JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
18027
View
987
Reply

Moh borak2.. Smbl mnjait..

[Copy link]

Author: genchi       Show all posts   Read mode

Post time 11-11-2017 12:19 PM | Show all posts
fatehana replied at 2-11-2017 09:28 AM
kannn kucen
bahaya taw klu guna 1 password
bak kata org always pros and cons benda camnie

klu udin tu mmg patut akak mintak
senang nk tau
karang entah apa2 dia komen & like, x ke haru?
x pun add mcm2 group karang....
mcm2 yg ada kt laman sosial ni skarang, kak
kucen tgk pun gerun dh....
klu group yg elok2 x pe, klu x elok?

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 12:30 PM | Show all posts
fatehana replied at 2-11-2017 09:35 AM
Good Doc tu, akak ada tgk
ni yg Doc autisme kan? yg US ada buat remake?
ke akak salah citer

haah, Good Doc yg autisme tu
best citer dia sbb dia sgt2 tabah & berani nk jd doktor
citer yg akak kata doktor moden & acupunture tu x tgk lg
kucen tgh tgk citer hospital ship skarang ni
ha ji won & kang min hyuk (CN blue) berlakon
best jugak tp hati kering betul Haji won lam tu
selamba giler dia kapak tgn pesakit. seram!
belum abis tgk lg, baru 18 ep. dia ada 40 tp 27 minit je 1 episod

x tgk mana2 yg donghae berlakon
kibum yg katanya byk berlakon pun lom tgk jugak
siwon klu berlakon mmg boleh thn, x kayu
kucen tgk dlm Oh My Lady, mmg best dia berlakon
Hee chul dlm Grandpa Investigate Team pun x de la kayu sgt
kyu x tau sbb dia byk berlakon teater je
ohh...ada ye program suju eh? lama x tgk bab suju ni
mesti pasal album baru tu 'kan? ada tgk promot lam FB tu
tp x de kyu....siwon pun x de 'kan?
x cukup korum pun lg.....
lee teuk makin muda? cucuk botox kot? hahahaha
diorg ni byk barang kosmetik & byk jugak hal2 plastic surgery
jd x heran sgt dh....

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 03:29 PM | Show all posts
fatehana replied at 2-11-2017 09:43 AM
Innalillahiwainnailaihirrojioun
takziah buat N dan family
Allahu N naper x kabor awal2

kak long n yg meninggal tu..
tu la.. skang ni n tak boleh sgt nk tgk gambar arwah kakak tu..
sb n akan teringat balik.. bila teringat tu hati n jadi sedih lak..
sb kehilangan yg kita tak bleh nmpk lagi..
kalau dia pegi tempat yg jauh pun.. kita okay lagi.
sb pasti akan berjumpa lagi.. tp bila meninggal tu
mmg sedih la.. sb da tau takkan berjumpa lagi..
mama mmg sedih la.. tp dia tak tunjuk sgt..
cuma kdg2 dia teringat jugak la.. abes ank sulung dia kan..


Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 03:45 PM | Show all posts
fatehana replied at 2-11-2017 09:56 AM
ms akak bljr kat UK dulu N mmg bit hazab maklumlah kita bukan dr negara 4 musim
jd bila ke sana m ...
ms akak bljr kat UK dulu N mmg bit hazab maklumlah kita bukan dr negara 4 musim
jd bila ke sana mmg terkejut beruk
entah2 beruk pun x terkejut camtu
ms mula2 winter turun mmg seronok plus jakun
dah msk minggu ke 3 camtu mulalah salji makin lebat dan mengganas
jln pun penuh salji belaka, nk jln pun hazab
sbb akak cuma keluar bila ke kelas dan selebihnya dok rumah
so xdelah terkena angin yg sejuk ya hamats tu
ahaha... gelak n baca perumpamaan beruk tu..
lama la tu akak ana belajar 4 tahun kat luar negara..
dlm byk2 musim.. musim apa yg akak ana suka?..
tp n rasa.. n suka autumn... sb tgk kat gambar mcm cantik je daun yg
luruh tu kekuningan..
kak ana ada main salji tak?.. jln atas salji.. hehe
seronok bila salji turun pastu jatuh atas tapak tangan..
pastu dia cair terus bila kena tapak tangan..

a'ah.. sepupu n nk gi osaka bulan march nanti.. dgn kawan2 dia..
dia pegi backpack dgn beberapa kawan2 dia.. makanan kat sana mesti sedap2 kowt.
tp iye la .. jepung kan.. tentu la mahal.. kawan opis n ari jumaat dpn ni pegi jepung..
dia pegi dgn family dia.. n tgk pown asyik menggugel je keje dia.. sb byk benda yg dia kena buat..
sb dia bawak mak ayah dia dan pakcik makcik dia.. dia je yg paling muda dlm group tu..
n tak penah mkn mee udon.. hee.. nanti bleh la try cari kat one utama .. kowt2 ada..

owh.. akak ana pegi shanghai lama da dulu kowt.. sb vietnam ni baru je pown ramai yg pegi..
dulu takde pulak org sebut vietnam kan?..
shanghai tu mmg tempat pengeluaran kain cotton la n rasa..
sb tu la berkualiti.. lagi pown shanghai bandar besar..
rasa mcm lebih maju dari kL kan?.. sb ms n gi shanghai dulu
byk bangunan dorg pun tinggi2 gak .. pastu dorg mcm lebih moden
dari org kL..

haha.. apa2 pun.. n mmg tak sabar nk pegi kuriya..
nk tgk sendiri depan mata cantik2 ka atau ensem2 ka
org kuriya bila di depan mata...




Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 03:47 PM | Show all posts
fatehana replied at 2-11-2017 09:58 AM
yea N, sekrg ayah akak dok kat rumah dia sendiri
adik lelaki akak dok dgn dia
hujung minggu adik ...

abg sam bawa ayah akak ana gi acheh?.
best nya.. tp elok la tu.. bawa dia gi jalan2..
lagi pun dia takde apa nk buat da.. bagus gak ntuk dia..
lagi pun gi melancong tu satu ibadah gak..
dapat tgk cara kehidupan org2 dari negara lain..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 03:51 PM | Show all posts
fatehana replied at 2-11-2017 10:00 AM
dah nak setahun pun N
mak tiri akak yg failkan perceraian
alasan dia adalah dia xnak dok dgn aya ...

la.. itu alasan dia bercerai?..
muda lagi ke bekas mak tiri akak ana tu?..
kalau itu alasan dia bercerai.. kenapa dulu dia nk kawen?..
itu mesti sb dia kawen dulu bukan sebab dia suka dkt ayah akak ana..
tp sb dia nk kawen je.. biasa nya kan org yg da kawen ni.. mesti la
ada rasa syg jugak dkt pasangan nya kan?..tak byk.. sikit tu mesti la ada..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 03:56 PM | Show all posts
fatehana replied at 2-11-2017 10:04 AM
br ni cik tembam pun ada kes kat sekolah
dia gie tumbuk muka bdk lelaki yg kata dia tu anak pungu ...

nakal la budak2 zaman sekarang ni.. suka btl men ejek2..
lagi la dia kata ank pungut.. sape yg tak sakit hati.. tentu la cik tembam marah..
tp cik tembam ada juga la iras2 sama mcm udin.. da besar nanti tu cantik tu..
udin pown ensem gak..
budak2 mmg la tak matang.. tp apa hal lak mak budak laki tu gi serang kat rumah akak ana lak..
pastu da tau sah2 salah.. bleh buat muka derk je blah camtu..
tunjuk contoh yg tak baik kat ank2 btl la mak budak laki tu..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 03:59 PM | Show all posts
fatehana replied at 2-11-2017 10:06 AM
cheh N x buat lg rupanya
klu twitter N leh follow twitfamous ke apa entah
tp akak x follow pun  ...
cheh N x buat lg rupanya
klu twitter N leh follow twitfamous ke apa entah
tp akak x follow pun sbb tujuan akak buat twitter coz itu tmpt akak meroyan
instagram plk sbb utk akak stalk artis
klu N plk blhlah follow instafamous
jgn tanya siapa coz akak pun x taw


instafamous.. haha..
n blom ada masa lagi nk buka ni..
tp pasti n akan buka.. haha.. n nk follow patah kayu la kowt...
abes itu je yg n ternampak gossip dia kat bod gossip nun..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 04:02 PM | Show all posts
fatehana replied at 2-11-2017 10:08 AM
dlm group tu mmg ada 3 org yg kemetot
chii tu yg paling kemetot tp suara dia beso
yg pki b ...

wahaha.. akak ana dengan kame mmg tak bleh di pisahkan..
ibarat ombak dan pantai...
takde lagi ke pegi konsert dia kt jepong nun?..
bawak la cik tembam sekali gi sana.. haha.. teruja kowt dia..
ke ibu dia lagi teruja dari cik tembam..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 04:05 PM | Show all posts
fatehana replied at 2-11-2017 10:10 AM
tahun lps yg depan tu gie cium yuya
akak mmg cam adeh knplah diaorg ni
tp N jgn salah faham

tu la.. n yg tak biasa tgk mmg rasa dorg mcm gay..
adoyai.. dorg ni mengundang spekulasi je tau...
dorg mmg suka gf yg lebih tua dari dorg ke?.
ahaha.. mcm jul ripin la..
(gara2 baca gosip kat bod gosip nun la ni )

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 04:09 PM | Show all posts
mawar65 replied at 4-11-2017 11:19 PM
oh sama la..mlm2 dah letih..pikir nk settle ape yg patot pastu tido..   
haah N.. skrg tgh busy ...

selalu mawar masuk bod apa je?..
gosip dgn ci je ke?..
n biasa masuk bod gosip dgn ci tu SR je..
tak penah la n post apa2 kat sana.. sesekali tu ada post kat bod gosip nun..
tp skang ni nk SR pun da tak sempat da.. masuk pantau2 bod je la..

a'ah.. n momod kat bod perak dgn ahli baru nun..
kalau mawar rajin masuk la kat bod ahli baru tu..
tepek gambar ucapan selamat kat thread lubuk kredit nun..
dulu2 mmg n rajin kejar dan kumpul kredit.. sb nk medal hijau ni kan?..
skang tak lagi.. n plak yg kasik kredit..

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 04:11 PM | Show all posts
mawar65 replied at 4-11-2017 11:20 PM
la, igt N xmasuk...tu yg keluar cpt tu...

kdg2 n ada malam2.. kdg2 n takde..
kdg2 n tak masuk langsung time malam sb letih rasa badan..
siang pun sama gak.. sb kat opis n skang ni susah nk masuk forum..

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 04:15 PM | Show all posts
mawar65 replied at 4-11-2017 11:25 PM
yer?? sama la plak kte nie..dulu seronok sbb tmpt strategik.. lgpon xde sape yg kisah nk buat ape. ...

ntah la.. agak nya umur semakin meningkat ni kowt..sb tu la kita tak larat nk berjaga sampai subuh da..
24/10 aritu.. genap 8 tahun n kat forum..
sepanjang 6 tahun hari2 asyik ngadap dan moyan kat forum..
tdo mlm pun tak tentu.. tp itu la.. pengalaman kat forum..
kdg2 fikir balik.. syok time dulu2.. tp skang tak boleh buat da..
letih sgt rasa.. lagi pun kena tumpu kepada kerja jugak..
dulu budak2 lagi.. jadi tak kisah sgt ttg kerja tu kowt..

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 04:18 PM | Show all posts
mawar65 replied at 4-11-2017 11:26 PM
haah..seronok..pastu byk idea + kelakar2...hahaha

kan kak @fatehana Kan??

kan hilang segala stress bila dpt borak dgn akak ana..
tp bila n borak dgn akak ana.. n selalu tak payah fikir apa tau..
sb akak ana ni santai.. bila borak dgn dia idea borak tu ada je nk keluar..
sb akak ana ni mmg jenis sempoi..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 04:23 PM | Show all posts
kucingkarate replied at 11-11-2017 12:12 PM
kucen punya mmg on sokmo
fb, forum, wasap, semer on kt pc
sbb saper berani guna?
karang ada yg tolong reply terutama fb meseger & wasap tu....
ahaha.. itu yg takut tu kan?.. hehe..
dulu sape yg penah jadi mcm tu..
rasa nya kak noor2 kowt.. masa kat fb..
dia kata dia pegi mana ntah.. sekali tgk ada org guna fb dia
letak post.. aku cantik ke apa ntah.. pastu dia balik tgk ada byk org reply da..
malu dia kata.. tp yg tak bleh blah nya.. n pown ada juga rasa reply kat post tu..
itu gara2 dia keluar opis tak logout dari fb la tu.. pastu org guna kan fb dia..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 04:25 PM | Show all posts
kucingkarate replied at 11-11-2017 12:14 PM
dulu suka je jln2 kt bod seram GPS baca citer
tp dh lama x masuk
skarang klu masuk pun hapdet bu ...

n mmg tak masuk la da kat situ..
tp nanti2 la.. time n okay sikit n nk try masuk sana..

tucen bagi n link bod buku yg tucen update tu..
n nk masuk tgk buku2 baru dlm pasaran la..
nak cari novel2 rasa nya...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 04:26 PM | Show all posts
syok nya tgk pemandangan...



Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 04:28 PM | Show all posts
cantik nya...

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 04:29 PM | Show all posts
boipren akak ana...

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2017 04:30 PM | Show all posts
lagi satu..


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046694s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list