Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
10812
View
267
Reply

[Jenayah] Bahasa Melayu, English Dan Bahasa Indonesia Baku Sahaja Dibenarkan Di Forum CARI. Muktamad

[Copy link]

Author: admin6       Show all posts   Read mode

Post time 16-11-2016 09:12 PM | Show all posts
admin6 replied at 16-11-2016 05:45 PM
Untuk pengetahuan kalian, admin6 bukanlah seorang. Jadi kadang2 dia jadi kakak lah.. kadang2 dia j ...

tumpang tanya, adakah pembuka thread tongkatwaran75 tu salah seorang admin juga ka?....



Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 16-11-2016 09:08 PM
sebelum ni dengar stress boleh jadi mati pucuk.... ini first time dengar boleh tukar jantina terus ...

mungkin penyakit alaf baru
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
admin6 replied at 16-11-2016 10:35 AM
Artikel wajib dalam bahasa Malaysia. Mesti take responsible untuk translate ke bahasa Malaysia jik ...

Akak baru nk komen dlm hebrew... Xjadi laaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 10:55 PM | Show all posts
bertabah la admin dengan porumer2 CI ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya cadangkan pwnggunaan bahasa wicet untuk menarik golongan muda.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
aku mampu gelak ja
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
admin6 replied at 16-11-2016 05:45 PM
Untuk pengetahuan kalian, admin6 bukanlah seorang. Jadi kadang2 dia jadi kakak lah.. kadang2 dia j ...

Kadang2 boleh jadi pondan bapok hati tisu ka?

Bahaya la kalau ada pondan jadi admin....report je memanjang.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 11:51 PM | Show all posts
tumpang lalu ......

Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 12:01 AM | Show all posts
BI boleh,BM pun boleh. Iols faham jer.

Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 02:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni semua salah anak melaka kaki report tu lah ni :
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 06:52 AM From the mobile phone | Show all posts
bangcak replied at 16-11-2016 12:45 PM
labiu tu bam gosh

Labiu tu bangcak  
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 06:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 16-11-2016 01:12 PM
tumpang tanya, adakah pembuka thread tongkatwaran75 tu salah seorang admin juga ka?....

Biar bamgost jawabkan.bukan admin
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 07:52 AM | Show all posts
eyansss replied at 16-11-2016 04:35 PM
tapi aku rasa admin kecelaruan identiti la...  sebab rasanya dulu dia jantan...  hahahhaa...

wooooo.  kesahnya ye....  kesian dalam ni.  ramai yg konfius.  yg konfius jantina, konfius agama dll.  aku rasa baik buka satu tapak khusus utk orang2 yang celaru ini semua.  terutama etis sawan semua tu....

@hest

Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 08:41 AM | Show all posts
zorrro_03 replied at 17-11-2016 07:52 AM
wooooo.  kesahnya ye....  kesian dalam ni.  ramai yg konfius.  yg konfius jantina, konfius agama d ...

hahahaha tang part etis sawan tuu aku setuju.. ya ampun.. nama pun etis kan.. etis ni bukan macam free thinker ker?
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 08:55 AM | Show all posts
hest replied at 17-11-2016 08:41 AM
hahahaha tang part etis sawan tuu aku setuju.. ya ampun.. nama pun etis kan.. etis ni bukan macam  ...

etis kat c.i bukan jenis free thinker.
dia jenis free tintong
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 09:49 AM | Show all posts
zorrro_03 replied at 17-11-2016 07:52 AM
wooooo.  kesahnya ye....  kesian dalam ni.  ramai yg konfius.  yg konfius jantina, konfius agama d ...

tu la... abamkakmin nak jadi cam safi kot... hahahaha... last2 forum cari ni jadi port untuk orang berkecelaruan berkumpul... hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
GhostWalking replied at 17-11-2016 06:54 AM
Biar bamgost jawabkan.bukan admin

Macai kanan?  
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 17-11-2016 05:33 AM
Macai kanan?

Hahahahah ko saje nyakat dia kan.lama dia xde
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 02:39 PM | Show all posts
kak min, sye selalu post isu yang menarik dan mengikut etika board takde dpt credit pon
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Masih ada
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Sis..berita portal lokalista sangt hauk dan outtodate majoritas...sis tgkk la burita yang viral di fb selalunya kkeluar di forum 2 harinawal..sebab majoritas bersumber portal asing..nk harapkan portal lokalista memang berita jolok burit dan tok imam jalang jah cepat..

Satu lagu kalau cedok burita lokalista..sah2 bias sebab akhbar lokalista mesti bias dkt felesin jahhh..ymmah suchi israel buat baik mana hadap nk share...
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 07:22 PM | Show all posts
Thank you, kak min
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Bahasa indon baku tu macam mana ya?  
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 07:26 PM | Show all posts
bi pun boleh..indon pun boleh..


ketuanan indon diiktiraf..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063260s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list