Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
15604
View
190
Reply

Edisi Srikandi(ratu in d making) : Wany Hasrita persis wajah YB izzah

[Copy link]

Author: katibism       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-11-2016 05:29 PM | Show all posts |Read mode
Edited by katibism at 16-11-2016 09:43 PM

Selepas Hafidz Roshdi selaku pelajar / mahasiswa MSU Shah Alam mencetuskan fenomena Tundukkan Playboy Itu , kini sekali lagi IPTS ini memperkukuhkan jenama MSU dengan memperkenalkan seorang lagi bintang, Wany Hasrita.

Memperkenalkan...









Biodata Wany Hasrita

Nama Penuh : Nurshazwany Hasrita binti Hasbullah
Nama Popular : Wany Hasrita
Asal : Cheras, Selangor
Menetap  : Shah Alam
Label syarikat rakaman : FMC
Single : Cover version lagu-lagu lama FMC (paling top Memori Berkasih) dengan Kim Dong Gyun + lagu-lagu raya 2000-an
Single terbaharu : Menahan Rindu (ciptaan komposer Terakhir, Sirkhan dan Rinkarnaen)

i.


ii.


p/s : FMC kini mengganas dalam industri muzik dengan malahirkan penyanyi-penyanyi yg tengah IN & dapat AIR TIME di radio (Read: tak semestinya terbaik & popular) tamsilnya Hez Hazmi, Farah Farhanah, Syed Shamim, Ernie Zakri, Wani Alhamdulillah, Kim Dong Gyun (retis Korea takde rupa), Haqiem Rusli, Tasha Manshahar, Ernie Zakri, Tajul (adik arwah Achik Spin) & Wany Hasrita

Apa komen lama janitor FMC, Kak Cepit, @sepitsiput ?


Trivia

Menyelusuri kareer perjalanan Wany Hasrita ini, beliau mula dikenali melalui aplikasi Smule. Kerap berduet dgn Zarulina Af2016, Fairuzah Selamat..dan semestinya duet dgn Raja Smule, Khairina Baharia.

i.


ii.


iii.


Kenapa TT buat ramalan sheols ni bakal menjadi Malaysian Sweetheart?? Berikut justifikasinya

(1) Kita sudah lama tak ada penyanyi yang cantik dan bijak.

UntitledWani.jpg


UntitledWani2.jpg


UntitledWani3.jpg


Wany Hasrita manis dipandang, sopan kemelayuan, dan bijak. Di MSU, sheols belajar perubatan. Bakal doktor..

Wany Hasrita sudah ada pakej itu..cuma yang belum ada... AURA!


(2) Pelapis penyanyi irama Malaysia.

Walaupun ada pendapat mengatakan Wany Hasrita persis Tok Ti, namun genre Irama Malaysia sangat kena dengan suara Wany yang lemak merdu itu.

Buktinya...kini Wany jadi perhatian untuk konsert melibatkan kerabat atau orang kenamaan.





Atau tengok di IG sheols, https://www.instagram.com/p/BK5-4UFhNGw/ , https://www.instagram.com/p/BJzaBsJj1Rc/

Jika tak menjadi Malaysian Sweetheart sekalipun... TT rasa at least sheols akan laku di kalangan kerabat.

So, apa pendapat forumer sekalian?? Chuols jgn konfius dgn Wani Kayrie, Wani ft juzztin, Syeril Syazwani la plak

So meols nak tinggalkan lagu ni..best cover so far by Wany,




Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
najwa latiff??
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Whooooooooo?
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada iras YB nurul izzah la
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Gegeh nyer bersmule siap bertanjak
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu I ada introduce dia dlm benang smule ye.. Bangga I melihat dia dah menjadi retis skrg.. Dah la lawa,bakal doc and suara sedap plak tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 16-11-2016 05:53 PM
Ada iras YB nurul izzah la

Yer betulll. Mcm yb.
Celah mana persis tokti tak tau depa ni  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2016 06:01 PM | Show all posts
Apai90 replied at 16-11-2016 05:57 PM
Dulu I ada introduce dia dlm benang smule ye.. Bangga I melihat dia dah menjadi retis skrg.. Dah la  ...

Kan...sedap benor lagu Tajul dia cover nk buat tido... Eh!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2016 06:03 PM | Show all posts

Hari ni chuolss who?? Esok lusa... haha.

Macam kes Fattah Amin & Raja Afiq..dedulu..semua who are yus??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2016 06:03 PM | Show all posts
Nampaknya..bersetuju dgn forumers.. lebih iras YB Nurul izzah tp suara sedap.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
byk tul retis baru skrg ni
Aritu dengar kt radio lagu ala2 rock kapak
Lagu artis baru nama aaron abdul lagu prasangka
Rupanya akak sblm ni rajin sgt bukak yutiub ulang pasang smule beliau yg zikir hasbi rabbi tu tak perasan pun dia rupanya.
Suara mcm sudirman.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
All the best wani. Hope success dlm kedua bidang. Boleh jd the singing doc. Beri inspirasi pd semua2 yg nk jd pnyanyi supaya berjaya.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm muka juara ceria popstar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2016 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
de_ikea replied at 16-11-2016 06:15 PM
All the best wani. Hope success dlm kedua bidang. Boleh jd the singing doc. Beri inspirasi pd semua2 ...

Cuma dlm Malaysia ni selalunya u kena pilih. Rasanya masa tgh blaja ni... dia boleh lg nk nyanyi2. Bila dah start housemanship... hmm.. kalo berjayo duo2 den mmg salute.

Dan dlm Malaysia ni..kalo nk jd fenomena kena ada haterz mcm Kokping.. Sohai. Mak retis..lina pom2.  
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
katibism replied at 16-11-2016 06:28 PM
Cuma dlm Malaysia ni selalunya u kena pilih. Rasanya masa tgh blaja ni... dia boleh lg nk nyanyi2. ...

Betul kata chuols. Housemanship is no joke. Tp skrg que nk masuk houseman pnjang sgt, smntara tu boleh la buat show banyak2. Masa houseman berehat la sekejap, setahun lebih kan

Jgn la jd mcm sohai. Tak berjaya kedua bidang tu  
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampaknye bukan iols je yang rasa dia macam nurul izzah
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Who is she again
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde aura. Sila mandi bunga or masuk hutan cari buluh perindu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2016 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
mizzmimi replied at 16-11-2016 07:54 PM
Takde aura. Sila mandi bunga or masuk hutan cari buluh perindu.

Kan? Tu je cabaran dia..

Tp dik Wani ni baru lg.. x sampai 1 tahun pn jd retis. Harap2 aura sheols dtg sket2.. ataupun ada lagu baru duet hits dgn senior singer. Single sheols skrg.. Menahan Rindu pula ok2 sahaja bg meols. Tp mana tau..tup2 meletop lps2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
For me suara dia tak sesedap siti tapi paras rupa dia mmg sgt membantu menambahkan pesona dlm nyanyian dia..tak caya,cuba try dgr nyanyian beliau tanpa tgk video.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2016 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
swimswim replied at 16-11-2016 08:18 PM
For me suara dia tak sesedap siti tapi paras rupa dia mmg sgt membantu menambahkan pesona dlm nyanyi ...

Ok2..make sense gak. Sbb tu aura x moncol lg..  
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
pocongkiutss replied at 16-11-2016 06:43 PM
Nampaknye bukan iols je yang rasa dia macam nurul izzah

Mmg sejibik kn u... Ramai agree..
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
katibism replied at 16-11-2016 06:03 PM
Nampaknya..bersetuju dgn forumers.. lebih iras YB Nurul izzah tp suara sedap.

Nurul izzah tu cantik kan. My forever crush  
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 10:28 PM | Show all posts
Apai90 replied at 16-11-2016 05:57 PM
Dulu I ada introduce dia dlm benang smule ye.. Bangga I melihat dia dah menjadi retis skrg.. Dah la  ...

Taste youuuu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 16-11-2016 10:28 PM
Taste youuuu ke?

Gila tak taste hehehehe bertuah la badan kalau dpt bakal isteri macam ni kan  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.095245s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list