Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
20072
View
271
Reply

[Jenayah] Bahasa Melayu, English Dan Bahasa Indonesia Baku Sahaja Dibenarkan Di Forum CARI. Muktamad

[Copy link]

Author: admin6       Show all posts   Read mode

Post time 16-11-2016 11:06 AM | Show all posts
R2D2 replied at 16-11-2016 11:01 AM
nak harap sumber Utusan
mereput la nak tunggu berita terkini
tu sebab aku paste sumber bahasa Lond ...

biar laa CI mereputz............  
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:17 AM | Show all posts
admin6 replied at 16-11-2016 10:55 AM
Tak kisah dah beralih ke portal international pun. Dalam forum ni sila guna bahasa Malaysia. Janga ...

bunga2 nak mereput dah muncul...selayaknye la kat ko
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:18 AM | Show all posts
atira replied at 16-11-2016 11:17 AM
bunga2 nak mereput dah muncul...selayaknye la kat ko

ok lagi tu...masuk acom hari2 rotib psl islam lg makin mereputz
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:20 AM | Show all posts
atira replied at 16-11-2016 11:17 AM
bunga2 nak mereput dah muncul...selayaknye la kat ko

@admin6   dah standby kena vss?   
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:20 AM | Show all posts
kentel replied at 16-11-2016 11:18 AM
ok lagi tu...masuk acom hari2 rotib psl islam lg makin mereputz

org eksiden pun cash jua dari tuhan zeus   
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:23 AM | Show all posts
tuhan zeus pun faham nahasa malaysia.  ini tulis tulisan cacing kerawit,  sapala nak faham...
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
atira replied at 16-11-2016 10:44 AM
umat ci udah lama beralih ke portal berita  intenasional la admin..

Nampak gaya terpaksalah ambik artikel utusan
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:24 AM | Show all posts
OmJualGas replied at 16-11-2016 11:23 AM
tuhan zeus pun faham nahasa malaysia.  ini tulis tulisan cacing kerawit,  sapala nak faham...{:1_530 ...

nanti aku reput polis  
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:27 AM | Show all posts
admin6 replied at 16-11-2016 10:35 AM
Artikel wajib dalam bahasa Malaysia. Mesti take responsible untuk translate ke bahasa Malaysia jik ...

adoii lawak kak min ni

nape selama ni iols bayang kan id admin6 ni mcm robot je


Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:29 AM | Show all posts

om minta maaffffffffff....
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:29 AM | Show all posts
kentel replied at 16-11-2016 11:18 AM
ok lagi tu...masuk acom hari2 rotib psl islam lg makin mereputz

belum masuk peel poremer merempan...
mmg mereput jadi abu la...
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:31 AM | Show all posts
scorpionkiki replied at 16-11-2016 11:24 AM
Nampak gaya terpaksalah ambik artikel utusan

utuseks dan metroseks
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:33 AM | Show all posts

maka kekal bonzai laa otak umat2 delusional  
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:33 AM | Show all posts
@admin6 add me..
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:34 AM | Show all posts
God_Eater_5 replied at 16-11-2016 11:33 AM
maka kekal bonzai laa otak umat2 delusional

dgn ko2 sekali aku rasa nak silambam la acom
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2016 11:34 AM | Show all posts
God_Eater_5 replied at 16-11-2016 11:20 AM
@admin6   dah standby kena vss?



Kak min tak rasa kena vss hanya kerana menegakkan rules yang sepatutnya.. Lagi pun berapa kerat sangat pun yang buka artikel dalam bahasa english sebelum ni. Kalau kena vss pun kak min redha kerana kak min telah di vss semasa berjuang melawan pembuat onar di forum ini.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:34 AM | Show all posts
bahasa melayu kaya
anak muda melayu ramai yang kayooooo
bida rumah juta
air sambung paip
letrik sambung wayar

kayooooo


Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:35 AM | Show all posts
the farklah.

this is internet. open platform.



nak kene buat mcm2 sbb ada seko dua bangsat hamlau hamjadah tak reti adab berporem.


pundek lah. lahabau.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:35 AM | Show all posts
God_Eater_5 replied at 16-11-2016 11:20 AM
org eksiden pun cash jua dari tuhan zeus

sorry com, aku percaya dgn tuhan aku...kau dengan tuhanmu
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:36 AM | Show all posts
admin6 replied at 16-11-2016 11:34 AM
Kak min tak rasa kena vss hanya kerana menegakkan rules yang sepatutnya.. Lagi pun berapa kera ...

kak min perasan tak kak  min sendiri dok pakai "rules" 2x dah dalam bebenang ni bilamana bahasa sepatutnya adalah "peraturan"?

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:37 AM | Show all posts
Boleh tak tajuk thread mesti dalam bm, tapi article bahasa engrishhhhhh?.......tapi komen porumer mesti dalam bm atau rojak (bm + engrissshhhhhh). Komen yang yg 100% engrissshhhhh tak dibenarkan langsung...

Takkan nak harapkan sumber utusan meloya, berita hairan dan sekutunya...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:42 AM | Show all posts
tulisan jawi tapi bahasanya BM bley tak kakak min nam
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:42 AM | Show all posts
EJALTI replied at 16-11-2016 11:37 AM
Boleh tak tajuk thread mesti dalam bm, tapi article bahasa engrishhhhhh?.......tapi komen porumer me ...

aku pun nak mencadangkan gini.

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:42 AM | Show all posts
so bahasa indog mmg tak ley la kan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:42 AM | Show all posts
majulah sukan untuk negara.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068083s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list