Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
2095
View
29
Reply

Kelebihan Wanita Bertubuh Kecil Dan Pendek. No 4 Paling Best

[Copy link]

Author: CARI-HBZ       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-10-2016 03:41 PM | Show all posts |Read mode




Andai anda dilahirkan dengan tubuh yang kecil dan pendek, jangan sesekali merungut atau hilang keyakinan diri.


Setiap ciptaan pasti ada sebab dan kelebihan tersendiri. Sebenarnya, tubuh kecil atau pendek boleh memberikan banyak kelebihan dan kemudahan dalam hidup.


Usahlah pedulikan badan orang lain yang langsing dan tinggi lampai persis model kerana disebalik anugerah yang diterima, mereka tidak mempunyai kelebihan yang sama seperti yang dirasai oleh wanita bertubuh kecil dan pendek.


Nak tahu apa kelebihan bertubuh kecil dan pendek? Mari kita periksa, mungkin ada yang tak perasan.




1. Mudah Mengenakan kasut bertumit tinggi
Pakai kasut tumit tinggi? Tidak ada masalah. Anda boleh memakainya dengan mudah. Dan anda pasti setiap masa tampil lebih feminin dan anggun dengan kasut tumit tinggi. Kasut tumit tinggi boleh membuat diri kelihatan lebih seksi dan menarik.


2. Boleh cuba pelbagai jenis baju
Bertubuh kecil atau pendek, anda bebas memilih pelbagai jenis baju. Malah anda boleh tetap mencuba baju-baju lama walaupun sudah berusia 20-an. Pelbagai rekaan dan model baju terbaru yang kelihatan hebat dengan mudah anda boleh mengenakannya.






3. Kelihatan awet muda
Mungkin anda masih dikira masih remaja walaupun kini berusia 20-an. Tetapi itu menjadi tanda jika anda selalu kelihatan awet muda. Orang sering salah meneka usia anda. Mereka kerap mengira usia anda masih belasan tahun walaupun sebenarnya usia anda sudah hampir dewasa.






4- Mudah diangkat
Dengan tubuh yang kecil, pasti berat badan juga ringan. Jadi andai kata terjadinya perkara yang tidak diingini seperti sakit, pengsan atau terseliuh, mudah untuk orang yang nak menolong mengangkat/mendukung anda. Bagi lelaki yang mendapat teman wanita atau isteri yang kecil molek, sudah pasti sangat menguntungkan.


5. Mudah mengisi tempat
Naik kenderaan umum, anda boleh mendapatkan tempat duduk dengan mudah. Dengan tubuhmu yang kecil, anda lebih lebih menjimatkan ruang. Ini juga menguntungkan bagi orang-orang di sekeliling. Mereka boleh mendapat tempat yang lebih longgar dengan kehadiran anda.





Itulah antara 5 kelebihan menjadi wanita bertubuh kecil dan pendek. Kebanyakan lelaki juga lebih suka memilih wanita yang lebih rendah kerana tahap keyakinan diri seorang lelaki juga akan terasa lebih tinggi bila mendampingi wanita rendah. Betul tak? - CARI

Foto - www.hipwee.com
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
  siap bgtau no.4 paling best
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 04:28 PM | Show all posts
Rasanya perempuan dengan kecil dan rendah ini biasa menjadi pilihan ramai lelaki.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang penting harus slightly rendah dari pasangan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 04:38 PM | Show all posts
tapi kesian bila tak boleh nak ambik barang tinggi... lagi kesian bila laki aku buat rak tinggi dan besar utk letak oven n microwave...so aku terpaksa panjat kerusi untuk bukak suis
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 04:51 PM | Show all posts
mmm yaa

betul la tu.. tapi yg sedih anak darjah 2 dh sama tinggi ngan mak huhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 05:47 PM | Show all posts
Like no.4 sbb senang nak main timang

cecah pangkal gitu
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Perempuan petite ni comel
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 07:59 PM | Show all posts
kasut tumit tinggi ni
i have to say - macam manahampa pakai  ye? tak sakit ke  - tak rasa nak just get it removed ke as soon as you reach your desk?

i mean - kalau dalam  banda yg kebanyakan org berjalan fast paced dan memang laju ...kasut tumit tingi isk isk isk ....so so...hmm....sakit lah
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 09:59 PM | Show all posts
dah tua pun org panggil budak sekolah lagi





Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 10:08 PM | Show all posts
okay ade seorang yg saya kenali dan hmm kelakar jugak , hubby dia nice and smart guy  and his wife badan kecik je, so bila pi shopping ke ape ke, ada je org kata ni 'anak 'ke? sambil merujuk kepada wife dia

hehehe sweet ....my add maths teacher tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak setuju je...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2016 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Teringat seorang kawan sekerja Ibu yang selalu naik bas dapat harga bebudak walhal dia naik dengan anak dia. Comel jer orangnya...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2016 01:26 PM | Show all posts
hahaha nice...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2016 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Takpelah tak pendek pun
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2016 02:08 PM | Show all posts
ya betul tu, mudah diangkat, lebih2 lg bila nk bercumbu, xnk dia jongket2
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2016 03:08 PM | Show all posts
sheila majid, nora danish, atilia
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2016 10:27 AM | Show all posts
tapi jadi org saiz mcm ni jd bahan jugak..mcm baru2 ni jabatan hakak ada buat family day...memasing suruh hakak masuk barisan untuk games anak2 staff...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2016 06:17 PM | Show all posts
no 3 la kot slalu kena..padehal aku lg tua dr dieorg yg gelar diri sendiri akak2 tu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2016 09:44 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2016 11:52 AM | Show all posts
hahaha selalu terjadi..

orang TM datang rumah nak buat promotion bila ai buka pintu lepas tersembul anak yang kecik

boleh lak orang tu tanya Mak, Ayah ada? Ni adik ke? hahahaha lawak betul...

selalu di ejek budak tahun 6, sampai masa nak register anak kat jpn pon orang duk tanya

nak register adik ke
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2017 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
They can fit into anything! Jelez Mak!
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2017 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Mudah mengisi tempat? Nak masuk parking ke apa?
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2017 11:31 AM | Show all posts
suka2...senang dukung
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2017 10:36 AM | Show all posts
rendah = comel
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074817s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list