapi aku rasa aku minum air lebih 2L sehari.. sb aku ni ikan tak leh kurang air.. hehehe.. so aku despreately nk cri aqua based product or moisturizer yg boleh ilangkan dry spot aku ni.. then aku menggoogle page watson n aku jmpa HL ni. n aku bc product details n hari yg sma gak aku p beli travel set ni sb aku just nk cuba dlu. incase kalau tak serasi mcm produk sebelum ni. konon belajar dri kesilapan sb produk yg aku pakai sblum ni dok ada byk lagi.. so far kiranya within 24h aku pakai pencuci, toner n also moisturizer amazingly dry spot aku kat idung hilang.. totally vanish.. serius weii.. cuma kat tepi mulut dok ada lagi dry patch tapi tak worse.. getting better.. seriusly aku impress ngn produk ni. and i falling in love.. seriusly aku tk dibyr or pape just nk share pengalaman for those yg ada same problem with me. p beli lekaih kat watson or guardian. the price is only RM26.Hope membantu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059730s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list