Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
31136
View
269
Reply

[Jenayah] Bahasa Melayu, English Dan Bahasa Indonesia Baku Sahaja Dibenarkan Di Forum CARI. Muktamad

[Copy link]

Author: admin6       Show all posts   Read mode

Post time 3-12-2016 08:55 PM | Show all posts

Gua cuti lama ..bl msk Porum belek2 ada thread Changa n x dpt reply sbb dah kena tutup...

so aku ckp senyum Borneo...............

itu pn xpaham ???
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 08:57 PM | Show all posts
GuaAnakMelaka replied at 3-12-2016 08:55 PM
Gua cuti lama ..bl msk Porum belek2 ada thread Changa n x dpt reply sbb dah kena tutup...

so ak ...
owh pasal thread tu dah tutup

kena tanya @Changa  la
kot dia rindu ke apa dengan GAM

ctu ramai yang tnya sblom ditutup @admin6  

dia tak jawab pun

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 08:58 PM | Show all posts
GuaAnakMelaka replied at 3-12-2016 08:55 PM
Gua cuti lama ..bl msk Porum belek2 ada thread Changa n x dpt reply sbb dah kena tutup...

so ak ...
kan elok ja direct tanya

kurang-kurang FC dapat jawab


Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 08:59 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 3-12-2016 08:54 PM
FC hanya reply sebab GAM macam ada ja tak puashati lagi

FC dah tanya apa yang dia cuba sampaikan  ...

bkn x puas hati .....senyum Borneo la katakan .
pesal kamek kamek lak?

guna Melayu BAKU ok!




Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 09:01 PM | Show all posts
GuaAnakMelaka replied at 3-12-2016 08:59 PM
bkn x puas hati .....senyum Borneo la katakan .
pesal kamek kamek lak?
Bahasa Malaysia baku untuk sesiapa yang tepek artikel sahaja yang berkaitan

FC tak kisah pun yang dari Kelantan ke Terengganu ke Kedah ke nak berdailog bahasa memasing
seronok ja baca
tapi bukan bahasa indonesia


Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 09:04 PM | Show all posts
GuaAnakMelaka replied at 3-12-2016 08:59 PM
bkn x puas hati .....senyum Borneo la katakan .
pesal kamek kamek lak?

Lain lah kalau ada dalam peraturan tak boleh menggunakan loghat bahasa daerah / negeri memasing dalam berkomen
kalau camtu bahasa pasar / bahasa rojak pun tak boleh

Peraturan hanya kepada pembuka thread


Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 09:11 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 3-12-2016 09:04 PM
Lain lah kalau ada dalam peraturan tak boleh menggunakan loghat bahasa daerah / negeri memasing d ...



u kata hari tu ni bkn keje Ah cun...how do u know?

U boleh taw IP porumer ???

Hari tu AbangCute kata boleh tahu password porumer .....

Pelik tp BENAR .
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 09:21 PM | Show all posts
GuaAnakMelaka replied at 3-12-2016 09:11 PM
u kata hari tu ni bkn keje Ah cun...how do u know?

U boleh taw IP porumer ???
bukan FC seorang sahaja kata bukan Acong

2016-12-03_21-14-56.jpg

http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=883814&page=26#pid63641741

FC cuma jawab sebab abang PERASAN sangat yang abang punya thread jer kena spam
2016-12-03_21-16-31.jpg

http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=883814&page=26#pid63645052

    GhostWalking replied at 11-11-2016 07:25 PM
    Ini bukan keje Acong...


YE KE ?CONFIRM?

SBB DIA TARGET THREAD AKU JE...........

2016-12-03_21-19-12.jpg

    GuaAnakMelaka replied at 12-11-2016 02:21 AM
    YE KE ?CONFIRM?

    SBB DIA TARGET THREAD AKU JE...........


Ni FC boleh konfirm kan ..
bukan Acong
nak ke FC bagi linksss yang mamat hari2 miskin tu merata board ( bukan thread .. semua board dia pergi jelajah )

@perang_sivil  
@Muntz  
@spiderman80  

asyik FC ja menjawab benda camni untuk momod




Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 09:23 PM | Show all posts
GuaAnakMelaka replied at 3-12-2016 09:11 PM
u kata hari tu ni bkn keje Ah cun...how do u know?

U boleh taw IP porumer ???
u kata hari tu ni bkn keje Ah cun...how do u know?
replied based on :
GuaAnakMelaka replied at 12-11-2016 02:21 AM
    YE KE ?CONFIRM?

    SBB DIA TARGET THREAD AKU JE...........




Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 09:25 PM | Show all posts

ok dah paham.TQ
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 09:26 PM | Show all posts
FC tolong reply ja walaupun FC bukan Moderator

@admin6
@perang_sivil  
@muntz  
@spiderman80  

Baca apa yang FC tulis semua-semua dalam Thread Kaunter Aduan.

Bermula dari
http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=883814&page=26#pid63645052


Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2016 09:27 PM | Show all posts
Sesama
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2016 10:36 PM | Show all posts
bangga boleh bahasa Malaysia walaupun tak ada rupa orang Melayu...
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2017 09:25 PM | Show all posts
MOHON ADMIN CAMPAK KE LAUT PORUMER TIDAK TAHU EJA BAHASA MELAYU BILA MENULIS  TAJUK THREAD....

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2017 08:38 AM | Show all posts
GuaAnakMelaka replied at 16-1-2017 09:25 PM
MOHON ADMIN CAMPAK KE LAUT PORUMER TIDAK TAHU EJA BAHASA MELAYU BILA MENULIS  TAJUK THREAD....

:' ...
Contoh bang ?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2017 07:20 AM | Show all posts
bahasa rojak sikit2 takpa naaa
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2017 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
walaupun bhs indonesia & bhs malaysia punya akar yg sama, tapi masing2 sudah lama berkembang secara berasingan dan membawa haluan masing2. sebab itulah makin byk perkataan, istilah, ayat2 dll yg kedua2nya saling tak mengerti n kadangkala boleh menimbulkan salah faham .. harap2 di masa hadapan pemerintah kedua2 negara berusaha menyeragamkan kedua2 bhs supaya jurang perbezaan dapat diminimakan.  
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2017 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya tidak tahu mengapa di forum ini ramai yang benci dengan Indonesia. Adakah hina sangat negara saya ? Saya akui memang Malaysia lebih maju dari indonesia tp sebagai  orang  intelek dan beragama Islam serta mempunyai adat melayu Yang penuh sopan santun dan tutur bahasa yang lembut tidak seharusnya terus mengutuk negara Indonesia. Bukankah didalam islam dilarang untuk merendahkan sesama manusia karna dimata Allah hanya keimanan yang membuat sesorang mempunyai derajat yang tinggi atau rendah. Pasal tenaga kerja indonesia dinegara malaysia ada demand sehingga mereka masih bersepah disana. Adakah orang melayu malaysia mau bekerja sebagai pembantu rumah atau diladang yang kotor ? Apakah malaysia boleh membangun jika tidak ada pekerja2 haram yang kalian kutuk itu ? Saya juga melayu dari sumatera dan merasa sedih melihat sesama melayu saling mengutuk dan merendahkan. Patutlah melayu semakin hilang maruahnya karna sesama melayu saling  benci  kutuk.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
MelayuSumatera replied at 28-6-2017 02:18 PM
Saya tidak tahu mengapa di forum ini ramai yang benci dengan Indonesia. Adakah hina sangat negara sa ...

Hati kena kental bila masuk ci ni.. libas aje balik.. dr moderator sampai kecucu cicit semua jahat kat sini.. bukan indon ajo dikutuknya.  Allah pun dikutuknya.  So.. ok good luck..

Pd i org indon ke ape ke baik akku respect..

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2018 10:51 AM | Show all posts
burberry, pandora, panthers jerseys, michael kors outlet online, mcm backpack outlet, michael jordan, azcardinals jerseys, swarovski, oakley vault, nike free run, north face, kate spade outlet online, cheap nba jerseys, air max, hilfiger online shop, tory burch, oakley, nike air max, nike air max, nike huarache, oakley sunglasses outlet, prada outlet, oakley outlet, plein shoes, coach outlet store online, moncler mens jackets, fidget spinner outlet, timberland boots, cheap nfl jerseys, patriots jerseys, indoor soccer shoes, louboutin, mcm backpack, san antonio spurs jerseys, long champ, barbour jackets outlet, giuseppe zanotti sneakers, bottega veneta, coach factory outlet, texans jerseys, ray-ban sunglasses, barbour jackets, woolrich outlet, roshe run, new balance outlet, zapatillas nike, coach factory, cheap ray ban, heat jerseys, nike shoes, ralph lauren outlet online, roshe run, ralph lauren polos, prada sunglasses, replica watches, vikings jerseys, air max, oakley sunglasses outlet, ferragamo shoes, ferragamo, orlando magic jersey, coach outlet online, air yeezy shoes, new balance, versace outlet online, ray ban outlet, ralph lauren, long champ, birkenstock shoes, timberland shoes, indiana pacers jersey, north face outlet, tommy hilfiger, jimmy choo shoes, calvin klein underwear, coach outlet canada, browns jerseys, coach outlet online, reebok shoes outlet, ralph lauren factory store, polo ralph lauren, nike free 5.0, adidas superstar, michael kors, longchamp taschen, hollister kids, utah jazz jersey, nike free 5.0, lakers jerseys, thomas sabo uk, toronto raptors jersey, juicy couture outlet, ray ban occhiali, nike schoenen, north face backpacks, watches canada, bears jerseys, the north face, instyler ionic styler, coach factory, dansko outlet, ralph lauren, michael kors outlet online, reloj, red bottoms, louboutin shoes, cheap oakley, hogan outlet, oakley canada, ralph lauren outlet, red bottom shoes, mcm bags, kate spade outlet online, nike outlet, raiders jerseys, nike shop, ralph lauren outlet, katespade, lacoste shoes, ralph lauren polos, north face, jaguars jerseys, michael kors outlet online sale, burberry outlet, nike air max, charlotte hornets jerseys, bengals jerseys, givenchy outlet, polo ralph, thomas sabo jewellery, los angeles clippers jersey, polo ralph lauren outlet, handbags outlet, falcons jerseys, burberry outlet, eagles jerseys, lions jerseys, puma outlet, burberry outlet online, denver nuggets jerseys, roshe run, nike free 5.0, northface, nike air max, golden state warriors jersey, fivefingers, ray bans, barbour outlet, dallas mavericks jerseys, lunette ray ban, cowboys jerseys, nike air jordan, rayban, atlanta hawks jerseys, purses and handbags, longchamp handbags, coach purses outlet online, philipp plein outlet, moncler mens jackets, the north face, nba jerseys, thomas sabo, adidas superstar, hugo boss shop, nike air max, timberland femme, guciheaven shoes, jordans, dre beats, boots on sale, jets jerseys, polo ralph lauren outlet online, air max schoenen, jerseys from china, fossil uhren, mcm backpack, under armour shoes, iphone case, bills jerseys, true religion, phoenix suns jersey, dsquared2 sale, sacramento kings jersey, new balance canada, swarovski jewelry, prada shoes, michael kors bags, adidas canada, redskins jerseys, abercrombie, pandora, hollister kids, burberry online shop, michael kors outlet, mbt shoes outlet, lunette ray ban, coach outlet online, nike roshe, tommy hilfiger online, nike air max shoes, jordan release dates 2015, beats by dre, seahawks jerseys, fendi handbags, polo ralph, nike shoes, christian louboutin shoes, hermes belt, free running, www.tommyhilfiger.nl, ray bans, tracksuits store, houston rockets jerseys, true religion jeans women, pandora bracelet, armani outlet, burberry outlet, nike.se, ray ban zonnebril, salomon schuhe, nike mercurial vapor, salvatore ferragamo, adidas online, michael kors, swarovski online, vans shoes, gafas oakley, colts jerseys, new orleans pelicans jersey, moncler outlet online, hoodies, nike shoes, nike tn, versace outlet online, montre homme, cheap basketball shoes, air max 2015, dolphins jerseys, asics outlet, converse sneakers, montblanc, barbour factory, asics, converse shoes, katespade, vans outlet, tommy hilfiger outlet, ray ban wayfarer, jordan retro, pandora canada, tommy hilfiger, jerseys from china, michael kors uk, glasses online, bcbg max azria, mizuno running, levis jeans, dsquared2, converse chucks, swarovski australia, marc by marc jacobs, stone island polos, swarovski crystal, michael kors, brooklyn nets jerseys, broncos jerseys, glasses frames, hermes, steelers jerseys, knockoff handbags, replica watches, rayban, nfl jerseys, ralph lauren, ravens jerseys, mont blanc, longchamp outlet
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049148s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list