Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1234
Return to list New
4635
View
85
Reply

Sesat

[Copy link]

Author: syue86       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 4-10-2016 08:42 AM | Show all posts
MakcikKerepek replied at 2-10-2016 04:34 PM
Hahaa..ko mmg sesat tt..actlly dlm 9 tahun lps sy dok hutan melintang..husband pulak berulang alik ...

sepintas sangat
tp mmg rasa jauh myb sbb xkenal jln

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Mod @BabeYSHa ni mcm da spam lebih kurg 20x ni. Nak kutip tacang pun agak2 la
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
syue86 replied at 27-9-2016 09:22 AM
uit spam ke ape kamu ni
dh merata thread cmni

Tu la. Menyampah gila. Nak kutip tacang pun agak2 la  :
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2016 02:42 PM | Show all posts
uiiii scarynya pengalaman korang
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2016 02:45 PM | Show all posts
setakat ni takde lagi pengalaman scary.. bawak kereta paling jauh pun dari penang ke perlis je..
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2016 11:56 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


Nikmati bonus deposit anda dialu-alukan pada deposit pertama, kedua dan ketiga anda sehingga 254% sekarang !!!




Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk share kisah seram dgn waze ni.

Ada satu malam tu ciklaser dgn tunang ciklaser dari Sunway Putra Mall nk pg beli tiket bas kat terminal duta. So tunang ciklaser pun waze la "Terminal Hentian Duta". Tunang ciklaser tak perasan yg dia setting avoid toll. Since kitorang bukan org KL so tak tahu sgt jalan shortcut ni. Yg tahu jalan duta tu ja. Sekali waze bawak ikut jalan belakang. Gelap dan sunyi dikelilingi rumah rumah besar yg mcm tak da org tinggal pun. Ciklaser dan tunang masing masing terdiam sebab mmg takut gila. Ciklaser ambil fon tengok waze, waze tunjuk kitorang masa tu kat jalan Bukit Tunku. Perhhh berderau darah beb sebab ciklaser tahu kawasan tu mmg angker. Tunang ciklaser agak cemas, dia bawak kereta asyik masuk jalan mati, masuk ke guard rumah org la. Then kitorang berenti jap sebab nk fikir and sambil baca surah2. Pastu kitorang terus jalan and dapat la keluar dari situ setelah setengah jam pusing pusing kawasan tu.

Alhamdulillah tak ternampak benda yg scary, tp balik malam tu ciklaser tido mesti terjaga dari tidur dlm keadaan terkejut. Berlarutan dalam sebulan jugak. Badan ada lebam skit2. Then, balik kg jumpa ustaz alhamdulillah dh tak da apa.

Mungkin tak la seram, tp bg ciklaser yg merasai malam tu perhh hanya Tuhan ja yg tahu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 07:12 AM | Show all posts
sesat mmg synonym ngan aku. ngan waze plak mmg aku tak ngam. tah mana2 je pegi kalo ikut waze. aku prefer google maps. lagi clear utk aku, even kadang2 tak membantu.

paling takleh lupa zaman sblm pakai smartphone. ke baru ada smartphone tapi tak pandai nak pakai maps.  dalam 6-7 tahun lepas kot.. tak ingat.

time tu nak pegi lepak dengan member. lama tak jumpa. pastu konon2 merajuk ngan abang sendiri, tunjuk perasaan, keluar rumah lebih kurang pukul 9.30 malam ++.

rumah member aku kat area bukit antarabangsa. berpandukan direction yg dia bagi, dan time tu dah dekat pukul 10 malam, tak jem la kan.. dengan konpidennye aku cakap lebih kurang lagi setengah jam sampai. sbb tak jauh sangat pon dari rumah aku.

tup tupp.. amik ko. lebih kurang 2 jam baru sampai. bukan sbb jem ke apa. ada kat satu kawasan tu, aku pusing2 tempat yg sama. kawasan mcm hutan2 sikit, tapi ada je rumah. aku ikut je arrow/signboard. tapi keluar tempat sama, banyak kali plak tu. kat situ je aku spend lebih kurang sejam. sampai E minyak kete, nasib baik last2 aku tergerak hati nak cari jalan keluar, pegi area lain, jumpa stesen minyak. tu pon seram gile sbb dah gelap. yela.. dah tengah malam kan. tawakal je singgah isi minyak. brader jaga kaunter pandang semacam je time tu.. nampak muka aku pucat kot? menggelabah oii.

pastu aku keluar ke jalan besar, try lagi sekali ikut direction yg member aku bagi. dasar hati kering kan? ye, aku budak degil. alhamdulillah, sampai jugak akhirnya.. yg peliknye elok je aku ikut arrow/signboard mcm sebelum tu. boleh plak sampai, tak pusing2 jalan sama.

tak pasal2 malam tu kena dengar member bebel. sebab lambat satu hal. lagi satu sbb tak angkat fon, dia risau jadi pape. siap dah naik motor keluar pusing2 cari aku. stress woiii.. aku tengah pening cari jalan. pastu aku explain kat mana dia pon tak tau. aku ignore je la dia call.

ape2 pon, syukur sbb tak jadi benda buruk time tu. tobat taknak buat perangai dah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 01:04 PM | Show all posts
Edited by pearl.silver at 19-3-2017 01:07 PM

Guna waze kat kuching tahun lepas
Dr pulapol kuching nak ke serikin. Jln biasa belok kiri dah jem sebab haritu budak2 pulapol boleh outing bermalam. Waze pun suggest belok kanan. Kami pun follow. Nasib baik siang. Sebab route die bawak masuk kebun sawit, jalan yang lori kebun lalu, pekebun pun pelik nampak kereta kami.
Tapi memang risau takut jumpa jalan mati. Nasib baik jumpa gak jalan utama gi serikin semula. Kereta berselut2.
Tak suka bila waze x update map. Dia bawa ke jalan yang dah dipasang divider. Jalan tu once boleh lalu, tp dah tutup untuk elakkan congestion kot. Tukar guna maps pun sama suruh lalu jln tutup tu.Satu lagi pengalaman guna waze masa seminggu pertama dok penang.
Nak balik umah sewa jam 12mlm, guna waze. Waze bawa jln tu sunyi...I dah takut gila..I sanggup pusing balik lalu jln jauh..
Rupanya bila siang cari balik jln yang sunyi tu, ok je pun
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 10:35 AM | Show all posts
waze ni mmg bengong kot

tahun lepas aku temankan kawan aku carik stesen bas putrajaya nk hantar adik dia balik penang. sekali tu die gi bawak kitorg pegi sekolah sukan putrajaya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2017 11:37 AM | Show all posts
mrs_salvatore replied at 20-3-2017 10:35 AM
waze ni mmg bengong kot

tahun lepas aku temankan kawan aku carik stesen bas putrajaya nk hantar a ...

ai guna google maps
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056949s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list