Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6108
View
215
Reply

Nabi Adam sekadar kisah dongeng

[Copy link]

Author: Lobai_Atheist       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 6-9-2016 04:16 AM | Show all posts
Dwdrum replied at 5-9-2016 08:13 PM
Untuk 2 scientific journal berbeza dari africa
1. Y chromosome shared a common ancestor between 180 ...

ada share gen dgn dinosor?  
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 04:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Lobai_Atheist replied at 6-9-2016 02:34 AM
maksud ko adam adalah alien?

Kamu aje alien
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2016 04:41 AM | Show all posts

camne tuhan ko lahirkan adam? adam ada pusat perut tak?  
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 04:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Lobai_Atheist replied at 5-9-2016 12:16 PM
ada share gen dgn dinosor?

http://www.berkeley.edu/news/berkeleyan/1999/1006/cannibals.html

Acong rasa?  

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2016 05:11 AM | Show all posts
Dwdrum replied at 5-9-2016 08:54 PM
http://www.berkeley.edu/news/berkeleyan/1999/1006/cannibals.html

Acong rasa?

ada penemuan menarik.......  


lawak pak arab nie........ dok kutuk hindu minum kencing lembu, depa minum kencing unta  


https://www.youtube.com/watch?time_continue=105&v=95GxhqjHZ3E


[youtube]95GxhqjHZ3E[/youtube]
Kencing Unta.png
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Lobai_Atheist replied at 6-9-2016 04:41 AM
camne tuhan ko lahirkan adam? adam ada pusat perut tak?

Jika ada kpd kamu, maka betul le tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 08:45 AM | Show all posts

Keturunan ko bermula dari siapa?? Nenek moyang ko yg pertama jadi daripada apa?? Beruk ke??

Beruk pulak asal dari mana?? Beruk terjadi sendiri dari pokok?? Pokok tumbuh berbentuk beruk pastu tiba2 dia hidup jadi beruk?? Gitu??
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 10:14 AM | Show all posts
Lobai_Atheist replied at 6-9-2016 02:36 AM
ada keturunan ko yg berciri2 kan org afrika?

Kau ni sebenranya ada denial syndrome.   Apa yang aku paste tu kalau kau google, itulah apa yang saintis kata lepas buat kajian.

Kau juga yang minta pendapat yang bukan dari mana-mana kitab agama.  Bila bagi hujah saintifik, kau persoal pulak keturunan afrika.  Kau hadamkan dulu, bahawa saintis tunkata single male dan single woman.  Tak kira la mana benua pun.  Quran pun tak pernah ada satu perkataan yang kata Nabi Adam duduk benua di mana.

Kalau kau deny pun, jika terbukti single male dan single woman ti duduk afrika, kau pun sama dari situ juga.

Imaginary kau pun boleh tahan jugak la.....  bila sebut afrika jer, dah tentu kau bayangkan bangsa berkulit hitam.  sangat racist nya atheist.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2016 12:57 PM | Show all posts
ibnur replied at 6-9-2016 02:14 AM
Kau ni sebenranya ada denial syndrome.   Apa yang aku paste tu kalau kau google, itulah apa yang s ...

denial pala hotak kau........  

manusia lain dilahirkan mempunyai ibu dan bapa.......  

hanya nabi adam yg lahir sebab MAGIC.......  

apakah otak kamu penuh dgn tahi kambing atau tahi unta?   
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 09:30 PM | Show all posts
Edited by ibnur at 6-9-2016 09:33 PM
Lobai_Atheist replied at 6-9-2016 12:57 PM
denial pala hotak kau........  

manusia lain dilahirkan mempunyai ibu dan bapa.......  

Apa yang kau melalut ni....    terkajut kaaaaa

sekarang aku dah tunjukan fakta saintifik bahawa manusia berasal dari satu male dan satu female.

Sekaran kau buktikan bahawa single male dan single woman itu dilahirkan oleh homo erectus ka, homo australatikus ke, homo hanabila ka....  ataupun dilahorkan oleh seekor monyet betina.  buktikan secara saintifik.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2016 11:41 PM | Show all posts
ibnur replied at 6-9-2016 01:30 PM
Apa yang kau melalut ni....    terkajut kaaaaa

sekarang aku dah tunjukan fakta saintifik baha ...

apasal ko tak bukti secara saintifik syurga tu wujud?  kamu nie bodoh kan?  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2016 11:43 PM | Show all posts
namirulmukminin replied at 6-9-2016 12:45 AM
Keturunan ko bermula dari siapa?? Nenek moyang ko yg pertama jadi daripada apa?? Beruk ke??

Ber ...

laaa...... ko nie mmg keturunan monyet & beruk kan? patut laa suka merejam  

Amr b. Maymûn C a Companion C in Sahîh al-Bukharî (3849):
I had seen in the days of ignorance before Islam, some monkeys who surrounded a she-monkey who had committed unlawful sexual intercourse and they stoned it, so I stoned it along with them.
rupanya penganut2 agama isle nie asal keturunan beruk  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2016 11:44 PM | Show all posts
Abangcute replied at 5-9-2016 11:27 PM
Jika ada kpd kamu, maka betul le tu

nabi adam ada pusat perut atau tidak? ko bengap sampai tak berani jawab?  
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Abangcute at 6-9-2016 11:54 PM
Lobai_Atheist replied at 6-9-2016 11:44 PM
nabi adam ada pusat perut atau tidak? ko bengap sampai tak berani jawab?


Apa boleh buat. Saya belum pernah jumpa Nabi Adam. Tapi saya tahu, org yg bernama Adam itu ada pusat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2016 11:55 PM | Show all posts
Abangcute replied at 6-9-2016 03:48 PM
Apa boleh buat. Saya belum pernah jumpa Nabi Adam. Tapi saya tahu, org yg berna Adam itu ada pusat ...

jadi tuhan ko lahirkan adam? checkmate laa penganut tolol..... tuhan mu tuhan hindu  

Allah was one of the deities in Kaaba long before Islam was founded. It might come as a stunning revelation to many that the word ALLAH itself is Sanskrit.
In Sanskrit language Allah, Akka and Amba are synonyms. They signify a goddess or mother. The term ALLAH forms part of Sanskrit chants invoking goddess Durga, also known as Bhavani, Chandi and Mahishasurmardini.
The Islamic word for God is, therefore, not an innovation but the ancient Sanskrit appellation retained and continued by Islam. Allah means mother or goddess and mother goddess.http://hinduismdecoded.blogspot.my/2015/07/kaaba-decoded.html


Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
kesian..hidup tanpa tujuan..baik mati..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2016 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Lobai_Atheist replied at 6-9-2016 11:55 PM
jadi tuhan ko lahirkan adam? checkmate laa penganut tolol..... tuhan mu tuhan hindu  

...

Cuba kamu baca 10 kali post tu betul2. Saya mana boleh kena checkmate.

Kamu yg "surrender" pada makna checkmate dari saya.

Mark Adam pun nama "Adam" gak, Adam Corrie pun nama Adam jugak ler.  

Saya belum kena checkmate lagi! Teruskan berusaha tau
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2016 12:03 AM | Show all posts
mh17 replied at 6-9-2016 03:58 PM
kesian..hidup tanpa tujuan..baik mati..

kenapa kamu tak pergi mati cepat2 apb syurga sedang menunggu kamu?  
ateis tidak percayakan kehidupan selepas mati.... kami cuma ada kehidupan ini  

jadi kami tidak terburu2 utk pi dapatkan bidadari  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2016 12:04 AM | Show all posts
Abangcute replied at 6-9-2016 04:03 PM
Cuba kamu baca 10 kali post tu betul2. Saya mana boleh kena checkmate.

Kamu yg "surrender" pada ...

nanti aku nama kan pets aku ikut nama2 nabi ko  

nak cerita pasal artis, pi board gosip laa...... ko nie bebal?  
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2016 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Lobai_Atheist replied at 7-9-2016 12:04 AM
nanti aku nama kan pets aku ikut nama2 nabi ko  

nak cerita pasal artis, pi board gosip laa.. ...

Saya cuma bagitau "org yg bernama Adam" itu ada pusat. Gi ler tanya artis tu kalau "tolol" sgt.

  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.093211s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list