Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
10550
View
267
Reply

[Jenayah] Bahasa Melayu, English Dan Bahasa Indonesia Baku Sahaja Dibenarkan Di Forum CARI. Muktamad

[Copy link]

Author: admin6    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-11-2016 02:57 PM | Show all posts
boleh buka kalo ketandusan kacang
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 03:15 PM | Show all posts
hest replied at 16-11-2016 10:18 AM
bang kalau bahasa melayu tapi tulisan nya jawi macam mana plak tu? still gak bahasa melayu

bang apa pulak kau ni.  tt kan bahasakan diri dia kak ming...  so makna kata pompuan lah...  aku rasa kalau duduk depan2 kak ming, harus sekor2 kena tampar laju2....  
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 16-11-2016 02:22 PM
admin6 dah tukar orang ke dah tukar jantina  hari tu rasa duk jadi lelaki lagi  ikut jejak safi  ...

tu la, baca tred ni n komen kakmin trus tringat abam changa
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 03:24 PM | Show all posts
hest replied at 16-11-2016 10:18 AM
bang kalau bahasa melayu tapi tulisan nya jawi macam mana plak tu? still gak bahasa melayu

betul gak tu  

mohon perhatian @admin6
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 03:27 PM | Show all posts
zorrro_03 replied at 16-11-2016 03:15 PM
bang apa pulak kau ni.  tt kan bahasakan diri dia kak ming...  so makna kata pompuan lah...  aku r ...

wakakaka... sebab admin6 yg aku kenal dulu laki nyah
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 03:28 PM | Show all posts
tuan_wu replied at 16-11-2016 03:24 PM
betul gak tu  

mohon perhatian @admin6

hai wuwu cayam.. lama tidak bersua
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 03:31 PM | Show all posts

dah lima kali kau berevolusi yer atheist....

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 03:37 PM | Show all posts
jadinya admin6 ni lelaki ke perempuan?
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 03:40 PM | Show all posts
R2D2 replied at 16-11-2016 03:37 PM
jadinya admin6 ni lelaki ke perempuan?

anak 6 orang...
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 03:43 PM | Show all posts
Bang Min sekarang dah jadik Kak Min ek
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 03:53 PM | Show all posts
God_Eater_5 replied at 16-11-2016 11:43 AM
aku juga mempercayai santa claus

Engko percaya Santa Claus ko punya pasallah tapi tak payah lah hikmah kesana hikmah kemari, jelas dan nyata kehulu jelas dan nyata kehilir, sikit sikit hukom Santa sikit sikit hukom Santa. Itu yang buat orang meluat tau tak?

Wallahualam.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
@admin6 boleh tak dicadangkan agar bahasa english dibenarkan tpi mesti diwajibkan artikel translation di bawahnya. Ada sesetengah artikel memerlukan terms english utk lebih dipahami isi pokok cerita tersebut lagi2 berkenaan dgan medical articles. Mohon dipertimbangkan yach!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 03:59 PM | Show all posts
Maideen. replied at 16-11-2016 03:53 PM
Engko percaya Santa Claus ko punya pasallah tapi tak payah lah hikmah kesana hikmah kemari, jelas  ...

hear! hear !
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 04:00 PM | Show all posts
hest replied at 16-11-2016 03:28 PM
hai wuwu cayam.. lama tidak bersua

mmg lama tak bersua dan berborak  
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 04:00 PM | Show all posts
tuan_wu replied at 16-11-2016 04:00 PM
mmg lama tak bersua dan berborak

khaaaaan? kalau  nak borak kang.. pm hest.. hehehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 04:05 PM | Show all posts
hest replied at 16-11-2016 04:00 PM
khaaaaan? kalau  nak borak kang.. pm hest.. hehehehehe

ok hest...nt wuwu free kte borak  
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 04:19 PM | Show all posts

Much obliged Tira

Nota:" Much obliged" adalah expressi cara lama untuk menyatakan perhargaan kita. Kini lebih kerap orang menggunakan "Thank you" atau dalam bahasa melayunya, "Terima kaseh."
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 04:21 PM | Show all posts
Syd replied at 16-11-2016 03:43 PM
Bang Min sekarang dah jadik Kak Min ek

baru berjaya tukar jantina..


tu  sakan nak mencubit..


Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 04:27 PM | Show all posts
kak min???  matik2 aku ingatkan admin6 abam...  hahaha... puas la aku petik abam dulu2 masa panggil admin6...  hahahaha...  hampun kak min...
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 04:32 PM | Show all posts
xsedar diri betul ci ni.. dh la ummah yg berforum pon tggal seketul dua je..

biar je la artikel dlm bi. asalkan pembuka thread tu ada ulas dlm bm. bukan main tepek artikel bi lepastu lari.

aku pon bi kelaut jugak tp kalau dh baca komen org lain xkan xphm2 jugak
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 04:32 PM | Show all posts
saladin780 replied at 16-11-2016 01:58 PM
Berita dlm bm je??..yg paling cpt update berita tangkap basah je lah nti

pastu berita retis putus cinta, bercinta balik, showoff reta pastu mintak pelepasan cukai...  hahahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 04:35 PM | Show all posts
zorrro_03 replied at 16-11-2016 03:15 PM
bang apa pulak kau ni.  tt kan bahasakan diri dia kak ming...  so makna kata pompuan lah...  aku r ...

tapi aku rasa admin kecelaruan identiti la...  sebab rasanya dulu dia jantan...  hahahhaa...
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
susukambingbest replied at 16-11-2016 03:20 PM
tu la, baca tred ni n komen kakmin trus tringat abam changa

admin stress tengok perangai porumer ci..terus tukar jantina
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 04:37 PM | Show all posts
komen BM baku jugak ke...kalau BM rempit atau rojak pun x boleh ya?
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Maideen. replied at 16-11-2016 03:53 PM
Engko percaya Santa Claus ko punya pasallah tapi tak payah lah hikmah kesana hikmah kemari, jelas  ...

I lap u maideen   
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.070196s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list