Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13255
View
593
Reply

Untuk Mat Slow : When Atheists are Angry at God

[Copy link]

Author: sam1528       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 13-8-2016 10:06 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 13-8-2016 10:08 PM
kemaruk replied at 13-8-2016 07:54 PM
bangkem cuba cari tentang perbincangan teori evolusi dalam AQ, bigbang dalam AQ, tapi tak jumpa seba ...

LOL , ko nak buktikan yg Islam salah dgn 2 video kononnya matahari orbits around the earth? Video tersebut adalah dari MEMRI dan ia adalah translation. Nampaknya ko dah kena temberang (aka kena kencing) dgn geng zionist. MEMRI TV adalah satu dari alat propaganda Israel. Ia diasaskan oleh Col Yigal Cardom dari Isreali Intelligence (aka mossad). Ko percaya bulat2 lah ye?

Ini dari Prof Norman Finkelstein :
How MEMRI presents itself

[From the MEMRI website:]

The Middle East Media Research Institute (MEMRI) explores the Middle East through the regions media. MEMRI bridges the language gap which exists between the West and the Middle East, providing timely translations of Arabic, Persian, and Turkish media, as well as original analysis of political, ideological, intellectual, social, cultural, and religious trends in the Middle East. Founded in February 1998 to inform the debate over U.S. policy in the Middle East, MEMRI is an independent, nonpartisan, nonprofit, 501 (c)3 organization.

The truth about MEMRI

MEMRI is a main arm of Israeli propaganda. Although widely used in the mainstream media as a source of information on the Arab world, it is as trustworthy as Julius Streichers Der Sturmer was on the Jewish world.

The evidence

MEMRI recently posted what it alleged was an interview I did with Lebanese television on the Nazi holocaust. The MEMRI posting was designed to prove that I was a Holocaust denier. Below I juxtapose the MEMRI version of my interview (both the actual broadcast version as well as the transcript it prepared) against what I actually said in the interview.

Ini dari Brian Whitaker (The Guardian UK)
Evidence from Memri's website also casts doubt on its non-partisan status. Besides supporting liberal democracy, civil society, and the free market, the institute also emphasises "the continuing relevance of Zionism to the Jewish people and to the state of Israel".

That is what its website used to say, but the words about Zionism have now been deleted. The original page, however, can still be found in internet archives.

The reason for Memri's air of secrecy becomes clearer when we look at the people behind it. The co-founder and president of Memri, and the registered owner of its website, is an Israeli called Yigal Carmon.

Mr - or rather, Colonel - Carmon spent 22 years in Israeli military intelligence and later served as counter-terrorism adviser to two Israeli prime ministers, Yitzhak Shamir and Yitzhak Rabin.

Retrieving another now-deleted page from the archives of Memri's website also throws up a list of its staff. Of the six people named, three - including Col Carmon - are described as having worked for Israeli intelligence.

Bukan aku yg cakap. Its from 2 reputable sources - Prof Fikelstein & The Guardian. Ha ha , ko dah kena kencing & pasal tu ko kononnya jadi atheis? Jadi pada aku ko ni bangang lah pasal dah kena kencing dgn geng zionist.

Tak ada dlm Quran yg kata sun revolves ariound the earth. Quran nyatakan yg Earth & Sun have their own orbits - which is scientifically correct.

Aku tak perlu nak yakinkan ko. Its very clear ko tak buat research ko sendiri & ko bangga dgn kejahilan ko tu. Lagi pon sampai sekarang ko takut & tak mampu jawab apa2 soalan yg aku tanya. Ini bukti yg ko tak tau apa yg ko cakap.

Ko nak acah aku? Tak usah lah. Ini bukan board CI yg ko boleh buat lawak bodoh antara sama sendiri dan ketawa lepas tu sorak yg ko menang. Kat sini ko kena bagi bukti & rujukkan untuk setiap hujah ko.

For the 4th time
Origin of life ....
a) 'Started from the Big Bang'
b) 'Big Bang caused life'
are 2 very different statements.

Pemahaman ko : (a) atau (b)

For the 3rd time  
Jawab lah apa pemahaman ko tu :
heavens and the Earth were meshed together then We ripped them apart

LOL , bila Quran kata man to dari tanah liat , paham2 lah cerita pasal kejadian Nabi Adam(as)

Skg macamana?

For the 3rd time
Pasal dlm Quran dah kata 'manusia dijadikan dari tanah'

Dah bagi dah peer reviewed publications of pasal Montmorillonite Clay


Dari awal ko ugut nak cakap ttg tulang sulbi atau sulb kononnya nak expose kecacatan dlm Quran. We up the ante , kita tambah lagi dgn tara'ib - Sulb & Tara'ib. Ok then , make good on your threat. Tetiba ko dah kecut perut ..... awat main acah2 aje.

Ha ha , kat sini org tak makan ugutan bangang ko tu. Kalo ko nak hujah ttg Sulb & Tara'ib .... silakan ..... takut ke?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2016 10:18 PM | Show all posts
kemaruk replied at 13-8-2016 08:03 PM
adik @sam1528 tahu pasal newtons laws of motion kan?
tapi kalau adik dengar ulama besar cakap camni ...

LOL , ko hanya berdasarkan translation dari MEMRI which we know has a problem

Yg ko sibuk pasal translation (bukan tafsiran ye) yg kononnya ulamak kata sun revolves around the earth pasal apa? Allah dah bagi kita kebolehan berfikir. Islam bukan ugama yg berasaskan ulamak. Banyak lagi ulamak yg peka sains tak kata demikian.

The problem is you. You are seeing problems where there aren't any pasal ko benci Islam.

Ha ha , soalan yg senang aku tanya pon ko dah mengagau nak jawab. To sah nak pusing2 tambi. People here would think that there is something wrong with you , which I think there is. You are not as good as what you think.

Aku masih tunggu ko make good dgn ugutan ko tu , kononnya nak expose kecacatan Quran dgn tulang sulbi. I am calling your bluff & raising the stakes to 'Sulb & Tara'ib'? Macamana skg .... berani tak ko dgn cabaran aku.

Nampak gaya ko kecut perut aje.

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
sam1528 replied at 13-8-2016 10:18 PM
LOL , ko hanya berdasarkan translation dari MEMRI which we know has a problem

Yg ko sibuk pasal ...

Susah cakap dengan budak2.. jadi ko nak kata translation tu salah le dan sengaja diputar belit?

Jangan syok sendiri dik.. takpe dik.. macam bangkem kata, adik tak perlu buktikan apa2 kat bangkem.. buktikan dulu dekat agamawan adik sendiri ye.. pendapat adik hanya pendapat picisan je.. pendapat mufti dan ulama besar umpama pendapat official dalam agama islam..

Kalau pendapat ulama besar tu bodo, maka bodo la agama korang tu.. sian adik, syok sendiri rupanye..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak perlu jauh2 ke tulang sulbi dik.. pasal bigbang pon adik dah kantoi.. pendapat adik tu bukan pendapat ulama2 besar islam.. adik syok sendiri je.. hipster..

Bigbang takde dalam al quran.. adik dah salah kat situ.. bangkem 1, adik 0
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2016 10:58 PM | Show all posts
kemaruk replied at 13-8-2016 10:31 PM
Susah cakap dengan budak2.. jadi ko nak kata translation tu salah le dan sengaja diputar belit?

...

Ha ha , ko dah baca tak apa Prof Finkelstein & The Guardian cakap pasal MEMRI? Pasal apa ko tak baca? Ko takut apa?

Kalo ko dah tua tapi pemikiran ko macam budak2. Senang aje nak kelentong ko.

Ni kali kedua aku kata. Tak perlu yakinkan ko pasal ko tak pernah buat apa2 research sendiri & ko tak membaca tapi ko hanya telan temberang org ie. MEMRI. Therefore your position is nothing to any of us muslims. You are basically a lazy person.

Ulamak besar? Yusuf Qardawi ada tak cakap pasal sun revolving around the earth? Ha ha , Quran ko tak baca tapi dok sibuk pasal cakap 'ulamak besar'. Something is wrong with your line of thinking.

For the 5th time
Origin of life ....
a) 'Started from the Big Bang'
b) 'Big Bang caused life'
are 2 very different statements.

Pemahaman ko : (a) atau (b)

For the 4th time  
Jawab lah apa pemahaman ko tu :
heavens and the Earth were meshed together then We ripped them apart

LOL , bila Quran kata man to dari tanah liat , paham2 lah cerita pasal kejadian Nabi Adam(as)

Skg macamana?

For the 4th time
Pasal dlm Quran dah kata 'manusia dijadikan dari tanah'

Dah bagi dah peer reviewed publications of pasal Montmorillonite Clay


Hmmmm , berapa banyak kena tanya sebelum ko berani jawab. Your balls have shrunk or what? Ha ha

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2016 11:02 PM | Show all posts
kemaruk replied at 13-8-2016 10:34 PM
Tak perlu jauh2 ke tulang sulbi dik.. pasal bigbang pon adik dah kantoi.. pendapat adik tu bukan pen ...

Translation : Aku dah takut nak bawak isu tulang sulbi

Ko takut apa? I am calling your bluff and raising the stakes to 'Sulb & Tara'ib'. Dah nampak yg ko dah kecut perut.

LOL , bimbang tak ada dlm Quran? Lepas tu ko kata ko menang.

Lu otak tak betul ka? ko belum & takut bawak isu ttg 'sulb & tara'ib' , ko dahkata ko menang? Ini pemikiran org kena ketum.

Be rational .... apa argumen ko? Tetiba ko takut aje ... ha ha  

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
sam1528 replied at 13-8-2016 10:58 PM
Ha ha , ko dah baca tak apa Prof Finkelstein & The Guardian cakap pasal MEMRI? Pasal apa ko tak ba ...

Dik.. translation tu tak salah pon dik.. memang betul pon mufti besar arab saudi bagi kenyataan camru.. malu kan dik? Ulamak besar bagi info mengarut.. agama ape camni..

Sebab tu bangkem malas nak sembang ngan budak2.. putar belit selahi boleh.. ko tanye banyak kali pon, bangkem kan dah kata, bigbang itu adalah teori permulaan alam.. yang ko keling komen bangkem dah nape? Bila mase bangkem kata bigbang teori mulanya jidupan? Kelingnye adik ni.. takpe pembaca lain boleh menilai
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
sam1528 replied at 13-8-2016 11:02 PM
Translation : Aku dah takut nak bawak isu tulang sulbi

Ko takut apa? I am calling your bluff an ...

Dik, isunya bukan pasal takde ke ade pasal tulang sulbi dalam al quran.. tapi fakta salah tentang penghasilan air mani dik..

Sian adik ni.. mak tak marah ke tido lewat2 ni? Boleh ke sembang pasal air mani ngan adik ni? Entah2 belum baligh
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Takpe dik.. adik dah kanyoi besar sebab pandai2 tagsir al quran kunun2 AQ ada cerita pasal big bang, padahal ulama tafsir kata teori tu sesat..

Mengucap dik.. adik ada ilmu tafsir ke pandai2 kata ada abiogenesis dan bigbang dalam AQ? Ulama kata takde pon dik
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ustaz azhar idrus pon gelakkan je teori bigbang tu dik.. adik nak lawan ulama ke? Nak lawan ustaz azhar? Siapa la adik kalau nak banding dengan ilmu ustaz azhar.. ish ishhh..

budak zaman sekarang dah makin berani lawan ulama.. tengok game pokemon.. mufti dah haramkan pon masih lagi main..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2016 01:09 AM | Show all posts
kemaruk replied at 13-8-2016 11:33 PM
Dik.. translation tu tak salah pon dik.. memang betul pon mufti besar arab saudi bagi kenyataan ca ...

Ha ha , mana ko tau translation tu betul? Ko bukan paham cakap arab pon. Jadi your claim has no meaning to me.

Last2 dok canang pasal ulamak besar. Ada tak Yusuf Qardawi kata demikian? Ada tak Quran kata demikian?

Kalo tak ada , yg ko dok sibuk pasal apa? LOL , ko jadi atheis pasal video MEMRI tu. There is something wrong with you ... lack of critical thinking.

Kalo ko kata Big Bang tu adalah theory pasal process permulaan alam , jadi ko setuju dgn apa yg aku kata. Yg ko sibuk kata salah pada awal2 pasal apa? Tu pasal aku kata yg ko ni mabuk ketum. Punya lah cakap banyak , last2 setuju dgn hujah kami. Apa daa ... baik ko dok diam aje.

Ko masih tak jawab lagi :

For the 5th time  
Jawab lah apa pemahaman ko tu :
heavens and the Earth were meshed together then We ripped them apart

LOL , bila Quran kata man to dari tanah liat , paham2 lah cerita pasal kejadian Nabi Adam(as)

Skg macamana?

For the 5th time
Pasal dlm Quran dah kata 'manusia dijadikan dari tanah'

Dah bagi dah peer reviewed publications of pasal Montmorillonite Clay

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2016 01:16 AM | Show all posts
kemaruk replied at 13-8-2016 11:35 PM
Dik, isunya bukan pasal takde ke ade pasal tulang sulbi dalam al quran.. tapi fakta salah tentang  ...

Ha ha pasal penghasilan air mani? Quran kata 'fluid ejected'. Quran86:6 (sahih international)
He was created from a fluid, ejected,

'Fluid ejected' ni sperm atau semen? You better get your facts right.

Lagi satu aku nak tanya , boleh ko bagi tau apa tu
- sulb
- tara'ib

Kalo ko klaim sulb to backbone , ko boleh bagi bukti / rujukkan dari Lane's Lexicon yg konfom tersebut.

Tara'ib ni digunakan utk lelaki atau pompuan?

Kita tengok berapa jauh pemahaman ko ttg tersebut. Aku boleh guarantee ko akan lari ....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2016 01:19 AM | Show all posts
kemaruk replied at 13-8-2016 11:42 PM
Ustaz azhar idrus pon gelakkan je teori bigbang tu dik.. adik nak lawan ulama ke? Nak lawan ustaz az ...

Ha ha , cukup lah dgn temberang ko tu.

Ko ada tengok ke video tersebut? Ustaz Azhar Idrus tak kata pon Big Bang tu salah. Ini hanya fantasi ko aje kononnya nak kata muslims tak percaya pada Big Bang.

Ko silap orang nak temberang. Balik2 dah kena pada diri ko. Soalan senang pon ko takut jawab

Yg bangang ko aje ..... buta sains tapi tak mau mengaku

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2016 01:28 AM | Show all posts
kemaruk replied at 13-8-2016 11:39 PM
Takpe dik.. adik dah kanyoi besar sebab pandai2 tagsir al quran kunun2 AQ ada cerita pasal big bang, ...

LOL , ko klaim tak ada dlm Quran ttg Big Bang & abiogenesis

Ko nak cari perkataan 'big bang' & 'abiogenesis' ke dlm Quran? Kalo ko nak cari perkataan tersebut .... ko bangang lah.

Dah bagi dah ayat Quran ttg Big Bang & ciptaan manusia dari tanah liat. Kalo ko tak setuju , apa alasan ko. Bagi dgn bukti & rujukkan.

Meroyan macam 'pandai2 tafsir' lah , 'ulamak tak tafsir' bukan bukti & rujukkan. Ia hanya cakap kosong ko aje.

Haah! Dah bagi dah peer reviewed publication ttg origin of life from clay.

Aku ada bukti saintifik. Ko hanya ada auta .... ha ha

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2016 02:02 AM | Show all posts
sam1528 replied at 13-8-2016 06:34 PM
If you ask me , it is a regressive form of thinking wrapped in arrogance.

This might interest y ...

wow i have read the excerpts on those catalytic properties of clay montmorillonite  
at a glace though,  very  cool eh - the way the clay ( montmorillonite) promotes / catalyse the formation of nucliec acids to afew monomers ( small units ) as  opposed to polymers but still interesting when we talked the abilities of this clay material.
then the other abstract is on - adsoprtion - that means this clay -  montmorollonite  was discovered to to enhance or catalyse the aggregation/ accmulation of nucleic acids ( different types even!!!) in different aques environment - buffer and pH


wow ...

i must say that though the findings of the catalytic properties of nucliec acid and the aggregation of this organic compounds induced by this clay again have shown us something about man = clay ...

the bestest of mould...kan?


and  well , the most important thing is man = clay that is the jasad the physique / anatomy / physiology but then the most critical question - who breathes life ?

life

man = clay = yes the jasad then what is ruh, akal, bafs, qalb ???


hmm....
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2016 02:08 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 14-8-2016 04:59 AM
sam1528 replied at 14-8-2016 01:28 AM
LOL , ko klaim tak ada dlm Quran ttg Big Bang & abiogenesis

Ko nak cari perkataan 'big bang' &  ...

well - betul lah kan jugak man = clay = clay is a non living but then we are transformed into living organism because allah has given life to us..ruh etc etc ...
well..

interesting sebab
prions - u know  the one causing CJD / scrapie , mad cow disease is considered as non living because they do not demonstrate the properties of living organims , viruses are particles  by definition because they are only being  given the ability to take over the biomachinery  of the  host.

butthen again they devoid of  the attraibutes of 'living' organism.

i mean ...haiyaa

that clay is unique though

man = clay special mould = breathes life / ruh

interesting kan
subhanallah

wow
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2016 04:32 AM | Show all posts
tuhan sememangnya tidak wujud  
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2016 04:35 AM | Show all posts
sam1528 replied at 13-8-2016 03:18 AM
Hmmm , lets see ... pada pemahaman ko kalo kita letak besi , kain & getah dlm satu kumpulan , dlm  ...

nie juga bukti tuhan ko tu manusia yg cipta   
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2016 04:56 AM | Show all posts
Hujatul_Jihad replied at 14-8-2016 04:35 AM
nie juga bukti tuhan ko tu manusia yg cipta



are u sure?

jasad seorang manusia yg terhasil dari persenyawaan satu ovum and sperma = hanya menjadikan anatomi dan  fungsi tubuh sahaja

tapi ada jugak yg ada  jasad tapi tak bernyawa - pernah dengaq stillborn?

so - memang dia dari segi saintifk terbentuk dengan izin allah tapi  yg bagi 'hidup'?

ade kan kosenp viability of the foetus?

hmm?

haa....



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2016 09:20 AM | Show all posts
Hujatul_Jihad replied at 14-8-2016 04:35 AM
nie juga bukti tuhan ko tu manusia yg cipta

LOL , tu aje?

No head nor tail punya kenyataan. Pasal apa ko klaim ia bukti yg manusia cipta tuhan?

God lain , Idols lain ..... which is which now?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079045s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list