Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
15465
View
190
Reply

Edisi Srikandi(ratu in d making) : Wany Hasrita persis wajah YB izzah

[Copy link]

Author: katibism       Show all posts   Read mode

Post time 19-3-2017 01:18 AM | Show all posts
Edited by masdiana-ana at 19-3-2017 01:22 AM
talapia replied at 10-3-2017 05:25 PM
suara dia sedap.. lembut.. merdu.. tapi takde 'weight'... camne nak describe eh? aku tak reti.. tapi ...

suara dia bolehlah sekali dengar mcm siti nana campur tok tie..klau dengar mcm tak ada originality...tapi iols sokong jer wani hasnita nie..untuk jadi pelapis artis2 perempuan

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 01:21 AM | Show all posts
datinamanda replied at 18-3-2017 11:31 PM
dah pernah tengok she perform live
sorry, hauk ya
ala2 tasha mansahar dan ainan jua

ye..suara wany mcm tak balance dgn music..mcm dia perform kt am live haritue..suara dia kadang lembut sangat..

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 03:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Suara sedap dan gemersik. I loike dgn simgle terbaru dia tu!!!
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 03:49 AM From the mobile phone | Show all posts
sayang_mulut replied at 23-2-2017 09:34 AM
kannnnnnnn.. masa iols dgr lagu Menahan Rindu tu...memule ingat lagu siti nana.. sekali dgr sampai ...

Aku firsr time dgr kat era. Aku x rasa pon mcm ct nana. Sbb aku dh biasa dgr ct nana nyanyi since aku sek rendah. So. Mmg aku confirm bukan ct nan or ct liza.
Aku google sbb nak tahu sgt siapa empunya lagu suara gemersik ni.
Skali minah smule ni.. mmg tau pon dia dr smule cuma x tahu siapa nama byol time smule tu..

Lagu menahan rindu ni lirik dia leman btoll... boleh jd evergreen. Sbb ala2 lagu thn 90 an dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
sayang_mulut replied at 23-2-2017 09:34 AM
kannnnnnnn.. masa iols dgr lagu Menahan Rindu tu...memule ingat lagu siti nana.. sekali dgr sampai ...

Sep uols.. sah lah taste kita sama..
Suke suara2 macam ni

Iols rasa ni la artis yg bolehgantikan ct di hati i  

I dah hapal lagu menahan rindu taww
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg lagu leman tapi sesuai dgn suara dia
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 08:24 AM | Show all posts
katibism replied at 18-3-2017 11:33 PM
Ya ke datin...yg meols tengok kt youtube tu kiranya tertipu terpukau @terpaku lah kiranya ek..   ...

what do u expect from retis segera ni?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
katibism replied at 18-3-2017 03:11 PM
Menahan Rindu mula mendonia yach.

Kalo ikut resepi Tok Ti...yg awal2 kemunculan dibantu lagu duet ...

Xperlu nk meniru perjalanan karier siti.. Jadilah diri sendiri. Create your own path.. Lg pon kenapa nk jadikan siti sbg modul utk seseorg penyanyi berjaya?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
cicicumel replied at 18-3-2017 11:58 PM
Best la dia live.tgk akustik kt u tube


Sheols kalo nyanyi akustik mmg ok tp bila nyanyi dgn full live muzik jd tenggelam.. Sbb projection voice dia lemah.. Even nana pon pernah tegur nyanyian wany ni gemalai sgt.. Belum lg kalo nyanyi dgn orkestra rasanya karam terus..
Bak kata kat sepit, utk generasi peyanyi baru/ kelahiran smule hanya Khai Bahar je yg pandai adapt suara dgn live muzik sbb projection heols bagus..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2017 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 20-3-2017 02:43 PM
Sheols kalo nyanyi akustik mmg ok tp bila nyanyi dgn full live muzik jd tenggelam.. Sbb projecti ...

Amir af2016 chuols pulok camano?  
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 05:07 PM | Show all posts
katibism replied at 20-3-2017 03:26 PM
Amir af2016 chuols pulok camano?

Amir Syazwan Bin Masdi iols sedang lg busy proses rakaman album sulung heols yah.. Nantikan sebelum hujung tahun ni.. Heols sendiri akan mencipta beberapa lagu utk album terbaru..
Nantikan calon album terbaik AIM next year yach..

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
de_ikea replied at 16-11-2016 06:33 PM
Betul kata chuols. Housemanship is no joke. Tp skrg que nk masuk houseman pnjang sgt, smntara tu b ...

Siape sohai tu chuols ?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 05:35 PM | Show all posts
wany needs a bit more learning from vocals expert lah..Suara dia ayu2 gitu...Kalau versi akustik mmg sedap dengar tapi kalau perform dengan minus one ni konfem hauk sbb dia  x de weight..Suara dia ringan sangat and meleweh..anyway,iols dah boleh sense minah ni bakal jadi malaysian next top female singer..tapi kena berlatih vokal lagi
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 05:38 PM | Show all posts
very the nurul izzah..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Guccibamboo replied at 20-3-2017 05:34 PM
Siape sohai tu chuols ?

Terkejut iols dgn soalan ikhlas chuols ni.

Sohai adalah suhaimi saad. Suami kepada ina naim. Ina naim atau ina munger adalah bekas tunangan asmawi ani. Suhaimi ada beberapa tingkat kondo di forum cari ni chuols. Boleh search di bod gossip ya.  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2017 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
de_ikea replied at 20-3-2017 10:24 PM
Terkejut iols dgn soalan ikhlas chuols ni.

Sohai adalah suhaimi saad. Suami kepada ina naim. I ...

Haha..cara chuols jawab mcm geghamnyaaa... sohai laqsa pun xtau kaaa??  
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:19 AM | Show all posts
who are yusss???
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 03:36 PM | Show all posts
cantik dia ni. suara pun sedap tp aku setuju komen2 korang yg kata dia perlu masuk kelas vocal utk improve.

nampak cam ayu, sopan santun tp boleh tahan sengal.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2017 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by katibism at 21-3-2017 10:56 PM
RatuDunia94 replied at 20-3-2017 02:39 PM
Xperlu nk meniru perjalanan karier siti.. Jadilah diri sendiri. Create your own path.. Lg pon kena ...

Seperti yg meols jangka... Wany dah ada lagu duet dgn Tajul... ala ala mengembalikan kegemilangan arwah Achik n Nana lagunya.. obviously..

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
katibism replied at 21-3-2017 10:55 PM
Seperti yg meols jangka... Wany dah ada lagu duet dgn Tajul... ala ala mengembalikan kegemilangan  ...

PPRT nya tajuk lagu...  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2017 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 22-3-2017 01:00 AM
PPRT nya tajuk lagu...

Khuenz... very the Leman...kamfung fifi arti... masalahnya... Nana mmg org Felda Sendayan..

Dek wany ni... org bandar. N x stay kt flat PPRT hoccay  
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 12:53 PM | Show all posts
selepas stalk dia di IG aku rasa cam dah terminat plak. caption IG dia kelakar2 sengal gitu. dia pun cam jenis tak control ayu. dengar kat hot last Monday kot, memula cam malu2, cam sopan2 bila dah lama2 sket keluar kelakar dia.
umur dah 25 patut perangai x cam BBNU sgt. berlapik je cara dia bila kena panggilan hangit ngan khai bahar. hahaha



MV menahan rindu dah 5M lebih. aku la antara penyumbang view lol. tp lagi suka yg akustik version kat THR. kurang musik so dapat lebih menghayati suara dia yg lunak, lemak merdu tu. & dia nampak lebih comel with less makeup. heavy make up pun cantik cuma kat mv tu kening agak distracting hahaha.

teringin nak tgk dia live kat tv pulak. harap2 ok la dia perform. dari tgk video2 yg dia peform kat mall ke, kat function ke mcm ok je. tgk la nnt mana tau boleh masuk muzik2. eh, aku dah lama gile x tgk muzik2. pencalonan baru ada kena perform ke skrg? ke tunggu jd guest baru perform?

harap nnt dia boleh dapat lagu irama malaysia. kat hot smlm pun dia ckp dia mmg lagi suka tradisional. & dari smule dia mmg sedap gile bg aku bila nyanyi lagu tradisional. lenggok melayu dia mahal.

aku tepikir nak tak dia kalu ada offer belakon ke jd pengacara ke. tp sbg pemenat aku takut plak kalu dia kena hencap hahahaha. ok pjg plak post aku kali ni. jarang gile post kat forum. ni semua wany hasrita punya pasal.

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 01:03 PM | Show all posts
akak nak buat menantu la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2017 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Hagitchew...mula mendonia jgn keqwat ya dek Wani
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 01:51 PM | Show all posts
katibism replied at 22-3-2017 01:14 PM
Hagitchew...mula mendonia jgn keqwat ya dek Wani

harap2 x lah. nampak cam budak baik. selalu kalu x mak dia teman, bff dia temankan gi mana2. terima kasih bukak thread ni. awal2 dulu mmg ada baca thread ni tp pandang sblh mata je. siap dlm hati terdetik dah nape budak perempuan ni panas2 kat Malaysia pakai windbreaker?/sweater? siap berhoodie bagai. pastu bila ntah hari minggu smlm kot terdengar menahan rindu ni rasa sedapnye kena ngan selera aku. pastu terus google & tgk video2 si wany ni. tp tak dinafikan la muka/fizikal dia antara penyumbang kpd attraction factor dia ni. untung dia dpt lagu sdp.
lagi satu suka tgk bila dia nyanyi tangan tak reti diam. nampak comel. lagi bersungguh dia nyanyi lagi x reti diam hahhaha. kat video akustik THR tu sebok pengomen2 lelaki tegur pasal tangan tak reti diam nak kena sarung ngan cincin la, tulang rusuk bergetar la hahaha.

nak tgk nnt kalau dia dah famous dia akan pakai tudung pelik2 tak. hahahha. dia pakai tudung elok sgt. bawal ke shawl ke cantik je terletak tak herot2 or komot2. pasal tudung ke make up ke aku tak kesah sgt kalu berubah. aku cuma harap bila dah famous nnt dia jgn keqwat & tiba2 bertukar menggedik plak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.064793s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list