Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
11213
View
741
Reply

DEAR DIARY: THREAD LUAHAN HATI

[Copy link]

Author: Clover_Hill       Show all posts   Read mode

Post time 3-9-2016 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
dear deri

hari cuti yg indah jdi x indah sbb ada seseorang yg spoilkan mood aku..dia piki dia.siapa..klu org lain aman je nk tukar avvy..ni aku baru ltl half n color dia kata aku melacur ke dia takut ada org jatuh hati
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-9-2016 10:25 AM | Show all posts
Persetan kan beliyau.
Letak avvy nampak kening sekerat pun dituduh melacurkan kening untuk tarik perhatian orang!

Soalnya..siapa aja yang tertarik??
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2016 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuaca panas terik ari ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2016 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
hai DD. surlamat berhujung minggu
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2016 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Clover_Hill replied at 2-9-2016 12:17 PM
Semalam sebelum tido,aku golek golek sebelah awe sambil layan dia borak. Rutin harian.

Tiba tiba. ...

     nanti ade baby mula jeles ek
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2016 08:26 AM | Show all posts
dear deri

biarlah apa aku buat untuk kepuasan diri aku
org hanye boleh mengutuk dan mengata..lantak pi lah depa
hari ni aku saje nak sakitkan hati org yg cakap aku melacurkan diri


kekadang aku tersenyum sendri apa lah yg dia sakit hati kat aku
aku tak minta simpati dari sesape pun untuk hidup dan membesarkan 4 orang anak2 aku
yang penting semua nye halal
yg penting aku masih bekerja
yang penting aku juga mampu menamatkan pengajian aku yg
dulu tertangguh
itu semua kejayaan buat diri aku
Tanpa jejantz2 tak guna pun aku still mampu bernafas
menghirup udara yg segar dgn 3 putera dan 1 puteri aku
org lain pergi main jejauh

Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2016 02:51 PM | Show all posts
aku pun tak reti dah nak re act camne ngan manusia nim
aku senyap pun orang cari gaduh gak
penatnyee manusia nim
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2016 03:14 PM | Show all posts
dear deri..
why some people lepas buat salah, diorang boleh buat macam biasa je..
boleh act macam takde mende yang berlaku?
why?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-9-2016 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Jumaat ni ada interview.walaahweihhh sekian lama keje nak kene attend interview mcm mula mula apply keje dulu sgt menguji jiwa...tapi demi upgrading the level..haruslah ku tempuhi jua..berdebarnya laaaa..dahla panggil interview pun through phone jer..gegar gegar kotak suara aku menjawab..

Adik adik sayam..lil..yayah..munge..dn jua kwn kwn alam maya..bt10..singlemum..pray for me ye..

Eh esok baru selasa laaa..glabah sungguh aku ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 07:37 AM | Show all posts
dear deri

sepatah je ayat aku yg tersilap seribu patah dibalasnye
dijaja kemana sahaja..

maybe dia kurang kasih sayang sebab tu jadi macam tu..
anyway semuga tu semua tidak memberi kesan pada emosi aku pada hari ni

bermacam dugaan yg aku dah alami lagi teruk dari nie dan aku masih mampu
menangani semua tu kalau setakat dalam nie apa lah sangat

chillexz
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 08:51 AM | Show all posts
Clover_Hill replied at 5-9-2016 04:41 PM
Jumaat ni ada interview.walaahweihhh sekian lama keje nak kene attend interview mcm mula mula apply  ...

gudluck kak.. inoukenduit! (i know you can do it)
naik majistret ker kak qarinku? ke naik senior lawyer.. caiyok!!

ganbate!!! walaupun x paham mksd tu belasah jerlaa..

Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 09:02 AM | Show all posts
Clover_Hill replied at 2-9-2016 12:17 PM
Semalam sebelum tido,aku golek golek sebelah awe sambil layan dia borak. Rutin harian.

Tiba tiba. ...

hahaha.. akal panjang.. mcm anak saya la kak.. adiknya tu baru 6bulan lebih.. baru ni borak2 tiba2 dia pegang perut ibunya ni sambil kata "ibu ada baby lg ke?"
almaklum, perut ibu ni muncit x surut lg sebab operation..

pastu saya balas "xderlaa baby, tu adik tu babylaa, dah keluar kan.."
then dia jawab "alaaa..ibu.. kakak nak dua baby.. adik baru sorg baby.." gulp, terketawa saya dgn suami sebab xtau nak jawab apa..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2016 09:18 AM | Show all posts
bunga_lestari replied at 6-9-2016 08:51 AM
gudluck kak.. inoukenduit! (i know you can do it)
naik majistret ker kak qarinku? ke naik s ...

Tenkiyus adik munge lalim..tenkiyussss...!

He he he...bulee laa hudoh hudoh..janji naik grade...

Doakan akak ye..ni dok prepare apa yang patut...jgn ler ditanya mende mende merapu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2016 09:20 AM | Show all posts
bunga_lestari replied at 6-9-2016 09:02 AM
hahaha.. akal panjang.. mcm anak saya la kak.. adiknya tu baru 6bulan lebih.. baru ni borak2 tiba2 ...

Kehkehehehe..comeiii jerk mintak adik lagi ye..
Perit mak dia yang aritu belum kebah kebah lagi, dah dimintanya menambah lagi..sooo naive anak anak ni..

Tapi tang perut didakwa preggy tu walhal tidak, alaaaaalala...sentap sampai ke sini tau..hahahahaaa
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 09:37 AM | Show all posts
Salam...& morning all..........pagi2 boss dah call mintak report...ayo....production tak bg lagi camne nak kuar lak.....adeh..........good luck......Clover for the interview....dont worry I am sure u can do it......
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 09:51 AM | Show all posts
Clover_Hill replied at 6-9-2016 09:20 AM
Kehkehehehe..comeiii jerk mintak adik lagi ye..
Perit mak dia yang aritu belum kebah kebah lagi,  ...

wahahahaha.. tang sentap tu mmg yer, perut ibu muncit x turun lagi, sentap!

ekceli kan kak, anak saya tu dia membayangkan ada 2 baby sebab dia nengok cerita ada baby kembar ker something like that laa n pernah dia tya saya kenapa org dalam cerita tu ada dua baby? then explain kat dia laa, baby dia kembar, sbbtu ada dua.. terus time tu jgk direquestnya emaknya ni dua baby..
huwaaaaa... request kembar dgn ibu x menahan...

kemudian mari teringat baru ni gamaknya, dok tya lagi sebab dok usap2 perut ibu pya pasal..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 10:00 AM | Show all posts
Clover_Hill replied at 6-9-2016 09:18 AM
Tenkiyus adik munge lalim..tenkiyussss...!

He he he...bulee laa hudoh hudoh..janji naik grade.. ...

welkam kak.. moga dipermudahkan semuanya.. aminnn..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2016 10:14 AM | Show all posts
BT10 replied at 6-9-2016 09:37 AM
Salam...& morning all..........pagi2 boss dah call mintak report...ayo....production tak bg lagi cam ...

Wslm wbh..morning...

Best kan jadik boss..order jer apa yang mau... but of course you can do it well too..

Thanks for the wishes..insha allah...i can and i will..berkat doa dan kata kata semangat dari sahabat sahabat sekalian...aameen...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2016 10:18 AM | Show all posts
bunga_lestari replied at 6-9-2016 09:51 AM
wahahahaha.. tang sentap tu mmg yer, perut ibu muncit x turun lagi, sentap!

ekceli  ...

Gitu ler pulak..syiok agaknya tengok orang tu ada adik sampai dua...tu belum dia tengok yang dapat kembar tiga, empat..lapan..buatnya dia request cenggitu jugak, menguis nguis bucu tudung ler mak nya nanti..hahaha..

Biasanya nak slim semula lepas setahun gak, dik...takat anak baru 6 bulan..mmg penurunan berat badan tu tak ketara sangat. Lagi parah, ada yang tanya..preggy lagi ke...huwaaaa..ni memang sentap ke tahun depan kene ayat macam ni.. Tapi kalu fully BF...memang laju jer kurus..zat zat semua dipam masuk ke anak kan...
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 10:26 AM | Show all posts
Clover_Hill replied at 6-9-2016 10:18 AM
Gitu ler pulak..syiok agaknya tengok orang tu ada adik sampai dua...tu belum dia tengok yang dapat ...

hahaha, bukan takat menguis tudung lg daa.. lebih dr tu lg daa kene kuis..

tak fully bf tulaa, susu pun tak seproduktif berbanding masa anak sulung dulu.. bukan rezeki anak no. 2 laa, ada tu ada tp dia x puas.. so trpksa laa top up dgn formula jgk.. mana nak kuruihnya lagu tu.. haha.. pastu operation pulak, mmg puaslaa nak nurunkan berat, lepas pntg pun 4kg jer turun, banding masa pantang kakaknya tu dlu, hmpir2 dh nak sama mcm zaman anak dara..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 11:21 AM | Show all posts
Clover_Hill replied at 5-9-2016 04:41 PM
Jumaat ni ada interview.walaahweihhh sekian lama keje nak kene attend interview mcm mula mula apply  ...

hahah..takmo gelabah..
stay calm..breath in breath out..think about happy moments..

lil tau akak leh buat...cayok2!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 11:24 AM | Show all posts
Dear Deri,

skang kene gunakan masa yang ada ni sebaik-baiknya...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2016 11:28 AM | Show all posts
lil_honey replied at 6-9-2016 11:21 AM
hahah..takmo gelabah..
stay calm..breath in breath out..think about happy moments..

Thanks lil sayam...

Ok lets prektis.............


Wusshhhhhhhh...haaaa...wushhhhhh...haaaaaa..wusshhhh..haaaaaaaaa..
Eh apsal makin deguk degak ni..hahhaha..

Lama dah tak rasa debor cenggini, lil...nak akad nikah dulu pun stedi jah..
But for a new chapter in life..hadapkan jua lah.

Ish..kene baca byk2 surah yaasin ni..byk setan dok bertenggek agaknya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2016 11:32 AM | Show all posts
bunga_lestari replied at 6-9-2016 10:26 AM
hahaha, bukan takat menguis tudung lg daa.. lebih dr tu lg daa kene kuis..

tak fully bf t ...

Jadi betul gak..kuis tak cukup dah..kais, kait, kaut..sume kene ada...

Mcm kes akak jugak la ni..anak sulung fully bf sampai tiga tahun. Kene kat adik, takat 8 bulan jer dia mau... mcm munge gak la..dia x puas nyusu..lelaki lak tu..lagi la tak cukup takat dua tiga teguk ni..nak berdegok degok degok degok (bak katanya dato vida) lepas blerkkkkkkkk sendawa baru puas..

Cuma akak dlu cepat turun berat sbb lps aja bersalin terus ilang 5kg...sebulan dua lagi..ilang lagi 2-3 kg...
Time tak preggy jah dia punya naik berkilo kilo kilo kilo..aisehhhhh..parah!
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 11:40 AM | Show all posts
Clover_Hill replied at 6-9-2016 11:32 AM
Jadi betul gak..kuis tak cukup dah..kais, kait, kaut..sume kene ada...

Mcm kes akak jug ...

itu tandanya bahagia.. kang klu kurus kang org kata merana pulak.. haha..xpo laa haihhh, asal tok laki ok sajok, boleh jd bantal peluk dia jugak..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.080016s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list