Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
2220
View
28
Reply

Lagu BBNU Aiman Tino 'Ku Rela Dibenci' Lagu melayu paling hit 2016; ditonton 21 juta di Youtube

[Copy link]

Author: LaksamanaBentan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-11-2016 06:44 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by LaksamanaBentan at 15-11-2016 12:33 PM

KUALA LUMPUR: Jika sudah namanya rezeki, memang tiada siapa yang mampu menghalangnya lagi. Begitulah perumpamaan terbaik untuk lagu Ku Rela Dibenci nyanyian Aiman Tino, hasil ciptaan bapanya sendiri, Yusri Ishak, 47. Kata Yusry yang menghasilkan karya itu bersama isteri, Riena, selaku penulis lirik, awalnya beliau hanya mencipta lagu berkenaan atas dasar suka-suka, sekadar untuk dimuat naik ke laman YouTube.

Begitupun, tuah dan rezeki menyebelahi lagu terbabit. Bukan saja video muzik rasminya sehingga kini sudah ditonton melebihi 21 juta kali di laman popular terbabit, ia turut terpilih antara 12 karya yang bakal berentap pada Anugerah Juara Lagu (AJL) ke-31, Januari nanti. "Lagu ini saya hasilkan bersama isteri sekitar Disember tahun lalu. Malah, ia juga percubaan pertama saya dalam penghasilan lagu. "Saya sendiri tidak menyangka ia boleh melangkah sejauh ini. Niat asal saya hanyalah untuk mencipta lagu bagi dimuatkan ke YouTube.

Nampaknya, ia mengubah nasib anak saya apabila dia dilamar oleh Aries Music Production, bagi tempoh selama tiga tahun," katanya yang pernah bergelar finalis Bintang HMI 1992. Selepas Ku Rela Dibenci, Aiman, 18, kini muncul pula dengan single kedua berjudul Permata Cinta. Masih mendapat sentuhan bapanya, kali ini sebagai penulis lirik, lagu berkenaan ialah ciptaan komposer baharu, Apit. "Setakat ini, saya masih mempunyai empat lagi lagu dalam simpanan. Saya juga buat waktu ini lebih cenderung untuk menghasilkan lagu untuk anak sendiri.

"Ada juga pihak yang bertanya sama ada saya berminat untuk mencipta lagu untuk penyanyi lain. Rasanya, saat ini saya belum terfikir ke arah itu. Ilham saya lebih banyak dicurahkan untuk Aiman," kata Yusri yang menggunakan nama pena ACK.

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/212795?m=1

Best ke lagu ni?  {:question
Single Polls , Show Result after voted, Total 35 Users voted
 
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 07:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Ku Tak Rela Membenci Aiman Tino.. bakal pemenang AJL31, AIM, Anugerah Bintang Popular DLL
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 07:10 AM | Show all posts
dah ada dah thread ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 08:40 AM | Show all posts
makin teruk taste lagu rakyat mesia ni
lagu leleh stended mainan dlm bas kilang pun 20juta org tonton
juri ajl pun low class punya otak pasal pilih lagu ni masuk final
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 08:48 AM | Show all posts
c===8 replied at 15-11-2016 08:40 AM
makin teruk taste lagu rakyat mesia ni
lagu leleh stended mainan dlm bas kilang pun 20juta org tont ...

laa nak kisah apa. dari 21 juta tu ada la 20 juta bebudak skolah, sorang 10 20 kali ulang. pujaan bbnu tino dan jatey
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 08:58 AM | Show all posts
mak iols diantara 21 Juta itu
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 09:03 AM | Show all posts
lagu best tp singer tak best..berak tak lepas
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
suka versi daddy zarul je
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 09:41 AM | Show all posts
tk phm aku apa best sgt lagu ni... kalau klr kat radio je mmg aku tukar chanel... sakit telinga dgr suara bdk ni....
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 09:45 AM | Show all posts
taste orang Msia da kembali ke zaman 60-an....
aiman tino ni muka persis Mat Sentol pelakon veteran zaman dedulu
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 10:00 AM | Show all posts
mak dia mmg free hair ek...hari tu mcm pakai tudung ke aku termistakes
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 10:28 AM | Show all posts
zarul nyanyi best
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 10:42 AM | Show all posts
laaaaaa xhabis2 lagi ke thread pasal viewers tu .... dah ada kan?
tolong la sambung kat thread yang sedia ada .. semak la
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 10:47 AM | Show all posts
ala rilek la
dulu2 zaman tomok blh je uols layan..hehehe

bagi pendapat iols yg hina dina ini, sore aiman ni better dr suara tomok dulu..tersepit
tp blh ja dulu2 layan
hehe
**iols bkn peminat aiman ya..tp anak2 iols..anak2 iols tu antara penyumbang 21 juta tu..kekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 11:07 AM | Show all posts
dah byk kali aku nampak tred lagu si aiman tino ni naik..
heran.. sedap sangat ke lagunye sampai 21 juta view?
i'm really curious ... and i said to my self, why not give it a try?


Ohhh maiiiiii...!!!! wat a rubbish! menyesal tak sudah..
soooo BBNU....sooo overrated!


Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 11:30 AM | Show all posts
meols ok aja dgn lagu ni x mnat n xde la x benci, klu lagu cinta muka buku smpai skg meols nyampah..
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 11:35 AM | Show all posts
iols tataw la mana anak iols dengar lagu ni... helok jah dia nyanyi skali masa muzik muzik aritu sampai la ni dok ulang ulang part menunggu mati tu... rasa nak jentik jentik je mulut tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 12:31 PM | Show all posts
Edited by sukebintang at 15-11-2016 01:05 PM

tak berape nak gemar dgn lirik die..dah la budak2 suke lagu ni


mohon adik amir syazwan nyanyi full lagu ni

https://www.smule.com/recording/aiman-tino-ku-rela-dibenci-no-vocal/387444310_458042982/ensembles


Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 03:04 PM | Show all posts
versi daddyZ lebih sedap yach!
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni yg zarul nyanyi tu ke..xbest pon

Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 04:13 PM | Show all posts
rezeki aiman tino...tahniah dik
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka.dgr yg zarul punya..best sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Gegeh i cari..lagu ni rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu iols benci lagu nie, xminat langsung, ape yg sedap entah la, tapi lepas tgk semi final muzik-muaik suke plak lagu nie , sdp jugak die nyanyi live, mcm bdk2 baru lepas akil baligh , iols harap adik aiman berjye dkt ajl , mak die cantik kot tgk dkt muzik2 haritue, mude
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 01:26 AM | Show all posts
akuilah yang chuols dah tua bangka...
and remaja kini trend dengan lagu sebegini
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.070753s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list