Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12915
View
269
Reply

[Jenayah] Bahasa Melayu, English Dan Bahasa Indonesia Baku Sahaja Dibenarkan Di Forum CARI. Muktamad

[Copy link]

Author: admin6       Show all posts   Read mode

Post time 16-11-2016 11:43 AM | Show all posts
kentel replied at 16-11-2016 11:35 AM
sorry com, aku percaya dgn tuhan aku...kau dengan tuhanmu

aku juga mempercayai santa claus  
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:44 AM | Show all posts
atira replied at 16-11-2016 11:34 AM
dgn ko2 sekali aku rasa nak silambam la acom

silakan...................   
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:46 AM | Show all posts
so takde le lagi tulisan tamil naidu keluar lepas ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:49 AM | Show all posts
Marilah sama2 memartabatkan Bahasa Kebangsaan kita .....
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Setuju. Komen pun kalau boleh dalam bahasa melayu baku. Bahasa jiwa bangsa.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:59 AM | Show all posts
mod.. wak kasi mencarut
@kasibiman

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:59 AM | Show all posts
kukulangau replied at 16-11-2016 11:46 AM
so takde le lagi tulisan tamil naidu keluar lepas ni

dubuk nampak maruku saja...

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan admin6 ni jantan....
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Komen pun tak boleh in shortform agar mudah difahami. Bahasa alien ada lah ditegah
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 01:41 PM | Show all posts
forum Kukus indon pun english dibenarkan, kejadahan apakah ini???
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Patutnya tambah lagi kak yong.. Hati tisu jgn bertapak kat ci..
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 01:53 PM | Show all posts
Leceh la, semua article yang updated dalam BI, kalau nak tunggu article BM ....... at least allow BI la
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 01:54 PM | Show all posts
nirman replied at 16-11-2016 01:53 PM
Leceh la, semua article yang updated dalam BI, kalau nak tunggu article BM ....... at least allow BI ...

Tunggulah wartawan CARI translate.


Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Berita dlm bm je??..yg paling cpt update berita tangkap basah je lah nti
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
GuaAnakMelaka replied at 16-11-2016 10:38 AM
KAWE SOKONG SOKMO ( KELATE DIALEK ) MASIH MELAYU ....

Yang pakai bahasa hawau pon mohon di banned kan jua.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 02:16 PM | Show all posts
nak harap Wartawan Cari mcm @CARI-LTS  ?
baik tak payah!
thread dia selalu tertinggal keretapi
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
admin6 dah tukar orang ke dah tukar jantina hari tu rasa duk jadi lelaki lagi ikut jejak safi ilias ke
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
admin ingat ni portal sekolah ke nak buat rule camni..ci yang dah tak best lagi jadi tak best sebab ada admin tah pape ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 16-11-2016 10:16 AM
Sama la kita kak.
Belajar tak tinggi, SPM cukup2 makan je.
Sedih bila orang reply post kita bkn  ...

hahaha comel je komen u

ok kakmin, noted
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 02:34 PM | Show all posts
kasibiman replied at 16-11-2016 11:35 AM
the farklah.

this is internet. open platform.

Hear hear!

Nota: " Hear hear!" Sering diungkapkan untuk menunjukan bahawa kita bersetuju dengan kata kata seseorang itu. Dalam bahasa melayunya ianya boleh lah di sebut " Dengar dengar!" sebagai seruan "Dengarlah orang itu".

Wallahualam.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 02:36 PM | Show all posts
MeghanK replied at 16-11-2016 02:23 PM
admin ingat ni portal sekolah ke nak buat rule camni..ci yang dah tak best lagi jadi tak best sebab  ...

setuju sejuta kali..


mengada2 sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 02:39 PM | Show all posts
bila admin bertukar orang ni..jantina juga

ke  hack akaun admin..


waakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
ronapink replied at 16-11-2016 02:36 PM
setuju sejuta kali..



admin meleis
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 02:47 PM | Show all posts
mzz okeh ja but allow both english and bm lah

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 02:56 PM | Show all posts

dah tukar kakmin..

ke edirtor cari mam/mal dah upgrade jadi admin6
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061053s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list