Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
6776
View
7
Reply

Berapa Banyakkah Anda Menyimpan Setiap Bulan?

[Copy link]

Author: admin6       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-10-2016 06:08 PM | Show all posts |Read mode

Berapa peratuskah dari pendapatan anda diperuntukkan untuk simpanan setiap bulanan?



Multiple Polls: ( Max 2 choices ) , Show Result after voted, Total 41 Users voted
 
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2016 03:01 PM | Show all posts
25% daripada gaji simpan dlm tabung haji
dan kalo dapat note rm5 terus simpan dlm tabung
banyak dah... nanti ujung tahun nak tengok berapa dah kumpul

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2016 05:37 PM | Show all posts
ASB loan bulan2 potong RM300++
separate duit RM5 & RM20
sebulan tak kurang RM250++
nak simpan sampai 25% tu tak mampu kot..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2016 09:22 AM | Show all posts
ASB loan: rm75 jek..
ASB anak2: RM100 seorg jek (anak ada dua)
Insurance + saving anak2 :RM300 sorang.
Hibah Takaful: RM200 (ni kalau aku dah xde la - semua nama anak2)

x mampu nak lebih 10%...huhuhuhu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2016 03:24 PM | Show all posts
50% dari gaji. Masih mampu buat begini sebab masih bujang dan belum beli rumah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2016 12:57 PM | Show all posts
duit rm5 mmg wajib simpan ...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2016 09:48 AM | Show all posts
Edited by capiloton at 26-11-2016 09:50 AM

aku simpan 700 sebulan, or suku gaji.

pada bebudak muda baru grad,
aku nasihatkan elakkan berhutang, elak semampu yg boleh.
pakai kereta 2nd hand, ada jer bawah 10k yg masih ok.
jangan buang duit kat aweks, dating selalu ni menghabiskan duit.
jangan tunjuk ko berduit, jangan bagi orang pinjam duit.
jangan guna kad kredit, jangan buat personal loan.
even niat ko baik nak tolong family. itu duit bank, bukan duit sendiri.
jangan join mana2 MLM, jangan join pelaburan haram.
jangan mudah2 labur duit bagi kat orang.
jangan buat loan untuk simpan di ASB, korang boleh simpan sendiri.
buat apa loan 10 tahun utk labur ASB, esok nak buat loan rumah dah susah.
dah termasuk dalam komitmen, kalau sangkut dah ada rekod ccris.

pedulikan kata orang. hidup low profile jer.
jangan menunjuk2. saving berapa pun jgn cerita kat orang.
tapi bayar zakat n banyak kan sedekah.
bayar ptptn ikut ujrah, interest dia rendah 1% kalau bayar minimum.
kalau ada duit, tak payah bayar lebih, baik simpan ASB.
dari dividen tu, kalau cukup jumlahnya, ko bayar lump sum habiskan ptptn.
dapat diskaun lagi 15%.

harta pertama kalau korang nak beli, beli la rumah dulu.
buat sewa or investment, lepas 5 tahun harga dia selalunya jadi double.
kalau taknak duduk pun, berbaloi jual balik.
dari duit tu terpulang la ko nak beli apa yg ko idam kan.
jangan berhutang.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2018 10:51 AM | Show all posts
burberry, pandora, panthers jerseys, michael kors outlet online, mcm backpack outlet, michael jordan, azcardinals jerseys, swarovski, oakley vault, nike free run, north face, kate spade outlet online, cheap nba jerseys, air max, hilfiger online shop, tory burch, oakley, nike air max, nike air max, nike huarache, oakley sunglasses outlet, prada outlet, oakley outlet, plein shoes, coach outlet store online, moncler mens jackets, fidget spinner outlet, timberland boots, cheap nfl jerseys, patriots jerseys, indoor soccer shoes, louboutin, mcm backpack, san antonio spurs jerseys, long champ, barbour jackets outlet, giuseppe zanotti sneakers, bottega veneta, coach factory outlet, texans jerseys, ray-ban sunglasses, barbour jackets, woolrich outlet, roshe run, new balance outlet, zapatillas nike, coach factory, cheap ray ban, heat jerseys, nike shoes, ralph lauren outlet online, roshe run, ralph lauren polos, prada sunglasses, replica watches, vikings jerseys, air max, oakley sunglasses outlet, ferragamo shoes, ferragamo, orlando magic jersey, coach outlet online, air yeezy shoes, new balance, versace outlet online, ray ban outlet, ralph lauren, long champ, birkenstock shoes, timberland shoes, indiana pacers jersey, north face outlet, tommy hilfiger, jimmy choo shoes, calvin klein underwear, coach outlet canada, browns jerseys, coach outlet online, reebok shoes outlet, ralph lauren factory store, polo ralph lauren, nike free 5.0, adidas superstar, michael kors, longchamp taschen, hollister kids, utah jazz jersey, nike free 5.0, lakers jerseys, thomas sabo uk, toronto raptors jersey, juicy couture outlet, ray ban occhiali, nike schoenen, north face backpacks, watches canada, bears jerseys, the north face, instyler ionic styler, coach factory, dansko outlet, ralph lauren, michael kors outlet online, reloj, red bottoms, louboutin shoes, cheap oakley, hogan outlet, oakley canada, ralph lauren outlet, red bottom shoes, mcm bags, kate spade outlet online, nike outlet, raiders jerseys, nike shop, ralph lauren outlet, katespade, lacoste shoes, ralph lauren polos, north face, jaguars jerseys, michael kors outlet online sale, burberry outlet, nike air max, charlotte hornets jerseys, bengals jerseys, givenchy outlet, polo ralph, thomas sabo jewellery, los angeles clippers jersey, polo ralph lauren outlet, handbags outlet, falcons jerseys, burberry outlet, eagles jerseys, lions jerseys, puma outlet, burberry outlet online, denver nuggets jerseys, roshe run, nike free 5.0, northface, nike air max, golden state warriors jersey, fivefingers, ray bans, barbour outlet, dallas mavericks jerseys, lunette ray ban, cowboys jerseys, nike air jordan, rayban, atlanta hawks jerseys, purses and handbags, longchamp handbags, coach purses outlet online, philipp plein outlet, moncler mens jackets, the north face, nba jerseys, thomas sabo, adidas superstar, hugo boss shop, nike air max, timberland femme, guciheaven shoes, jordans, dre beats, boots on sale, jets jerseys, polo ralph lauren outlet online, air max schoenen, jerseys from china, fossil uhren, mcm backpack, under armour shoes, iphone case, bills jerseys, true religion, phoenix suns jersey, dsquared2 sale, sacramento kings jersey, new balance canada, swarovski jewelry, prada shoes, michael kors bags, adidas canada, redskins jerseys, abercrombie, pandora, hollister kids, burberry online shop, michael kors outlet, mbt shoes outlet, lunette ray ban, coach outlet online, nike roshe, tommy hilfiger online, nike air max shoes, jordan release dates 2015, beats by dre, seahawks jerseys, fendi handbags, polo ralph, nike shoes, christian louboutin shoes, hermes belt, free running, www.tommyhilfiger.nl, ray bans, tracksuits store, houston rockets jerseys, true religion jeans women, pandora bracelet, armani outlet, burberry outlet, nike.se, ray ban zonnebril, salomon schuhe, nike mercurial vapor, salvatore ferragamo, adidas online, michael kors, swarovski online, vans shoes, gafas oakley, colts jerseys, new orleans pelicans jersey, moncler outlet online, hoodies, nike shoes, nike tn, versace outlet online, montre homme, cheap basketball shoes, air max 2015, dolphins jerseys, asics outlet, converse sneakers, montblanc, barbour factory, asics, converse shoes, katespade, vans outlet, tommy hilfiger outlet, ray ban wayfarer, jordan retro, pandora canada, tommy hilfiger, jerseys from china, michael kors uk, glasses online, bcbg max azria, mizuno running, levis jeans, dsquared2, converse chucks, swarovski australia, marc by marc jacobs, stone island polos, swarovski crystal, michael kors, brooklyn nets jerseys, broncos jerseys, glasses frames, hermes, steelers jerseys, knockoff handbags, replica watches, rayban, nfl jerseys, ralph lauren, ravens jerseys, mont blanc, longchamp outlet
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056545s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list