Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
14035
View
898
Reply

DEAR DIARY: THREAD LUAHAN HATI

[Copy link]

Author: Clover_Hill       Show all posts   Read mode

Post time 30-8-2016 12:47 PM | Show all posts
Salam perkenalan semua dr patik insan yg kerdil ni masuk mengadap....huhuhuhuhuhuh......thanks atas jemputan."Jangan menzalimi dihayat ini...coz doa org yg dizalimi paling mustajab" tazkirah dr hamba kerdil...hehehehe.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2016 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
BT10 replied at 30-8-2016 12:47 PM
Salam perkenalan semua dr patik insan yg kerdil ni masuk mengadap....huhuhuhuhuhuh......thanks atas  ...

Wslm...

Masuklah..jangan silu silu..ukhuwah fillah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah...
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2016 12:53 PM | Show all posts
buat kaum lelaki hargailah isteri anda...anugerah dan amanah Allah tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2016 01:34 PM | Show all posts
Aku suka ayat ni :

Are you a sofa? Because you are sofaking annoying
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2016 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Mengkari lagi arini dah namanya bersuamikan orang neghori..kalu bule ari ari mau makan bersantan bezanya arini parent in law datang..memang takde can la nak masak masak sempoi macam sup ke tomyam ke...kalau bukan kari,mesti masak lemak cili padi.

Cuma arini kari kepala ikan merah. Last buat,kepala tenggiri. Before that,kepala salmon carlo...tukar tukarlah ikannya..tapi based tetap sama..iaitu..KARI! Aku rasa anak mami penang totok pun tak galak makan kari macam deme nih...


Side menu..tak tau nak namakan masakan apa..tapi lala lah.campur telur,serai,daun limau purut..cili..licinnn..kari pun sama..licinnnn..sedap sangat kot menantu masak walhal aku main campak campak sap sap soi jah
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2016 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Clover_Hill replied at 30-8-2016 09:00 PM
Mengkari lagi arini  dah namanya bersuamikan orang neghori..kalu bule ari ari mau makan bersantan  ...

campak2 pun sodap tu...hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2016 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
BT10 replied at 30-8-2016 09:56 PM
campak2 pun sodap tu...hehehe

Hihi..entah lah..rasa mcam biasa biasa aje...

Fil bab makan agak cerewet..sementelah dia pun pandai masak..risau gak tadi kotla termasin ke terkurang lemak ke..kuah pekat sangat ke or cair sgt ke...

Bila dia bertambah tambah makan...errr...consider oke la kot dak...
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2016 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Dear diari. Walau aku tak.suka berdiari2.Aku nak luahkan sesuatu . tapi tak terluah
Aku hanya tunggu masa .biarlah masa yang menentukan tapi aku tak punya kesabaran.  Ahh selama  ni aku boleh bersabar kenapa asyik terlalu pikir nak buat sesuatu yang boleh merosakkan janji.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2016 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapalaa ada muka semah ni....semak betul!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2016 12:42 PM | Show all posts
Jangan la ada yang buat gini ye...sadis naw....
Name.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2016 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Yuhuu..ahli baru di cari
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2016 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Tok batin ni..asal cuti jer mesti nak heret aku gi memana.dah 11 tahun kawin pun tak boleh nak terima kenyataan si bini pemalas ya hamat bab berjalan!

Nasib ler si kaka inform dia banyak homework nak siapkan.menggunakan alasan nak tunggu anak buat keje sekolah,makanya terlepas aku dari ngekori beliyau awe pun tak nak ikut. Dia lagi teruja nak layan hagemaru dari kecah kecah ketiak berjalan tengah tengah panas hari nih yela time cuti umum gini je ada peluang dia nak layan utube..ari sekolah usah mimpi

So keluarlah tok batin dengan adik adik perempuannya.alahhh..bukan nak pi mana sangat pun..nak pi view rumah yang adik dia baru beli dengan nak survey kereta untuk fil. Aku bab bab nak rewang survey sana sini ni laaaaaagiiii ganda kuasa patplohpat aku punya malas!
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2016 01:06 PM | Show all posts
ohhhhhhhhh deri

hari ni aku stress bangat...macam2 masalah timbul lately..
ex aku pulak buat hal lagi calit2 minyak kat keta aku lagi, takut aku kalau dia kidnap aku lagi
trauma aku minta dijauhkan semua tu..
aku ingin hidup tenang deri

karang kalu cite lebih2 org kata dedahkan aib tapi org tak maksud yg tersirat
tak pe lah derita ku tanggung sendiri

Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2016 01:35 PM | Show all posts
deri, semalam hari merdeka.. dalam sejarah sungguh bilamana lihat anak sendiri masuk perbarisan tu.. teringat pulak kenangan aku masuk tahun 2004 dulu, peringkat kebangsaan, masuk tv lagi tau.. anak aku peringkat daerah jer tp dh cukup buat ibu dengan walidnya ni bangga.. walaupun mewakili tadika kemas dan kelab 3k bomba.. hehe.. siap menang pakaian terbaik lagi untuk anak2 cilik.. dpt jugakla rm300 untuk cikgu dan anak2 buat makan2.. seronok sgt anak aku..

kelmarin sambut birthday anak kat tadikanya pun bukan main seronok lagi dia.. Alhamdulillah, walaupun ibu dengan walid tak mampu buat besar besaran tp sedikit kek dan goodies untuk kawan2 anak pun dah cukup buat anak aku gembira.. syukurlaa, anak pun dah pandai menghargai.. tu yg manisnya rasa.. bila tgk anak membesar, aku terfikir, esok lusa takkan terulang lagi saat2 manis dia membesar mcmni.. jadi anak yang solehah dan taat pada perintah agama ye anakku.. aminn..
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2016 07:36 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-9-2016 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Huikss..apa pasal kene ban tu...?
Menyepam kah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-9-2016 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Awe ni kalau ngaji dengan tok batin kemain kecut dia. Gegar gegar sore baca iqra'

Anak anak aku memang part ngaji quran sume home schooling jah. Tu pun mujur apaknya ngajor..pandai la jugak bebudak tu. Si kakak yang darjah empat ujung tahun ni inshaa allah khatamlah surah besar. Si awe dah nak abeh iqra'...nak harap maknya yang ajar...mau tak kalih kalih muka surat. Sebab apa..dengan aku depa suka memain..tak fokus..dengan babanya,buatlah kalau berani.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-9-2016 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Lebatnya ujan malam ni.
Ekon still on,bungkus diri dalam duvet..walaahhh..besh besh...
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2016 02:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Belum boleh tido lagi
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2016 07:26 AM | Show all posts
Clover_Hill replied at 30-8-2016 01:00 PM
Mengkari lagi arini  dah namanya bersuamikan orang neghori..kalu bule ari ari mau makan bersantan  ...

i yg org nogori ni pun tak suka sgt masak lemak cili padi ni...berlemak
orang noghori kalau masak lemak memang kena pekat2 santan nye n lagi satu
kalau lemak cili padi asli noghori hanye cili api dan kunyit jer and santan..tapi sekrg dah dipelbagaikan
rencahnye
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2016 07:30 AM | Show all posts
dear deri

masa lalu hitam didalam hidupku dapatkah ku jadikan putih..
kegagalan cinta ku serta keyakinan tergoyah oleh keadaan..
meski jiwa dan ragaku bagai hidup di padang yg tandus..
begitu beratnye beban yg ada didalam hidupku...

itu dulu hokey ye diari
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-9-2016 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
singlemum_4 replied at 2-9-2016 07:26 AM
i yg org nogori ni pun tak suka sgt masak lemak cili padi ni...berlemak
orang noghori ...

Haha...i ni plak..daripada tak suka bersantan santan ni dah jadi tersuka..yela asyik dijamu itu aje..huhu.

Mula mula belajar buat masak lemak cili padi,terkebil kebil mata tengok cili yang segenggam..umangaiii..osah byk sggh!pastu takde bawang. Terkulat kulat lagi..eh yeke ni takyah boh bawang..??

Now dah suka masak sbb tak yah susah susah kupas bawang segala. Senang!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-9-2016 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Semalam sebelum tido,aku golek golek sebelah awe sambil layan dia borak. Rutin harian.

Tiba tiba.."mama..bila mama nak ada baby?"
Aku kata la.."ni...baby mama dah ada ni.."sambil gomol gomol pipi dia yang mengecut,tak gebu macam dulu.
"Tapi adik dah jadi baby besa..adik nak baby kecik.."- tak puas ati lagi tuh..
"Adik doalaaa banyak banyak ye..mana tau Allah dengar doa adik..." Aku dalam nada memujuk. " adik doa jer..tapi adik tak dengar pun mama doa untuk dapat baby baru!" Aduuhhhhhhhh..payah tul cakap dengan anak yang banyak akal nih. Sudahnya aku jugak yang terkena balik
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2016 06:53 AM | Show all posts
salam sabtu....


luahan...haha nanti2 la..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-9-2016 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Best betul bila berada di kampung. Pepagi terasa dingin sejuk. Yelah keliling rumah penuh pokok nan menghijau.

Cumanya umah pil ni dah fully transformed ke rumah batu sepenuhnya. Kalaulah masih kekalkan rumah kayu..alangkah bestnya!

Mulala aku ni berangan nak ada rumah kayu ni.. alaaaaa..berangan...bukan ada gst pun nak kene bayar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068371s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list